5 dolog, amit tudnia kell, mielőtt lézeres látásjavítást végző klinikát választ
2017. 08. 2.
Magyarországon több klinika is végez lézeres szemműtéteket. Akármelyiket is választja: a Budai Szemészeti Központot, az Optimum Látásjavító Lézercentrumot, a Saint James Klinikát, a Sasszem Klinikát, a Focus Medicalt vagy valamely más lézeres látásjavítást végző intézményt, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnia kell, mert ezek a tények, minden napjainkban elérhető lézeres szemműtétre igazak:

 

Magyarországon több klinika foglalkozik lézeres látásjavító eljárással. Akármelyiket is választod, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnod kell, mert ezek a tények mindenhol, minden napjainkban elérhető lézeres kezelésre igazak!

1
Ne csak klinikát válasszon, hanem operáló orvost is!

Lehetséges, hogy egy klinikán már több 100.000 műtétet végeztek el, az Ön orvosa mégis csak a 10. lézeres műtétnél tart. Mindenképpen tájékozódjon, hogy ki fogja megműteni, kinek a kezébe adja a látását! Ne bízzon olyan klinikákban, ahol nem ismerheti meg az orvosát, orvosának szakmai múltját!

 

2
Válassza az Önnek legmegfelelőbb szemműtétet!

A lézeres szemműtéteknek alapvetően 2 nagy típusa van. Minden Magyarországon elérhető kezelés besorolható ebbe a két kategóriába. A kategóriákon belül természetesen vannak különbségek, melyekről fontos tájékozódnia.

Lebenyes eljárások: DiamondFEMTO eljárás, OptiLASIK lejárás, és minden olyan kezelés, amelynek elnevezésében lasik, femtolasik, intralasik szavak találhatóak.

Nem lebenyes kezelések: PRK, No-touch PRK, Epi-LASIK. Ezen kezelések esetén a gyógyulás hosszabb és kellemetlenebb, illetve fél évig kell folyamatosan, szigorú szabályok szerint szemcseppeket használni. Sokkal több az életmódbeli korlátozás (napszemüveg, sport, stb). Emellett a látásélesség kialakulása is hosszabb.

A legfontosabb különbség a két nagy kategória között a gyógyulási időtartamban van: a nem lebenyes kezelések gyógyulása 4-5 napig fájdalmas, kellemetlen, ezért otthon kell maradnia a műtét után. A lebenyes kezelések ellentétben TELJESN FÁJDALOMMENTESEK, és a gyógyulási idő is rövidebb a műtét után.

 

3
Sajnos nem mindenki alkalmas a lézeres szemműtétre.

Mielőtt elkezd gyűjteni a lézeres szemműtétre vagy beleássa magát az eljárások közötti különbségekbe, érdemes kiderítenie, hogy alkalmas-e a femtolasik, lasik vagy prk látásjavításra.

Az alkalmassági vizsgálat mindössze 1,5-2 órát vesz igénybe. Mielőtt jelentkezik, könnyen ki tudja deríteni, hogy egyáltalán javasolt-e eljönnie erre a vizsgálatra. Töltse ki online tesztünket, és kollégáink személyre szabottan válaszolnak Önnek!

 

Amennyiben az alapvető feltételeknek megfelel, már érdemes időpontot foglalnia egy alkalmassági vizsgálatra.
4
A lézeres szemműtétre fordított pénz megéri!

 

A kontaktlencsére, szemüvegre fordított összeg igen magas lehet az évek során, így a lézeres látásjavításra költött összeg alig pár év alatt megtérül. A Budai Szemészeti Központban már részletfizetésre is van lehetőség, amellyel megkímélheti magát az egyszeri, nagyobb kiadástól! Számolja ki, hogy mennyit költött eddig kontaktlencsére!

5
A lézeres szemműtétek összehasonlíthatók!

A FemtoLasik, IntraLasik, Zyoptix, Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK. Mielőtt klinikát és eljárást választ, tájékozódjon, mi a különbség közöttük!

A Budai Szemészeti Központban végzett DiamondFEMTO lézeres szemműtét a többi Magyarországon elérhető hagyományos femto lézerkezeléssel összehasonlítva számos olyan tulajdonsággal bír, amelyek jobb, gyorsabb és biztonságosabb eredményt biztosítanak.

Honlapunkon összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket, melyeket, – mivel nem magukért beszélnek – segítünk is értelmezni, ezáltal segítve Önt, hogy a legjobb belátása szerint válasszon klinikát és kezelést egyaránt.

Kattinson, és tudjon
meg többet
a Budai Szemészeti Központról és a DiamondFEMTO
7D
lézeres látásjavító szemműtétről! A lézeres szemműtét árakat itt találja.

 

Ha szeretne valódi véleményeket olvasni olyan emberektől, akik már túl vannak a lézeres
szemműtéten, akkor itt megnézheti, mit írtak
pácienseink a lézeres kezelések után. Ha inkább videós beszámolókat nézne, videóklinikánkon számtalan
ilyen beszámolót találhat.