5 DOLOG, AMIT TUDNIA KELL, MIELŐTT LÉZERES LÁTÁSJAVÍTÁST VÉGZŐ KLINIKÁT VÁLASZT
2017. 08. 2.
Magyarországon több klinika is végez lézeres szemműtéteket. Akármelyiket is választja: a Budai Szemészeti Központot, az Optimum Látásjavító Lézercentrumot, a Saint James Klinikát, a Sasszem Klinikát, a Focus Medicalt vagy valamely más lézeres látásjavítást végző intézményt, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnia kell, mert ezek a tények, minden napjainkban elérhető lézeres szemműtétre igazak:

 

Magyarországon több klinika foglalkozik lézeres látásjavító eljárással. Akármelyiket is választod, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnod kell, mert ezek a tények mindenhol, minden napjainkban elérhető lézeres kezelésre igazak!

1
Ne csak klinikát válasszon, hanem operáló orvost is!

Lehetséges, hogy egy klinikán már több 100.000 szemműtétet végeztek el, az Ön orvosa mégis csak a 10. lézeres látásjavító műtétnél tart. Mindenképpen tájékozódjon, hogy ki fogja megműteni, kinek a kezébe adja a látását! Ne bízzon olyan klinikákban, ahol nem ismerheti meg az orvosát, orvosának szakmai múltját!

 

2
Válassza az Önnek legmegfelelőbb lézeres szemműtétet!

A lézeres szemműtéteknek alapvetően 2 nagy típusa van. Minden Magyarországon elérhető kezelés besorolható ebbe a két kategóriába. A kategóriákon belül természetesen vannak különbségek, melyekről fontos tájékozódnia.

Lebenyes látásjavító eljárások: DiamondFEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Sasszem FEMTO SMART, FEMTO HD és minden olyan kezelés, amelynek elnevezésében femto, femtolasik, intralasik szavak szerepelnek.

Nem lebenyes látásjavító kezelések: Zero-Touch 7D, PRK 7D, Sasszem No-Touch, Epi-LASIK, Touch Free. Ezen kezelések esetén a gyógyulás hosszabb és kellemetlenebb, illetve fél évig kell folyamatosan, szigorú szabályok szerint szemcseppeket használni. Sokkal több az életmódbeli korlátozás (napszemüveg, sport, stb). Emellett a végleges látásélesség kialakulása is hosszabb.

A lézeres szemműtétek mindkét nagy csoportban fájdalommentesek, mivel a szemet szemcseppekkel érzéstelenítik. A legfontosabb különbség a két nagy kategória között a gyógyulási időtartamban van: a nem lebenyes kezelések gyógyulása 3-5 napig fájdalmas, kellemetlen, ezért otthon kell maradnia a műtét után. A lebenyes kezelések ezzel ellentétben minimális kellemetlenséget okoznak a kezelés napján (némi fényérzékenység, könnyezés, idegentest érzés), és a teljes gyógyulási idő is sokkal rövidebb, másnap már akár dolgozhat és gond nélkül végezheti a normál napi rutint.

 

3
Sajnos nem mindenki alkalmas a lézeres szemműtétre!

Mielőtt elkezd gyűjteni a lézeres szemműtétre vagy beleássa magát az eljárások közötti különbségekbe, érdemes kiderítenie, hogy alkalmas-e valamelyik lézeres látásjavításra.

Az alkalmassági vizsgálat mindössze 1,5-2 órát vesz igénybe. Mielőtt jelentkezik, könnyen ki tudja deríteni, hogy egyáltalán javasolt-e eljönnie erre a vizsgálatra. Töltse ki online tesztünket, és kollégáink személyre szabottan válaszolnak Önnek!

 

Amennyiben az alapvető feltételeknek megfelel, már érdemes időpontot foglalnia egy alkalmassági vizsgálatra.
4
A lézeres szemműtétre fordított pénz megéri!

 

A kontaktlencsére, szemüvegre fordított összeg igen magas lehet az évek során, így a lézeres szemműtét ára pár év alatt megtérül. A Budai Szemészeti Központban már részletfizetésre is van lehetőség, amellyel megkímélheti magát az egyszeri, nagyobb kiadástól! Nézze meg, hogy egy átlag kontaktlencse használó mennyit költ évente a látáskorrekcióra!

5
A lézeres szemműtétek összehasonlíthatók!

A FemtoLasik, IntraLasik, Zyoptix, Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK. Mielőtt klinikát és eljárást választ, tájékozódjon, mi a különbség közöttük, hol melyik elérhető!

A Budai Szemészeti Központban végzett DiamondFEMTO 7D lézeres szemműtét a többi Magyarországon elérhető hagyományos femto lézerkezeléssel összehasonlítva számos olyan tulajdonsággal bír, amelyek jobb, gyorsabb és biztonságosabb eredményt biztosítanak. A DiamondFEMTO 7D 2 lézeres technológia, ahol a femto lézer (lebeny készítést végzi) a sváci ZIEMER gyártmánya, az excimer lézer (dioptria korrekciót végzi) pedig a német SCHWIND AMARIS 1050RS7D , mely a ma elérhető legbiztonságosabb, legmodernebb készülék.

Honlapunkon összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket, melyeket, – mivel nem magukért beszélnek – segítünk is értelmezni, ezáltal segítve Önt, hogy a tények ismeretében válasszon klinikát és lézeres látásjavító kezelést.

 

Kattinson, és tudjon meg többet a Budai Szemészeti Központról és a lézerkezelések gyémántjáról, a DiamondFEMTO 7D szemműtétről! A lézeres szemműtét árakat itt találja.