A koronavírus kapcsán alkalmazott eljárásrend a Budai Szemészeti Központban

2021. 03. 4.
A Budai Szemészeti Központban a megfelelő óvintézkedések mellett folyamatos a szemészeti rendelés. Minden munkatársunk rendelkezik COVID oltással!

Koronavírus szemészeti eljárásrend | Budai Szemészeti Központ

A Budai Szemészeti Központban az egészségügyi ellátás folyamatos. Lézeres szemműtétre, látásjavító szemlencse műtétre, valamint ezek elővizsgálataira és általános szemészeti vizsgálatra is van lehetőség. Minden munkatársunk rendelkezik COVID oltással! Rendelési időn kívül ózonos fertőtlenítést végzünk. A rendelések alatt folyamatos az eszközök vegyszeres fertőtlenítése és a megfelelő védőfelszerelések alkalmazása. 750 m2-en, tágas, modern környezetben várjuk pácienseiket a járvány ideje alatt is.

A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel, kérjük a Szemészetünket felkereső pácienseket, hogy a látogatás előtt és alatt a következő pontokban működjenek együtt munkatársainkkal:

  • A rendelésen csak telefonos időpont egyeztetést követően tudjuk fogadni a pácienseket.
  • Kérjük, hogy lázasan, illetve köhögés esetén ne jelenjen meg a rendelésen, telefonon kérjen új időpontot!
  • Kérjük, hogy fokozottan ügyeljen a gyakori kézfertőtlenítésre, a Szemészetre érkezéskor és mosdóhasználat után is fertőtlenítse a kezét a kihelyezett kézfertőtlenítővel!
  • Kérjük a rendelőben tartsa a 1.5 méter távolságot!
  • Kérjük viseljen maszkot, ami az orrát és a száját el kell, hogy takarja!
  • Kérjük jelenjen meg időben (se korábban se később, hogy biztosítani tudjuk, hogy egy időpontban kevés páciens legyen a rendelő területén). Ha hamarabb érkezik kérjük, az utcán várja meg az időpontját.
  • Kérjük, ne fogjon kezet munkatársainkkal és kerülje az egyéb fizikai kontaktust.
  • Fizetésnél javasoljuk a bankkártya használatot.
  • Külföldön élőknek a hatályos kormányzati rendeleteknek megfelelően tudunk vizsgálati, műtéti időpontot foglalni.

Kérjük, senki ne jöjjön a rendelésre bejelentkezés nélkül. Ha panasza van hívja a +36-1-240-6334-es telefonszámot, kollégánk tájékoztatja milyen időpontban tudjuk fogadni. Recept igényét a fenti telefonszámon vagy e-mailben (info@budaiszemeszet.hu) jelezheti. Minden esetben e-receptet állítunk ki.  A kormány által a koronavírus járvány idejére kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. Az e-receptre felírt gyógyszereket így hozzátartozó, barát és ismerős is egyszerűen kiválthatja.

Ha köhög, láza van, levert, rossz az általános állapota, kifejezett izom- vagy mellkasi fájdalmat érez-e, nehezen, vagy szaporán veszi-e a levegőt, ne jöjjön a rendelésre, hívja a hivatalos zöldszámot: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456, illetve írjon e-mailt a koronavirus@bm.gov.hu email címre!

Hivatalos lakossági tájékoztató:  https://koronavirus.gov.hu/

A fenti intézkedések a páciensek és a kollégáink egészségének védelmét szolgálják. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!