A koronavírus kapcsán alkalmazott eljárásrend a Budai Szemészeti Központban

2020. 05. 4.
Az Emberi Erőforrások Miniszterének rendelete alapján, a Budai Szemészeti Központ 2020. május 4-től a megfelelő óvintézkedések mellett újraindította a szemészeti rendelést.

Koronavírus szemészeti eljárásrend | Budai Szemészeti Központ

2020.05.04-től a Budai Szemészeti Központban az egészségügyi ellátás újraindult. Lézeres szemműtétre, műlencse műtétre, valamint ezek elővizsgálataira és általános szemészeti vizsgálatra is van lehetőség. Az elhalasztott műtétek miatt folyamatosan keresni fogjuk a pácienseket, hogy megbeszéljük az új időpontokat. Az online konzultáció továbbra is elérhető!

A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel, kérjük a Szemészetünket felkereső pácienseket, hogy a látogatás előtt és alatt a következő pontokban működjenek együtt munkatársainkkal:

 • A rendelésen csak telefonos időpont egyeztetést követően tudjuk fogadni a pácienseket.
 • Kérjük, hogy lázasan, illetve köhögés esetén ne jelenjen meg a rendelésen, telefonon kérjen új időpontot!
 • Érkezéskor érintésmentesen lázmérést végzünk, csak lázmentes pácienseket tudunk ellátni.
 • Kérjük, hogy fokozottan ügyeljen a gyakori kézfertőtlenítésre, a Szemészetre érkezéskor és mosdóhasználat után is fertőtlenítse a kezét a kihelyezett kézfertőtlenítővel!
 • Kérjük a rendelőben tartsa a 1.5 méter távolságot!
 • Kérjük viseljen maszkot, ami az orrát és a száját el kell, hogy takarja!
 • Kérjük jelenjen meg időben (se korábban se később, hogy biztosítani tudjuk, hogy egy időpontban kevés páciens legyen a rendelő területén). Ha hamarabb érkezik kérjük, az utcán várja meg az időpontját.
 • Kérjük, ne fogjon kezet munkatársainkkal és kerülje az egyéb fizikai kontaktust.
 • Kérjük, a vizsgálatokra egyedül érkezzen, ha szüksége van kísérőre, akkor a kísérő a gépkocsiban vagy az utcán várakozzon. Ha a kísérőre a rendelőben való mozgáshoz is szüksége van, akkor a kísérőnek is kötelező a maszkviselés, kézfertőtlenítés és lázmérés.
 • Fizetésnél javasoljuk a bankkártya használatot.
 • Műtét előtt, indokolt esetben Covid gyorstesztet végzünk, mely ujjbegy vérvétellel történik. Csak negatív teszteredmény esetén tudjuk elvégezni a műtétet.
 • Külföldön élőknek a hatályos kormányzati rendeleteknek megfelelően tudunk vizsgálati, műtéti időpontot foglalni.

Kérjük, senki ne jöjjön a rendelésre bejelentkezés nélkül. Ha panasza van hívja a +36-1-240-6334-es telefonszámot, kollégánk tájékoztatja milyen időpontban tudjuk fogadni. Recept igényét a fenti telefonszámon vagy e-mailben (info@budaiszemeszet.hu) jelezheti. Minden esetben e-receptet állítunk ki.  A kormány által a koronavírus járvány idejére kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. Az e-receptre felírt gyógyszereket így hozzátartozó, barát és ismerős is egyszerűen kiválthatja.

Ha köhög, láza van, levert, rossz az általános állapota, kifejezett izom- vagy mellkasi fájdalmat érez-e, nehezen, vagy szaporán veszi-e a levegőt, ne jöjjön a rendelésre, hívja a hivatalos zöldszámot: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456, illetve írjon e-mailt a koronavirus@bm.gov.hu email címre!

Hivatalos lakossági tájékoztató:  https://koronavirus.gov.hu/

A fenti intézkedések a páciensek és a kollégáink egészségének védelmét szolgálják. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!