Lézerkezelések Magyarországon

Ismerje meg a Magyarországon elérhető kezeléseket! Minden elérhető kezelésről rövid ismeretetőt talál itt!

 

 

Lézeres látásjavító kezelés elnevezéseA lézeres látásjavító eljárás egyszerű és érthető magyarázata
PRKPRK – photorefraktív keratektomia: Ennél az eljárásnál a lézerkezelés a szaruhártya felszínén történik,  a külső hámréteg kézzel (orvos saját kezével) történő lekaparása /eltávolítása után.
NO-TOUCH PRKA szaruhártya felszínes hámrétegét lézer távolítja el. Ezt követi a dioptria javító lézerkezelés.
TOUCH-FREE PRKUgyanaz mint a No-touch PRK.
PRK hullámfront / CPRK

Nevezik még:

Sasszem

PRK-s kezelés, ahol a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
LASEKLASEK –  Laser Assisted Sub-Epithelial Keratomileusis

Felszínes kezelés, melynek során a felszíni hámréteg – hígított alkohol segítségével – meglazításra, majd felhajtásra kerül, a lézerkezelés után  pedig visszahelyezésre.

LASEK hullámfront LASEK kezelés, ahol a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
EPI LASIKA LASIK-hoz hasonló, de a lebeny metszése felszínesebben történik (kb. 90 mikron mélyen).
EPI LASIK hullámfrontEPI LASIK kezelés, ahol a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
LASIKLASIK – Laser-assisted in situ keratomileusis  

Az átlagosan 550 mikrométer vastagságú szaruhártya felszínén 120-160 mikron vastagságú lebenyt vágnak egy automata késsel. A lebenyt felhajtva a szaruhártya mélyebb rétegében történik az excimer lézerkezelés. Utána a lebenyt visszaillesztik a helyére, amely másnapra magától visszatapad.

LASIK hullámfront /  

Hívják még:

-High end LASIK

-ZYOPTIX

LASIK kezelés, ahol a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
LASIK ASPHERIKUS / Hullámfront (wavefront)LASIK kezelés amelyik egyben

a.       Hullámfront: a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).

b.       Aspherikus: Szaruhártya alakjának átformálása úgy történik, hogy megmarad annak aspherikus felszíne, így a természetes látáshoz közelebbi eredményt nyújtanak. Más eljárások esetén a felszín veszít aspherikusságából.

FEMTOLASIK / INTRALASIK hullámfront elemzésselA LASIK lézeres látásjavítás továbbfejlesztett változata, amelynek során a  lebenyt egy femtosecundumos lézerkészülékkel vágják le. A lebenyt felhajtva a szaruhártya mélyebb rétegében történik az excimer lézeres kezelés. Utána a lebenyt visszaillesztik a helyére, amely másnapra magától visszatapad. Hullámfront: a lézer már figyelembe veszi a szem un. magasabb rendű aberrációit (vagyis a nagyon finom fénytörési hibákat).
Femtoszekunder lézer VISUMAX – ReLeX SMILEA Visumax a Zeiss vállalat femtoszekunder lézere. A SMILE eljárás során a szaruhártyában létrehoznak egy lencseszerű képződményt, melyet a szaruhártyán ejtett 2-4 mm-es bemetszésen keresztül távolítanak el. A SMILE elnevezés egy betűszó, mely az eljárást pontosan leíró Small Incision Lenticular Exctraction angol elnevezés rövidítése. Az eljárás Magyarországon jelenleg nem elérhető.