Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Dr. Albert Réka
Szemész szakorvos, PHD, FEBO
Rövid bemutatkozás:
A Debreceni Egyetemen 2010-ben szereztem általános orvosi diplomámat. Már az egyetemi évek alatt bekapcsolódtam előbb az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetben, majd a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetben folyó kutató munkába. Doktori fokozatomat 2014-ben szemészeti őssejtekkel kapcsolatos témában védtem. Klinikai tapasztalatot a Szegedi Egyetem Szemészeti Klinikáján szereztem, kezdetben szakorvosjelöltként, majd 2017-es szakvizsgámat követően egyetemi tanársegédként. Graduális és postgraduális képzésben oktatóként, ill. több hazai és nemzetközi kongresszuson előadóként vettem részt. 2018-ben Párizsban megszereztem az európai szemészeti szakvizsgát (FEBO fokozat, Fellow of European Board of Ophthalmology). Érdeklődésem középpontjában a szaruhártya és szemfelszín betegségei, gyulladásos szembetegségek és a glaucoma áll.

Miért választotta a szemészeti pályát?
Egyetemista koromban nyílt a debreceni Cornea Bank, mely ráébresztett arra, hogy az emberi szem kicsinysége ellenére milyen bonyolult és fontos szerv. A szemészet tárgy kapcsán pedig lenyűgözött a szem anatómiája, a fénytörési hibák és megoldási lehetőségeinek széles tárháza, a folyamatos és dinamikus fejlődés a diagnosztikus és terápiás lehetőségekben, illetve a számos társszakmával való együttműködés lehetősége. A szakmámat a „detektív” munka mellett az operálás lehetősége tette igazán vonzóvá számomra.

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon hozzám?
2019 áprilisban költöztem Budapestre, májustól a Budai Szemészeti Központ orvosaként találkozhatnak velem. Legjobb tudásom szerint, szívesen segítek bármilyen szemészeti panasszal vagy kérdéssel kapcsolatban.

  • Érdeklődésem középpontjában a szem elülső részének betegeségei (például száraz szem, könnyezés, allergia, szemhéj probléma, stb.) állnak.
  • Ezen kívül kereshet Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres szemműtét előtti állapot felmérés, valamint glaukóma, szürkehályog és diabéteszes retinopathia szűrés vagy utánkövetés miatt.