Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Dr. Lukács Regina
Szemész szakorvos
Rövid bemutatkozás:
A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem 2010-ben. A Fejér Megyei Szent György Kórház Szemészeti Osztályán kezdtem el dolgozni, a rezidensi évek egy részét Budapesten, a Szemészeti Klinikán töltöttem. 2013-ban nemzetközi vizsgát tettem ,,Alapismeretek a szemészetben”, valamint ,,Optika és refrakció” témakörben (ICO Exam: International Basic Science Examination, International Optics and Refraction Examination). 2015-ben tettem szemészeti szakvizsgát kiváló minősítéssel. 2015-től 2021-ig a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szemészeti Osztályán dolgoztam, ahol tapasztalatot szereztem a szürkehályog és szemhéj műtétek elvégzésben is a mindennapi szemészeti betegellátás mellett. Hazai tudományos folyóiratok több közleményének vagyok első szerzője a macula betegségei témakörben.

Mivel foglalkozik Dr. Lukács Regina?

Miért választotta a szemészeti pályát?

A szemészetet kihívásokkal teli sokszínű területnek tartom, mely folyamatosan fejlődik, lehetőséget adva számunkra is ismereteink állandó fejlesztésére. A szemészet sok sikerélményt rejt magában, mindig öröm olyan pácienst látni, akinek segíteni tudtunk látásának javításában, akár teljes visszanyerésében. Már az egyetemi évek alatt megfogalmazódott bennem a vágy, hogy műtéteket végezzek, a szemészet szakma egy kiváló lehetőséget nyújtott, hogy ebben is elmélyüljek.

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon hozzám?

Az általános szemészeti panaszokkal bizalommal fordulhatnak hozzám, ezen belül is foglalkozom szemszáradásos panaszokkal, a szürkehályog és lézeres szemműtét előtti kivizsgálással, a diabeteses és zöldhályogos betegek gondozásával, az ideghártya és macula betegségeivel.