Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Dr. Pék Anita - Budai Szemészet - szemész szakorvos

Dr. Pék Anita

SZEMÉSZ SZAKORVOS, Neuro-ophthalmológus
Rövid bemutatkozás:

A budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam 2012-ben. Szakképzésemet a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban és a Mária utcai Szemészeti Klinikán töltöttem. 2017-ben szemészeti szakvizsgát tettem kiváló minősítéssel, ugyanebben az évben nemzetközi vizsgát is szereztem „Optika és refrakció” témában (ICO, The Optics and Refraction Examination in Ophthalmology). A szemészeti betegellátás mellett 2015 óta végzek szürkehályog és szemhéj műtéteket. Rendszeresen részt veszek és előadok itthoni és nemzetközi konferenciákon. 2018-ban a szingapúri Nemzeti Szemészeti Központban (Singapore National Eye Center) töltöttem 3 hónapot ösztöndíjasként. 2019-ben neuro-ophthalmológiai licenc vizsgát szereztem.

Mivel foglalkozik Dr. Pék Anita?

Fő érdeklődési területem a szürkehályog, a szem hátsó szegmense, illetve neuro-ophthalmológiai betegségek diagnosztizálása és kezelése. A Budai Szemészeti Központban a látásjavító szemműtétre érkezők vizsgálatát és tájékoztatását is végzem.

 

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon hozzám?

  • általános szemészeti problémával 
  • lézeres látásjavító műtét előtti alkalmassági és műlencse beültetés előtti vizsgálatokkal
  • szürkehályoggal
  • neuro-ophthalmológiai panaszokkal (agyi és idegrendszeri károsodások szemészeti tünete, rendellenes szemmozgás, kettőslátás, pupillaeltérés stb.)
  • gyulladásos szembetegségekkel
  • szemhéj jóindulatú elváltozásainak műtéti megoldásával

Látásjavító központunkban rendszeresen operálok pácienseket Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D műtétek során, valamint lencseműtétek után is végzek lézeres látáskorrekciót, így kezelő és műtő orvosukként is választhatnak a páciensek.