A megfelelő óvintézkedések betartása mellett a szemészeti rendelés újraindult! Az online konzultáció továbbra is elérhető!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Sürgősségi szemészet

A koronavírus járvány miatt kizárólag sürgősségi szemészeti ellátásra és online konzultációra van lehetőség. Sürgős eseteket csak nyitvatartási időben, telefonos időpontegyeztetés után tudunk fogadni, a szabad időpontok függvényében.

Kérjük, hogy nyitvatartási időben, sürgős esetben hívja a +36 1 240-6334 telefonszámot!

Milyen szemészeti problémák minősülnek sürgősségi esetnek?
 • Hirtelen látásromlás, látásvesztés
 • Gyulladt, vörös, váladékos szem
 • A szemben vagy a szemkörnyéken hirtelen jelentkező fájdalom
 • Kettőslátás
 • Szemet vagy környékét ért sérülés
 • Egyéb hirtelen jelentkező, látásproblémát okozó szemészeti panaszok

Egyéb esetekben is van lehetőség szakorvosi konzultációra, mely előzetes időpont egyeztetés alapján, telefonon történhet. A szolgáltatásról itt olvashat bővebben.

A szürkehályog által okozott, lassan kialakuló látásromlás nem sürgősségi eset. A szürkehályog műtét utáni látásélességet nem befolyásolja, hogy a szürkehályog műtét néhány hónappal későbbi időpontban valósul meg.

Milyen biztonsági intézkedéseket alkalmazunk a sürgősségi szemészeti rendelésen pácienseink és munkatársaink egészségének védelme érdekében?
 • A klinika területén kizárólag egy recepciós, egy orvos és egy asszisztens tartózkodik a zavartalan sürgősségi ellátás biztosítása érdekében.
 • Minden munkatársunk védőfelszelésben végzi a munkáját.
 • A klinika területén egyszerre csak egy páciens tartózkodhat. A következő páciens csak akkor léphet a klinika területére, ha az előző már távozott.
 • A klinikára való belépéskor a páciensnek (és esetleges kísérőjének) a bejáratnál kihelyezett folyadékkal fertőtlenítenie kell a kezét.
 • A klinika területére a páciens (és esetleges kísérője) csak a szájat és az orrát fedő maszk viselése esetén léphet. Amennyiben nem rendelkezik ilyen maszkkal, akkor a recepciós kolléga átad egyet. Vizsgálatot csak a maszkot megfelelően viselő pácienseken tudunk végezni.
 • A vizsgálathoz használt eszközöket a páciens távozása után fertőtlenítjük.
 • Kérjük a pácienseket, hogy a sürgősségi rendelésre kísérő nélkül érkezzenek, vagy a kísérő az utcán várakozzon. Idős személy esetében egy kísérő természetesen a rendelő területén is segítheti a pácienst. Ebben az esetben a kézfertőtlenítés és a maszk viselése a kísérő számára is kötelező.
Milyen esetben nem tudjuk fogadni a rendelésen? 

Ha influenza jellegű tünetek jelentkeznek, tehát köhög, láza van, levert, rossz az általános állapota, izom- vagy mellkasi fájdalmat érez-e, nehezen, vagy szaporán veszi-e a levegőt. Ha ilyet tapasztal, hívja a háziorvosát vagy a hivatalos zöldszámot: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456, illetve írjon e-mailt a koronavirus@bm.gov.hu email címre!

Sürgősségi rendelés árak

Sürgősségi szemészeti szakvizsgálat: 25.000 Ft

Kontrollvizsgálat ára a sürgősségi rendelésen: 25.000 Ft

Minden az alap sürgősségi ellátáson felül elvégzett műszeres vizsgálat az árlistában meghatározottak szerint alakul.

Videóklinika
Orvosaink 1 percben válaszolnak szemészeti kérdésekre.
Melyik kezelést válasszam?
Egyértelmű összehasonlítás, hogy Önnek is érthető legyen
Páciensek történetei
Ők már lézerszeműek! Ismerje meg tapasztalataikat!
Nézzen szét klinikánkon
Járjon körbe még mielőtt ide jönne. Modern, letisztult környezet az Ön kényelméért!