Öt indokot is mondunk, hogy miért tavasszal csináltass lézeres szemműtétet

2019. 05. 3.

A szemüvegesek és a kontaktlencsét viselők jól tudják, hogy nyáron mennyi bosszúság forrása lehet mindkét látássegítő eszköz. Tárolásuk, viselésük kényelmetlen a strandon, a fesztiválokon, a bulikban és a pollenszezonban megszaporíthatják az allergiások panaszait. Érdemes tavasszal, még az allergiaszezon előtt a lézeres szemműtétet választani, hogy felhőtlenül élvezhessük a nyarat – tanácsolja Dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa.

  1. Az allergia különösen a kontaktlencse használók számára jelent problémát. Sokaknak annyira viszket a szeme, hogy ebben az időszakban nem is tudják viselni a lencsét, így szemüvegre váltanak. Számukra tökéletes megoldás a tavaszi lézeres szemműtét, hiszen így még a pollen dömping előtt megszabadulhatnak a kellemetlenséget okozó kontaktlencse viselésétől.

Lézeres szemműtét | tavaszi látásjavító kezelés

  1. Sokakat a napszemüveg előkerülése ébreszti rá, mennyire kényelmetlen az állandó szemüveghasználat. Tavasszal, mikor a napsütéses órák száma megszaporodik, a szemüvegesek nem győzik az egyik szemüveget a másikra cserélni, az éppen használaton kívülit pedig megfelelően tárolni, nehogy összemaszatolódjon, eltörjön. Sokaknak nincs is dioptriás napszemüvege, számukra még kellemetlenebb erős napsütésben a szabadtéri program és a gépjárművezetés is.

 

  1. A jó idő beköszöntével számos alkalom adódik a fényképezkedésre. Esküvők, kirándulások, kerti partik. Sokakat zavar, ha a fotókon a szemüveg kitakarja a fél arcukat, vagy éppen előnytelen árnyékot vet. Aki még tavasszal a műtét mellett dönt, annak már nem kell ilyesmivel foglalkozni, műtét után bátran mosolyoghat a kamerába.

 

  1. A szemműtét nem a legolcsóbb beavatkozás, ideiglenesen megterheli a családi kasszát, bár hosszú távon megtérül, hiszen a szemüvegre, kontaktlencsére költött összegeket a jövőben megspórolhatjuk. Az egyszeri nagyobb  kiadás miatt azonban ebből a szempontból is a tavasz lehet a legmegfelelőbb időpont a műtétre, hiszen minden más évszakban van valami jelentős kiadás: télen a karácsonyi költések, nyáron a nyaralás, ősszel pedig az iskolakezdés.

Forrás: Budai Szemészeti Központ
A cikk szerzője a Budai Szemészeti Központ orvosa, ha kérdése van a szerzőhöz a cikk tartalmával kapcsolatban, akkor a Kapcsolat menüpontban megadott e-mail elérhetőségen írhat neki