Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Pinguecula - Pterygium (kúszóhályog) - nagyobb méretű szemhéj elváltozás - árpa - xanthelasma - kisműtétek Kisműtétek a Budai Szemészeti Központban

Szemhéjkörnyéki korrekciós műtétek

Budapesten és Debrecenben

Árpa műtét

Szemhéj árpára utalhatnak a következő tünetek: piros, duzzadt szemhéj. A problémát a kötőhártya pirossága és váladék is kísérheti. Az árpa nevezett kis duzzanat a szemhéjon valójában a Meibom mirigyek gyulladása.

Az árpa megjelenése fájdalmas és esztétikailag is zavaró. Az árpa eltávolításáról, kezeléséről itt olvashat.

Árpa - Jégárpa - árpa műtét - Gyulladt szemhéj - Meibon mirigy gyulladás - hordeolum - chalazion - jégárpa

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Szemhéjkorrekció

Laza, megereszkedett szemhéj bőr (dermatochalasis) eltávolítása

A laza, csüngő felső szemhéj ráfekszik a felső szempillasorra, ami akár a látást is zavarhatja. A probléma kisebb sebészeti beavatkozással szüntethető meg, helyi érzéstelenítés mellett.  Bővebben a laza, megereszkedett szemhéj bőr (dermatochalasis) eltávolításáról itt olvashat.

Ptosis (szemhéjcsüngés) műtéti korrekciója

Akkor van szükség a beavatkozásra, amikor a szemhéj megereszkedésének oka nem bőrfelesleg, hanem a szemhéjemelő izom vagy annak beidegzése miatti probléma. A műtétet Dr. Antus Zsuzsanna egyedülálló technikával végzi, mely során a műtött terület látható heg nélkül gyógyul. Bővebben ptosis (szemhéjcsüngés) műtéti korrekciójáról itt olvashat.

Alsó szemhéj be- vagy kifordulásának korrekciós műtéte

A szemhéj kifordulása (ectropium) és befordulása (entropium) leggyakrabban a korral jelentkezik, a tartó szalagok és a szemhéj tónusát adó izomzat meggyengülése miatt. A probléma esztétikai és komoly szemészeti problémát is okozhat. A szemhéj be- vagy kifordulásának korrekciós műtétjéről itt olvashat bővebben.

Nagyobb méretű szemhéj elváltozás (daganat, heg) eltávolítása rekonstrukcióval

A szemhéjon található különböző elváltozásokkal gyakran találkozunk.  Sokféle elváltozás ismert, vannak jóindulatú ciszták és sajnos  rosszindulatú tumorok is. A lézió, heg, sérült szemhéj szövet eltávolítását célzó műtét menetéről itt olvashat további információkat.

Szemhéj szemölcs és egyéb szemhéj kinövések eltávolítás

A közönséges szemölcsök a leggyakoribb szemhéj-tumorok közé tartoznak. Kialakulásuk a hámsejtekben fellelhető vírusra vezethető vissza. Eltávolításuk után vírusellenes helyi kezelést is végzünk. A szemhéj kinövések kezeléséről, eltávolításáról bővebben itt olvashat.

Xanthelasma eltávolítása

A xanthelasma a szemhéjak körül elhelyezkedő kisebb vagy nagyobb koleszterincsomó.

Megjelenésük anyagcserezavarra utalhat és esztétikailag is zavaró. Eltávolításuk sebészeti úton lehetséges helyi érzéstelenítéssel. Bővebben a xanthelasma eltávolításáról itt olvashat.

Friss híreink
Látásvizsgálat - szemvizsgálat - lézeres szemműtét - szembetegség

Látásvizsgálat vagy szemvizsgálat, mi a különbség?

Tovább
retinoblastoma - szem daganat - retina - daganat - retina betegség - szembetegség

Súlyos látásromlást okozó gyermekszemészeti betegségek szűrése

Tovább
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
A Budai Szemészeti Központ Betegbarát Szolgáltató lett 2023-ban

2023-ban Betegbarát Szolgáltató lettünk!

Tovább