Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Ziemer Femto LDV Z8 lézer - lézeres látásjavítás Z Femto 7D lézeres szemműtét

Z FEMTO 7D lézeres szemműtét

Kíméletes látásjavítás német és svájci csúcslézerekkel

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel Kíméletes femto kezelés alacsony energiával! Ziemer Femto LDV Z8 Magyarországon kizárólag a Budai Szemészeti Központban

  • 2 lézeres technológia: femto lézer – svájci Ziemer FEMTO LDV Z8; excimer lézer – német SCHWIND AMARIS 1050RS7D.
  • Ziemer LDV Z8 femtoszekundum lézer a ma elérhető femto lézerek bármelyikénél alacsonyabb energiával dolgozik, így nem károsítja a környező szöveteket, nem keletkezik gyulladás! A Ziemer LDV Z8 ultra-rövid infravörös sugarakat használ és lehetővé teszi a pontos és jelentős hőhatás nélküli szövet szeparációt. A lézerrel személyre szabott, rendkívül stabil, peremes lebeny készíthető.
  • A műtét 100%-ban fájdalommentes, mindössze pár perc: 1 dioptriakorrekciója 1,3 másodperc.
  • Másnap már dolgozhat, hiszen aznap élesen lát.

Kijelentéseinket tudományos cikkekre alapozzuk.

Miért jobb a Z FEMTO 7D a hagyományos femto kezeléseknél?

FemtoLasik | IntraLasik | Zyoptix | Visumax | Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK!
Mi a különbség?

Még többet szeretne tudni a Z FEMTO 7D kezelésről?

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Hogyan működik a Z Femto 7D lézeres szemműtét?

Lézeres szemműtét - FEMTO lézer
Érzéstelenítés

Az érzéstelenítés szemcseppekkel történik a kezelés előtt.

Miután felvette az egyszer használatos műtéti ruhát, kollégánk érzéstelenítő cseppet cseppent a szemébe több alkalommal. Amikor a cseppek kifejtik hatásukat a kezelési terület teljesen elérzéstelenedik és bekísérik Önt a műtőbe.

Lézeres szemműtét - FEMTO lézer
Lebeny létrehozása

A Ziemer LDV Z8 femto lézer több, mint 400 milliónyi apró gázbuborékot hoz létre a szaruhártya belső rétegében a peremes lebeny kialakításához, mely visszahelyezés után rendkívül stabil. A lebeny készítés során vákuumot alkalmazunk, a látás ebben a lépésben elsötétül.

Lézeres szemműtét - FEMTO lézer
Lebeny felhajtása

A lebenyt a szemész szakorvos hajtja fel. A gázbuborékok a hagyományos femtosecundum lézerrel ellentétben rendkívül kicsik és azonnal eltűnnek, így nem okoznak felesleges szövetkárosodást, sejthalált, ezzel is gyorsítva a későbbi gyógyulást.

Lézeres szemműtét - FEMTO lézer fázis
Dioptriakorrekció

A SCHWIND AMARIS 1050RS 7D excimer lézer elvégzi a szaruhártya mélyebb rétegében a szövetek átformálását. A lézernek 1,3 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy egy dioptriányi szövetet eltávolítson. A gyorsaság növeli a biztonságot és csökkenti a gyógyulási időt.

Lézeres szemműtét - FEMTO lézer
Lebeny visszahajtása

Szakorvosunk a kezelés után visszasimítja a lebenyt, amelyen a vágás annyira tökéletes, hogy a gyógyulása mindössze 2-3 óra, azután a látása tökéletes lesz, a peremes lebeny pedig rendkívül stabil. A szemet dörzsölni azonban az első egy hónapban nem szabad.

A szem mely részén történik a lézeres szemműtét?

Lézeres szemműtét - lézeres látásjavítás - szaruhártya - stroma - FEMTO - LASIK - OptiLASIK - lebenyes műtét

A lézeres szemműtét a szaruhártya legvastagabb rétegében, a stromában történik. Ahhoz, hogy a lézeres szemműtét során ehhez a réteghez eljusson a sebész, a stroma feletti hámot el kell távolítani az excimer lézer útjából. A dioptria korrekció során az excimer lézer formálja át a stroma szövetet, azáltal, hogy ultraibolya fényimpulzusokkal elpárologtatja a fénytörési hibát okozó részt. Lebenyes kezeléseknél – ilyen a Z FEMTO 7D is – a szaruhártya felszíni rétegeiben, valamint a stroma felső részében képezik a lebenyt, amit felhajtva szabaddá válik az út az excimer lézer számára. A kezelés végén a lebenyt visszahajtják az átformált stromára, a szaruhártya szövetben ejtett bemetszés pedig magától gyógyul.

Kinek ajánljuk?

pipa Tökéletességre
törekszem
pipa Nem kötök kompromisszumot       pipa Csúcstechnológiában
bízom
pipa Fontos nekem
a kényelem

Mire számítsak a Z Femto 7D kezelés után?

fájdalom lézeres - látásjavító szemműtét után
Fájdalom

A kezelést követő néhány órában várható enyhe kellemetlenség, pl. könnyezés, fényérzékenység.

fényérzékenység lézeres - látásjavító szemműtét után
Fényérzékenység

A műtét utáni 1-4 órában enyhe fényérzékenység. 1 hónapig napszemüveg viselése kötelező.

Látásélesség beállása lézeres - látásjavító szemműtét után
Látásélesség beállása

Általában a műtét utáni 1-4 óra. Magasabb dioptriák esetén, azonban néhány hét is lehet.

Sport lézeres - látásjavító szemműtét után
Sport

A műtét után 2 nappal már kocoghat, biciklizhet. 1 hét után már nehezebb edzést is elkezdhet.

Uszoda, tenger lézeres - látásjavító szemműtét után
Uszoda, tenger

1 hónapig nem lehet sem uszodába, sem tengervízbe, sem természetes vizekbe menni.

Szauna és szolárium lézeres - látásjavító szemműtét után
Szauna, szolárium, gőzfürdő

1 hónapig tilos minden olyan tevékenység, ahol meleg, párás a levegő.

Elveszett az elnevezésekben?

Táblázatba rendeztük a magyarországi lézeres látásjavító kezeléseket.

Alkalmas vagyok?

CLEAR és Z FEMTO 7D lézeres szemműtét
Fájdalommentes, ultramodern lézertechnológia

Ha távolra nem lát jól és dioptriája -12,00 és +4,00 között van, töltse ki az online alkalmassági tesztet!

Érdemes eljönnie a műtétet megelőző alkalmassági vizsgálatra? Megadott adatai alapján személyre szabott választ kap 48 órán belül.

Vizsgálati helyek: Budapest, Debrecen

Még csak most tájékozódik a lézeres szemműtétekről?

Olvassa el a válaszokat a leggyakrabban felmerülő kérdésekre!

A hagyományos lézeres szemműtét egy olyan sebészi eljárás, amely során a szaruhártya harmadik rétegébe irányított excimer lézersugár segítségével úgy formálják át a szaruhártyát, hogy a páciensnek a távoli éleslátáshoz ne legyen szüksége szemüvegre. A kezelés megoldást jelent rövidlátás, távollátás és astigmia (cilinderes dioptria) esetén is. Ezek azok a szemészeti problémák, amelyek  megakadályozzák, hogy a kép a megfelelő helyre fókuszálódjon a retinán. A Budai Szemészeti Központban Z FEMTO, OptiLASIK, Zero-Touch és PRK beavatkozások közül választhat ebben a kategóriában.

A legújabb 4. generációs lézeres szemműtét egy olyan látásjavító eljárás, amely során a szaruhártya harmadik rétegébe irányított femto lézer ultra-rövid infravörös sugarak segítségével egy kapszula szerű szövetet választ le. A leválasztott szövet eltávolításával korrigálásra kerül a látás. A kezelés meghatározott dioptriahatárok között megoldást jelent rövidlátás és astigmia (cilinderes dioptria) esetén is. A Budai Szemészeti Központban a CLEAR eljárást alkalmazzuk, mely a svájci Ziemer LDV FEMTO lézerrel történik. A CLEAR a lentikuláris KLEx /ejtsd: key-lex/ eljárások (keratorefractive lenticule extraction), vagy más néven RCLE eljárások (refractive corneal lenticule extraction) csoportjába sorolható.

Olvasson a lézeres szemműtétek közötti különbségekről.

A FEMTO kezelés a lézeres szemműtét azon formája, amikor a szaruhártya átformálása egy FEMTO lézer segítségével létrehozott védőlebeny alatt történik. A FEMTO kezelés szintén megoldást jelent rövidlátás, távollátás és astigmia (cilinderes dioptria) esetén is. A Budai Szemészeti Központban a Z FEMTO 7D kezelést választhatja, mely során a lebenyt a Ziemer FEMTO LDV Z8 femtoszekundum lézer készíti, a szaruhártya átformálását pedig a Schwind Amaris 1050RS 7D excimer lézer végzi. Olvasson részletesebben a Ziemer FEMTO LDV Z8 lézerről.

Mindenki, aki már elmúlt 18 éves, de még nincs túl a 60. évén, alkalmas lehet lézeres látásjavításra, ha a szem dioptriája a -12 és +6 dioptria tartományba esik. Astigmia, vagyis cilinder érték is kezelhető. Ahhoz, hogy kiderüljön Z FEMTO, OptiLASIK, Zero-Touch vagy PRK beavatkozásra alkalmas-e, el kell jönnie egy műszeres vizsgálatra! Olvasson még többet a lézeres látásjavítás alkalmassági feltételekről.

A  Z FEMTO, OptiLASIK , Zero-Touch és PRK lézeres látásjavító beavatkozás alatt  nem fog érezni semmilyen fájdalmat. A szemét szemcseppekkel érzéstelenítjük, majd lebenyt képzünk vagy eltávolítjuk a szaruhártya legfelső hámrétegét, hogy a Schwind Amaris 1050RS 7D excimer lézer a szaruhártya mélyebb rétegében elvégezhesse a diopria korrekciót. Ha Z FEMTO eljárást választott, akkor már jól fog látni, közvetlenül a beavatkozást követően, bár a kép még kissé vízfüggönyös lehet. A lézeres szemműtét nem több, mint 10 perc és a kezelés után kb. fél órával távozhat a Budai Szemészeti Központból, hogy otthonában pihenjen. Olvassa el lépésről lépésre, hogyan zajlik a lézeres szemműtét.

Z FEMTO 7D lézeres szemműtét

Olvasson bővebben a csúcstechnológiájú lézeres szemműtétről! Adatok, információ, statisztikák Magyarország legalacsonyabb energiával dolgozó femto kezeléséről!

Friss híreink
Látásvizsgálat - szemvizsgálat - lézeres szemműtét - szembetegség

Látásvizsgálat vagy szemvizsgálat, mi a különbség?

Tovább
retinoblastoma - szem daganat - retina - daganat - retina betegség - szembetegség

Súlyos látásromlást okozó gyermekszemészeti betegségek szűrése

Tovább
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
A Budai Szemészeti Központ Betegbarát Szolgáltató lett 2023-ban

2023-ban Betegbarát Szolgáltató lettünk!

Tovább

Kedvezmények a Budai Szemészeti Központban!

Nézze meg, hogy melyek az aktuális kedvezmények a Budapesten csak nálunk elérhető Z FEMTO 7D szemműtétre!

Az eljárás során

  • a Ziemer LDV Z8 stabil, egyedi, peremes lebenyt készít rendkívül alacsony energiával, így nem károsítja a környező szöveteket,
  • a SCHWIND SIRIUS, 37 000 ponton mérő hullámfront és topográfiás mérőeszköz személyre szabottan méri,
  • a SCHWIND AMARIS 1050RS dioptriakorrigáló lézer 7 dimenziós szemkövető rendszere pedig egyénre szabva kezeli a szem fénytörési hibáit!