Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Lézerkezelések szemműtétek összehasonlítása

A lézeres látásjavítások elnevezéseiban könnyen el lehet ma veszni Magyarországon. Fontos, hogy tisztában legyen az alapfogalmakkal, mint a femto, lasik, prk kezelések mibenlétével. A Budai Szemészeti Központ igyekszik objektív összehasonlítást adni Önnek azért, hogy tisztában legyen a kezelések előnyeivel, hátrányaival. Fontos, hogy kezelő orvosával olyan kezelést válasszanak, amely a szemészeti állapota mellett az Ön személyes igényeit is figyelembe veszi.

A Budai Szemészeti Központban a Z FEMTO 7D plus, OptiLASIK 7Dplus, Zero-Touch 7Dplus és PRK 7D plus lézeres szemműtétek közül választhat. Tapasztalt szemorvosaink minden műtéti típus esetén a SCHWIND AMARIS 1050RS 7D excimer lézerrel végzik a dioptria korrekciót. Olvasson többet a világszínvonalú Schwind 7D szemkövető technológiáról.

Lézeres szemműtétek és árak összehasonlítása

Z FEMTO 7D
7D lézeres szemműtét ár

 • Kétlézeres lebenyes eljárás
 • Leggyorsabb gyógyulási idő
 • Másnap már dolgozhat
 • Csepegtetés 3 hétig
 • Legmodernebb lebenyes
  technológia

Ár két szemre 750.000,
kuponnal azonban csak:

630.000 Ft

48 hónap, 19,9% THM, 126 000 Ft önerővel, két szemre:

14 895 Ft

OptiLASIK 7D
lézeres szemműtét ár

 • Egylézeres lebenyes
  eljárás
 • Gyors gyógyulási idő
 • 1-2 nap múlva már dolgozhat
 • Csepegtetés 3 hétig
 • Megbízható lebenyes
  technológia

Ár két szemre:

480.000 Ft

48 hónap, 19,9% THM, önerő nélkül, két szemre:

14 186 Ft

Zero-Touch 7D
lézeres szemműtét ár

 • Érintésmentes egylézeres
  felszíni kezelés
 • Közepes gyógyulási idő
 • 4-5 nap múlva már dolgozhat
 • Csepegtetés 4-5 hónapig
 • Legmodernebb felszíni
  technológia

Ár két szemre:

420.000 Ft

48 hónap, 19,9% THM, önerő nélkül, két szemre:

12 413 Ft

PRK 7D
lézeres szemműtét ár

 • Hagyományos egylézeres
  felszíni kezelés
 • Leghosszabb gyógyulási idő
 • 7-10 nap múlva már dolgozhat
 • Csepegtetés 5 hónapig
 • Legrégebbi, megbízható
  technológia

Ár két szemre:

320.000Ft

48 hónap, 19,9% THM, önerő nélkül, két szemre:

9 457 Ft

Műtétek utáni kontrollvizsgálatok 1 éven keresztül ingyenesek! Minden lézeres látásjavító kezeléshez 5 év újrakezelési garancia!
Az alkalmassági vizsgálat díja 45 éves korig 20.000 Ft, 45 év felett 35.000 Ft. Műtét esetén a vizsgálati díj levonásra kerül a műtét árából.
Részletfizetési lehetőségről bővebben itt olvashat.

Lézerkezelések összehasonlítása

Lézeres szemműtét típusok összehasonlítása

Dr. Tóth Emília, szemész szakorvosunk beszél a Budai Szemészeti Központban elérhető lézeres szemműtét típusokról és mind a négy kezelés esetében részletesen elmagyarázza, hogy az eljárás során mi történik a páciens szemével. A Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres kezelések esetén is tájékoztatást nyújt előnyökről, hátrányokról és a gyógyulási időről.

Milyen lézeres szemműtét típusok érhetők el a Budai Szemészeti Központban?
2 lézeres lebenyes eljárások 1 lézeres lebenyes eljárások Lebeny nélküli eljárások
Z FEMTO 7D OptiLASIK 7D Zero-Touch 7D PRK 7D
Mi az eljárás lényege? A szaruhártya stroma állományában a lebenyt a svájci Ziemer cég lézere készíti, a dioptria korrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya stroma állományában a lebeny a lebenyt egy mikrokeraton elnevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptria korrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya felszínes hámrétege ELTÁVOLÍTÁSRA KERÜL a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer által. A dioptria korrekciót is ez a lézer végzi. A szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptria korrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.
Hány lézer dolgozik az eljárás közben? 1 femto lézer
1 excimer lézer
1 excimer lézer 1 excimer lézer 1 excimer lézer
Kellemetlenség, fájdalom, homokszem érzés a műtét után Nincs fájdalom, csak kellemetlenség lehet. 1-2 óra Nincs fájdalom, csak enyhe homokszem érzés. 2-3 óra Enyhe fényérzékenység, hosszabb gyógyulás 3-4 nap Kellemetlen, fényérzékeny, fájdalmas gyógyulás 7-9 nap
Munkából kieső napok száma a műtét után 1 nap 1-2 nap 5-7 nap 7-10 nap
Napszemüveg szükséges 4 hét 4 hét 6 hónap 6 hónap
Steroid tartalmú szemcsepp használata 3 hét 3 hét 6 hónap 6 hónap
Látásélesség kialakulása műtét után Azonnali tiszta látás élmény Azonnali jó látás, látásélesség 1-2 nap Látás kitisztulása: 2-4 hét A végleges látásélesség: 6 hónap Látás kitisztulása: 2-4 hét A végleges látásélesség: 6 hónap
Előnye A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes és érintésmentes. Azonnali éleslátás érhető el, másnap már dolgozhat! A szövődmények kockázata minimális. A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes, megbízható. 1-2 napon belül már dolgozhat! Egy teljesen kipróbált és jól bejáratott kezelés, több ezer sikeresen elvégzett kezelés bizonyítja! A Zero-Touch 7D kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A Zero-Touch 7D érintésmentes kezelés tökéletes megoldást nyújt ha nem szeretné, hogy a szeméhez érjenek. A PRK kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A PRK tökéletes megoldást nyújt speciális esetekben, például vékony szaruhártya esetén.
Hátránya A látásjavító központokban elérhető lézerek között nagy különbségek vannak, amelyek a páciensek számára nehezen azonosíthatóak. Figyelmesen válasszon intézményt, hiszen sok múlik a lézeren! A kezelés utáni első pár hétben szemszárazság jelentkezhet, műkönny használata javasolt. A kezelés utáni gyógyulási folyamat néhány napig fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 5-7 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét. A kezelés utáni gyógyulási folyamat fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 7-10 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét.
Mely kezelések tartoznak ide Magyarországon? Z FEMTO 7D, Sasszem FEMTO, Intralasik, Zypotix, FEMTO HD, Visumax, Visumax HD, Sasszem FEMTO Smart OptiLASIK Touch-Free, Sasszem NO-Touch PRK, Epi-LASIK, Sasszem PRK
Miért jobb a Z FEMTO 7D, mint a hagyományos kezelések? Miért jobb az OptiLASIK, mint a PRK? Hogyan működik az érintésmentes kezelés? Mi a különbség a felszíni kezelések között?

Elveszett az elnevezésekben?

MEGTÉVESZTŐ ELNEVEZÉSEK, MELYIK-MELYIK?

A tájékozódás időszakában nagyon fontos, hogy átlássa, hogy melyik látásjavitó központ milyen kezelést ajánl. Alapvetően két nagy csoportba sorolhatóak a lézeres látásjavító eljárások: Lebenyes és lebeny nélküli eljárások. Ne tévesszék meg a hangzatos elnevezések és márkanevek!

Lézeres eljárások
Lebenyes eljárások Lebeny nélküli eljárások
Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, FemtoLASIK, IntraLASIK, LASIK, SASSZEM FEMTO, SASSZEM FEMTOSMART, FEMTO HD, ZYOPTIX PLUS/ELITE, ZYPOTIX FEMTO PLUS/ELITE,Visumax kezelés PRK, No-touch, Touch-Free, PRK Plus, PRK Elite, cPRK, SASSZEM PRK, SASSZEM NO-TOUCH, PRK hullámfront elemzés alapján, Epi-LASIK, LASEK, LASEK plus, LASEK elite, Epi-LASIK plus, Epi-LASIK elite

A lebenyes eljárások manapság sokkal népszerűbbek, a lebeny nélküli eljárásokkal szemben, leginkább azért, mert az alábbi előnyök mindegyik eljárásra, így a Budai Szemészeti Központ által végzett Z FEMTO 7D és OptiLASIK 7D eljárásra is igazak:

 • Magas hatásfok
 • Kevesebb kényelmetlenséggel jár, nincs fájdalom
 • Megrövidült gyógyulási idő
 • Kevesebb megismételt műtét

A lebenyes eljárások a lebenyképzés módja különbözteti meg egymástól, ez alapján vannak kétlézeres és egylézeres kezelések.

Lebenyes eljárások
Kétlézeres eljárások Egylézeres eljárások
Z FEMTO 7D, FemtoLASIK, IntraLASIK, SASSZEM FEMTO, SASSZEM FEMTOSMART, FEMTO HD, ZYPOTIX FEMTO PLUS/ELITE,Visumax kezelés OptiLASIK 7D, LASIK, ZYOPTIX PLUS/ELITE,

A lebenyes eljárások kétlézeres változata egy fejlettebb technológiát jelent, de az egylézeres kezelések is kipróbált, biztonságos kezelések.

KUTATÁSOK ÉS STATISZTIKAI ADATOK A Z FEMTO 7D LÉZERES SZEMMŰTÉTTEL KAPCSOLATBAN.

Tökéletes látás egy életen át!

A betegség, tünetek leírása önmagában nem alkalmas diagnózis felállítására, nem helyettesítheti a szakorvossal történő konzultációt.
Ha bármilyen betegség gyanúja felmerül, kérjük egyeztessen kezelőorvosával!

Kedvezmények a Budai Szemészeti Központban!

Nézze meg, hogy melyek az aktuális kedvezmények a Budapesten csak nálunk elérhető Z FEMTO 7Dplus szemműtétre! Az eljárás során

 • a Ziemer LDV Z8 stabil, egyedi, peremes lebenyt készít rendkívül alacsony energiával, így nem károsítja a környező szöveteket,
 • a SCHWIND SIRIUS, 37 000 ponton mérő hullámfront és topográfiás mérőeszköz személyre szabottan méri,
 • a SCHWIND AMARIS 1050RS dioptria korrigáló lézer 7 dimenziós szemkövető rendszere pedig egyénre szabva kezeli a szem fénytörési hibáit!

Friss híreink

Lézeres szemműtéteink

Z FEMTO 7D és 7Dplus kezelés
Z FEMTO 7D

Világszínvonalú lézerek, kíméletes kezelés, gyors gyógyulás. A Magyarországon elérhető egyik legmodernebb, 2 lézeres technológia, ahol a lebenyt a svájci Ziemer cég Ziemer FEMTO LDV Z8 lézere készíti, a dioptria korrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

Z FEMTO 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a Z FEMTO 7Dplus k kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Kinek ajánljuk Z FEMTO 7D és 7Dplus kezelést?

Ajánljuk mindazoknak, akik a tökéletességre törekszenek, akiknek a gyorsaság és az innováció a legfontosabb. Akik a csúcstechnológiában, a maximalitásokban bíznak. Az extrém magas dioptriával, magas cilinder értékkel vagy vékony szaruhártyával rendelkezőknek is megoldást nyújthat. A kezelés fájdalommentes, gyors, és azonnali éleslátást biztosít!

OptiLASIK 7D és 7Dplus kezelés
OptiLASIK 7D

A LASIK lézeres kezelések megbízható, kipróbált és jól bejáratott technológiája, ahol a lebenyt egy mikrokeraton elevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptria korrekciót pedig a német
7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

OptiLASIK 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a OptiLASIK 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Kinek ajánljuk OptiLASIK 7D és 7Dplus kezelést?

Ajánljuk mindazoknak akik bíznak a bevált módszerekben, akik kompromisszumok nélküli kezelést szeretnének. A Budai Szemészeti Központban több ezer sikeres műtétet végztünk, a világon pedig több millió sikeres kezelés bizonyítja az OptiLASIK technológia megbízhatóságát, eredményességét. A kezelés fájdalommentes, gyors, és a gyógyulási idő mindössze pár nap.

PRK 7D és 7Dplus kezelés
PRK 7D

A PRK felszíni kezelés, a lézerkezelések alapja, origója, ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptria korrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

PRK 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a PRK 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Kinek ajánljuk PRK 7D és 7Dplus kezelést?

Ajánljuk mindazoknak akik a hagyományos kezeléseket részesítik előnyben. Akiknek nem a gyorsaság és kényelem az elsődleges, hanem a kezelés eredményének évtizedes bizonyítottsága. A PRK kezelés megoldást nyújthat olyanoknak, akiknek a LASIK (lebenyes) kezelések nem, pl. vékony szaruhártya esetén. A PRK eljárás után a gyógyulási folyamat több kellemetlenséggel jár, de a hosszú távú eredmények ugyanolyan jók, mint a többi kezelés esetében.

Zero-Touch 7D és 7Dplus kezelés
Zero-Touch 7D
Érintés nélküli (no-touch) modern felszíni kezelés (trans-epithelialis kezelés), ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétegét is a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer távolítja el és a dioptria korrekciót is ez a lézer végzi.
Zero-Touch 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a Zero-Touch 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Kinek ajánljuk Zero-Touch 7D és 7Dplus kezelés?

Ajánljuk mindazoknak akik elképzelhetetlennek érzik, hogy bárki, bármilyen eszközzel a szemükhöz nyúljon. Azoknak, akik szívesen ötvöznék a hagyományos felszíni kezelés előnyeit a legmodernebb és legbiztonságosabb 7 dimenziós szemkövető technológiával. A Zero-Touch 7D kezelés megoldást nyújthat olyanoknak, akiknek a lebenyes (LASIK) kezelések nem (pl. vékony szaruhártya esetén) és azoknak is, akik elutasítják a lebenyes eljárásokat, de kevesebb kellemetlenséggel járó regenerálódást szeretnének, mint ami a régebbi felszíni kezelések után várható.

Z FEMTO 7D

Világszínvonalú lézerek, kíméletes kezelés, gyors gyógyulás. A Magyarországon elérhető egyik legmodernebb, 2 lézeres technológia, ahol a lebenyt a svájci Ziemer cég Ziemer FEMTO LDV Z8 lézere készíti, a dioptria korrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

OptiLASIK 7D

A LASIK lézeres kezelések megbízható, kipróbált és jól bejáratott technológiája, ahol a lebenyt egy mikrokeraton elevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptria korrekciót pedig a német
7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

PRK 7D

A PRK felszíni kezelés, a lézerkezelések alapja, origója, ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptria korrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

Zero-Touch 7D
Érintés nélküli (no-touch) modern felszíni kezelés (trans-epithelialis kezelés), ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétegét is a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer távolítja el és a dioptria korrekciót is ez a lézer végzi.

Miért jobb a Z FEMTO 7D a lézeres látásjavító hagyományos femto kezeléseknél?

FemtoLasik | IntraLasik | Zyoptix | Visumax | Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK!

Videóklinika
Orvosaink 1 percben válaszolnak szemészeti kérdésekre.
Aktuális kedvezményeink
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Alkalmassági vizsgálatról
Minden arról, hogy mire számítson az első találkozáskor és hogyan készüljön a vizsgálatra.
5 év újrakezelési garancia
A műtéti eredményre orvosi garanciát adunk! Mik a feltételei?