Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Lézeres szemműtét - PRK - Femto - Zero-Touch - OptiLasik Lézeres szemműtét a Budai Szemészeti Központban

Lézeres szemműtétek összehasonlítása

Lézeres szemműtétek összehasonlítása

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel A lézeres látásjavítások elnevezéseiban könnyen el lehet ma veszni Magyarországon. Fontos, hogy tisztában legyen az alapfogalmakkal, mint a femto, lasik, prk kezelések mibenlétével. A Budai Szemészeti Központ igyekszik objektív összehasonlítást adni Önnek azért, hogy tisztában legyen a kezelések előnyeivel, hátrányaival. Fontos, hogy kezelő orvosával olyan kezelést válasszanak, amely a szemészeti állapota mellett az Ön személyes igényeit is figyelembe veszi.

A Budai Szemészeti Központban a Z FEMTO 7D plusOptiLASIK 7DplusZero-Touch 7Dplus és PRK 7D plus lézeres szemműtétek közül választhat. Tapasztalt szemorvosaink minden műtéti típus esetén a SCHWIND AMARIS 1050RS 7D excimer lézerrel végzik a dioptriakorrekciót. Olvasson többet a világszínvonalú Schwind 7D szemkövető technológiáról.

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Lézerkezelések összehasonlítása

Dr. Tóth Emília, szemész szakorvosunk beszél a Budai Szemészeti Központban elérhető lézeres szemműtét típusokról és mind a négy kezelés esetében részletesen elmagyarázza, hogy az eljárás során mi történik a páciens szemével. A Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres kezelések esetén is tájékoztatást nyújt előnyökről, hátrányokról és a gyógyulási időről.

2 lézeres lebenyes eljárások 1 lézeres lebenyes eljárások Lebeny nélküli eljárások
Z FEMTO 7D OptiLASIK 7D Zero-Touch 7D PRK 7D
Mi az eljárás lényege? A szaruhártya stroma állományában a lebenyt a svájci Ziemer cég lézere készíti, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya stroma állományában a lebeny a lebenyt egy mikrokeraton elnevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya felszínes hámrétege ELTÁVOLÍTÁSRA KERÜL a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer által. A dioptriakorrekciót is ez a lézer végzi. A szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.
Hány lézer dolgozik az eljárás közben? 1 femto lézer
1 excimer lézer
1 excimer lézer 1 excimer lézer 1 excimer lézer
Kellemetlenség, fájdalom, homokszem érzés a műtét után Nincs fájdalom, csak kellemetlenség lehet. 1-2 óra Nincs fájdalom, csak enyhe homokszem érzés. 2-3 óra Enyhe fényérzékenység, hosszabb gyógyulás 3-4 nap Kellemetlen, fényérzékeny, fájdalmas gyógyulás 7-9 nap
Munkából kieső napok száma a műtét után 1 nap 1-2 nap 5-7 nap 7-10 nap
Napszemüveg szükséges 4 hét 4 hét 6 hónap 6 hónap
Steroid tartalmú szemcsepp használata 3 hét 3 hét 6 hónap 6 hónap
Látásélesség kialakulása műtét után Azonnali tiszta látás élmény a műtét után, vagy néhány órán belül
Teljes gyógyulási idő: 2 hónap
Azonnali jó látás a műtét utáni órákban, vagy 1-2 napon belül
Teljes gyógyulási idő: 2 hónap
Látás kitisztulása: 2-4 hét
A végleges látásélesség: 6 hónap
Látás kitisztulása: 2-4 hét
A végleges látásélesség: 6 hónap
Előnye A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes és érintésmentes. Azonnali éleslátás érhető el, másnap már dolgozhat! A szövődmények kockázata minimális. A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes, megbízható. 1-2 napon belül már dolgozhat! Egy teljesen kipróbált és jól bejáratott kezelés, több ezer sikeresen elvégzett kezelés bizonyítja! A Zero-Touch 7D kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A Zero-Touch 7D érintésmentes kezelés tökéletes megoldást nyújt ha nem szeretné, hogy a szeméhez érjenek. A PRK kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A PRK tökéletes megoldást nyújt speciális esetekben, például vékony szaruhártya esetén.
Hátránya A klinikákon elérhető lézerek között nagy különbségek vannak, amelyek a páciensek számára nehezen azonosíthatóak. Figyelmesen válasszon klinikát, hiszen sok múlik a lézeren! A kezelés utáni első pár hétben szemszárazság jelentkezhet, műkönny használata javasolt. A kezelés utáni gyógyulási folyamat néhány napig fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 5-7 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét. A kezelés utáni gyógyulási folyamat fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 7-10 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét.
Mely kezelések tartoznak ide Magyarországon? Z FEMTO 7D, Sasszem FEMTO, Intralasik, Zypotix, FEMTO HD, Visumax, Visumax HD, Sasszem FEMTO Smart OptiLASIK Touch-Free, Sasszem NO-Touch PRK, Epi-LASIK, Sasszem PRK
Miért jobb a Z FEMTO 7D, mint a hagyományos kezelések? Miért jobb az OptiLASIK, mint a PRK? Hogyan működik az érintésmentes kezelés? Mi a különbség a felszíni kezelések között?

Elveszett az elnevezésekben?

Megtévesztő elnevezések, melyik-melyik?

A tájékozódás időszakában nagyon fontos, hogy átlássa, hogy melyik látásjavitó központ milyen kezelést ajánl. Alapvetően két nagy csoportba sorolhatóak a lézeres látásjavító eljárások: Lebenyes és lebeny nélküli eljárások. Ne tévesszék meg a hangzatos elnevezések és márkanevek!

Lézeres eljárások
Lebenyes eljárások Lebeny nélküli eljárások
Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, FemtoLASIK, IntraLASIK, LASIK, SASSZEM FEMTO, SASSZEM FEMTOSMART, FEMTO HD, ZYOPTIX PLUS/ELITE, ZYPOTIX FEMTO PLUS/ELITE,Visumax kezelés PRK, No-touch, Touch-Free, PRK Plus, PRK Elite, cPRK, SASSZEM PRK, SASSZEM NO-TOUCH, PRK hullámfront elemzés alapján, Epi-LASIK, LASEK, LASEK plus, LASEK elite, Epi-LASIK plus, Epi-LASIK elite

A lebenyes eljárások manapság sokkal népszerűbbek, a lebeny nélküli eljárásokkal szemben, leginkább azért, mert az alábbi előnyök mindegyik eljárásra, így a Budai Szemészeti Központ által végzett Z FEMTO 7D és OptiLASIK 7D eljárásra is igazak:

 • Magas hatásfok
 • Kevesebb kényelmetlenséggel jár, nincs fájdalom
 • Megrövidült gyógyulási idő
 • Kevesebb megismételt műtét

A lebenyes eljárások a lebenyképzés módja különbözteti meg egymástól, ez alapján vannak kétlézeres és egylézeres kezelések.

Lebenyes eljárások
Kétlézeres eljárások Egylézeres eljárások
Z FEMTO 7D, FemtoLASIK, IntraLASIK, SASSZEM FEMTO, SASSZEM FEMTOSMART, FEMTO HD, ZYPOTIX FEMTO PLUS/ELITE,Visumax kezelés OptiLASIK 7D, LASIK, ZYOPTIX PLUS/ELITE,

A lebenyes eljárások kétlézeres változata egy fejlettebb technológiát jelent, de az egylézeres kezelések is kipróbált, biztonságos kezelések.

Kutatások és statisztikai adatok a z femto 7D lézeres szemműtéttel kapcsolatban

Kedvezmények a Budai Szemészeti Központban!

Nézze meg, hogy melyek az aktuális kedvezmények a Budapesten csak nálunk elérhető Z FEMTO 7D és 7Dplus szemműtétre!

Az eljárás során

  • a Ziemer LDV Z8 stabil, egyedi, peremes lebenyt készít rendkívül alacsony energiával, így nem károsítja a környező szöveteket,
  • a SCHWIND SIRIUS, 37 000 ponton mérő hullámfront és topográfiás mérőeszköz személyre szabottan méri,
  • a SCHWIND AMARIS 1050RS dioptria korrigáló lézer 7 dimenziós szemkövető rendszere pedig egyénre szabva kezeli a szem fénytörési hibáit!
  • a 7Dpluskezelés szükségességéről az alkalmassági vizsgálaton mért eredmények figyelembevételével  a sebész dönt.

Tökéletes látás egy életen át!

A betegség, tünetek leírása önmagában nem alkalmas diagnózis felállítására, nem helyettesítheti a szakorvossal történő konzultációt. Ha bármilyen betegség gyanúja felmerül, kérjük egyeztessen kezelőorvosával!

0-18

18 éves korig a szem folyamatos változásban van. Lézeres szemműtétre éppen ezért 18 éves korig nincs lehetőség. Ebben az életkorban nagyon fontos, hogy megfelelő szemüveget viseljen a gyermek! Rövidlátó gyermekek esetében a szem romlásának lassítására miópia kontroll eszközöket használunk.

Érdekel
18-45

A lézeres látásjavító eljárások, a Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D, és PRK 7D kezelés -12 és +4 dioptria között tökéletes megoldást jelentenek ebben az életkorban, szemüvegét mindössze pár perc alatt örökre elfelejtheti. Magasabb dioptria esetén ICL szemen belüli kontaktlencse lehet megoldás.

Érdekel
45-60

Amennyiben szeretne megszabadulni szemüvegétől több tényezőt kell figyelembe venni. Ha nem zavarja az olvasószemüveg, a lézeres látásjavítás megoldást jelenthet Ön számára. A korral járó szemromlásra látásjavító szemlencse műtétet vagy olvasószemüveg kezelést javaslunk.

Érdekel
60+

60 éves kor felett is van lehetőség a szemüveg teljes elhagyására! Nyújtott fókuszú és trifokális műlencsék beültetésével részben vagy teljes egészében függetlenedhet a szemüveg használatától és a szürkehályog kialakulását is megelőzi.

Érdekel
Független

Kortól függetlenül, ha szemészeti panasza van, szemüveget, kontaktlencsét szeretne felíratni, általános szemészeti kivizsgálást szeretne, vagy diagnosztizált szembetegség gondozásában van szüksége segítségre, kérjen időpontot szemészeti vizsgálatra központ telefonszámunkon.

Érdekel

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel Z Femto 7D

Világszínvonalú lézerek, kíméletes kezelés, gyors gyógyulás. A Magyarországon elérhető egyik legmodernebb, 2 lézeres technológia, ahol a lebenyt a svájci Ziemer cég Ziemer FEMTO LDV Z8 lézere készíti, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

Z FEMTO 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a Z FEMTO 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel OptiLASIK 7D

A LASIK lézeres kezelések megbízható, kipróbált és jól bejáratott technológiája, ahol a lebenyt egy mikrokeraton elevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

OptiLASIK 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a OptiLASIK 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel Zero-Touch 7D

Érintés nélküli (no-touch) modern felszíni kezelés (trans-epithelialis kezelés), ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétegét is a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer távolítja el és a dioptriakorrekciót is ez a lézer végzi.

Zero-Touch 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a Zero-Touch 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel PRK 7D

A PRK felszíni kezelés, a lézerkezelések alapja, origója, ahol nem készül lebeny, mivel a szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszerrel rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.

PRK 7Dplus személyreszabott kezelés

Minden szemfelszín egyedi, mint egy ujjlenyomat. A felszín egyéni fénytörési hibáit 37.000 ponton méri és javítja a PRK 7Dplus kezelés, hogy a lézeres szemműtét utáni látásélmény tökéletes legyen.

Miért jobb a Z FEMTO 7D a hagyományos femto kezeléseknél?

FemtoLasik | IntraLasik | Zyoptix | Visumax | Femto HD Lasik kezelések NEM EGYFORMÁK!

Friss híreink
Látásvizsgálat - szemvizsgálat - lézeres szemműtét - szembetegség

Látásvizsgálat vagy szemvizsgálat, mi a különbség?

Tovább
retinoblastoma - szem daganat - retina - daganat - retina betegség - szembetegség

Súlyos látásromlást okozó gyermekszemészeti betegségek szűrése

Tovább
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
A Budai Szemészeti Központ Betegbarát Szolgáltató lett 2023-ban

2023-ban Betegbarát Szolgáltató lettünk!

Tovább

Lézeres szemműtét ár, egyéb szemészeti kezelés árak

Z FEMTO 7D
 • Vilégszínvonalú kétlézeres, lebenyes technológia
 • Leggyorsabb gyógyulási idő
 • Fájdalommentes kezelés
 • Másnap néhány órát már dolgozhat
 • Cseppentés 3 hétig
 • 18-55 éves kor között
 • Rézletes leírás a kezelésről