Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Csapatunk, szemész orvosaink

Orvosaink több évtizedes tapasztalattal várják pácienseinket a világszinvonalú 7D lézeres látásjavító beavatkozásokra, szemlencse műtétekre és egyéb szemészeti problémák kivizsgálására. Szemész orvosaink összesen több, mint 150.000 szemészeti műtétet hajtottak végre. Szakrendeléseiken ezzel a tapasztalattal segítenek megoldást találni pácienseink általános szemészeti problémáira és megválaszolni minden lézeres látásjavítással kapcsolatban felmerülő kérdést.
Dr. Nagymihály Attila
Intézetvezető főorvos
Rövid bemutatkozás:
1995-ben végeztem az Orvostudományi Egyetemen Szegeden és 15 éven keresztül a budapesti Semmelweis Szemészeti Klinikán dolgoztam. Jelenleg a Budai Szemészeti Központ orvos-szakmai vezetőjeként feladatom a legmagasabb szintű szakmai munka feltételeinek biztosítása.
Dr. Papp András
SZEMÉSZ SZAKORVOS, PhD, EGYETEMI DOCENS, A Magyar Szemorvos társaság retina szekciójának elnöke
Rövid bemutatkozás:
A Semmelweis Egyetemen 1995-ben szereztem általános orvosi diplomát. Ezt követően a Semmelweis Egyetem I. sz. Szemészeti Klinikájára nyertem felvételt, ahol előbb gyakornokként, majd 1999-ben sikeres szemészeti szakvizsgát követően tanársegédként dolgoztam. Tanulmányaim során több hónapot töltöttem németországi egyetemi klinikákon (1995, 1999 Erlangen, 2000 Lübeck). 1997-ben és 2000-ben nemzetközi vizsgákat tettem (Basic Science Assessment in Ophthalmology (ICO) part I., Basic Science Assessment in Ophthalmology (ICO) part II.). Több szemészeti társaságnak vagyok tagja (Magyar Szemorvostársaság, European Society of Ophthalmology, European Society of Retina Specialists). 2004-től a Magyar Szemorvostársaság vezetőségi munkájában is részt veszek. 2004-től 2010-ig a Magyar Szemorvostársaság elnökségének munkáját segítettem titkárként. 2010-től a Magyar Szemorvostársaság Retina Szekciójának titkáraként majd 2017 novemberétől annak elnökeként tevékenykedem. 2002-től ügyeletvezető, 2004-2007 között osztályvezető, 2007-től a Szemészeti Klinika Tömő utcai Retina részlegének vezetője, 2013-tól a Mária utcai Szemészeti Klinika Retina Ambulanciájának a vezetője vagyok. 2008-ban a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában PhD fokozatot szereztem. (Dolgozatom címe: A szilikonolaj endotamponád biológiai hatásának morfológiai és klinikai vizsgálata vitrektómia műtétek kapcsán).
Dr. Resch Miklós
Med.Habil, PhD, Egyetemi docens
Rövid bemutatkozás:
Általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen szereztem 2000-ben, azóta a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikán végzek gyógyító, szemsebészi, kutató és oktató munkát. A rezidensképzést követően 2006-ban tettem szemészeti szakvizsgát. A szakképzéssel párhuzamosan kutatómunkát kezdtem. Eötvös ösztöndíjasként a németországi Erlangenben eltöltött kutatási időszak is hozzájárult ahhoz, hogy a szakvizsgával azonos évben, 2006-ban PhD fokozatot szerezhettem. Kutatási témám a szaruhártya sebgyógyulására irányult, elsősorban lézeres refraktív kezelések utáni elváltozásokat tanulmányoztam, továbbá az amnion membrán szövettani és gyógyszertani tulajdonságainak elemzését is végzem. 2008-tól a klinikai és kutatómunkám a látóhártya betegségeire fókuszál. Számos nemzetközi és hazai folyóiratban publikálok magyar, angol és német nyelven, alapkutatási és klinikai témákban egyaránt, a retina betegségeivel kapcsolatban (retina leválás, időskori makula degeneráció, diabetes, sérülés és gyulladások). Témavezetésem mellett négyen szereztek PhD fokozatot, 2017-ben a Szegedi Tudományegyetemen habilitációs fokozatot nyertem el. Több, elsősorban retina betegségekkel kapcsolatos multicentrikus klinikai vizsgálatban veszek részt, GCP (Good Clinical Practice) tanfolyamot végeztem. Elkötelezettséget érzek a magas szintű betegellátás iránt a bizonyítékon alapuló orvostudomány (Evidence Based Medicine) irányelveit követve. 2018-ben megkaptam egyetemi docens kinevezésemet, 2022-ben A Fulbright ösztöndíj támogatásával közel fél éves tanulmányutat tölthettem a Bascom Palmer Eye Institute-ban, a floridai Miamiban, ahol mind a gyakorlati, kutató és oktatói munkában tudtam gyarapítani tudásomat. A Magyar Szemorvostársaság főtitkáraként tevékenykedtem 2016-2022-ig, jelenleg 2022 óta a társaság alelnöki tisztségét töltöm be. 2023-ban Hirschler Ignácz emlékéremmel jutalmazták szakmai munkásságomat.
Dr. Szabó Antal
Szemész szakorvos, Egyetemi adjunktus, PhD
Rövid bemutatkozás:
Orvostudományi tanulmányaimat a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, illetve klinikai gyakorlataim a genfi l’Hôpital Cantonal egyetemi klinikán végeztem. 1996 óta a Semmelweis Egyetem Budapesti Szemészeti klinikáján dolgozom. Szakképzésemet követően 2000-ben szereztem meg szemészeti szakvizsgám. Kutatómunkát folytattam a tamperei „Brain Research Center”-ben, 1999 és 2001 között. Munkám során lézerkezelés hatását vizsgálom retinalis pigment epithelium sejttenyészeten laboratóriumi körülmények között. PhD. fokozatom is ebben a témában szereztem meg 2008-ban.
Dr. Barcsay György
Szemész szakorvos, Egyetemi adjunktus, PhD
Rövid bemutatkozás:
1999-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezután PhD tanulmányokat folytattam az I. sz. Szemészeti Klinikán, a doktori fokozatot 2004-ben szereztem meg. Közben Eötvös kutatói ösztöndíjjal 6 hónapot töltöttem New Yorkban. 2003-ban kezdtem meg a rezidensképzést ugyanott, a szakvizsgát 2008-ban tettem le. 2006-ban tanulmányi ösztöndíjjal egy hónapot töltöttem az Oxford Hospital szemészeti osztályán. GCP (Good Clinical Practice) tanfolyamot végeztem 2014-ben. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika Retina munkacsoportjában dolgozom, főként szürkehályog-ellenes műtétekkel, valamint a retina betegségeinek gyógyszeres, lézer és műtéti kezeléseivel foglalkozom. A gyógyításon kívül optikai rehabilitációt is végzek, a Szemészeti Klinika Optikai rehabilitáció szakrendelésének vezetője vagyok. Számos nemzetközi gyógyszervizsgálatban vettem részt vizsgálóként. Tudományos közleményeim jelentek meg hazai és nemzetközi szemészeti folyóiratokban, valamint rendszeresen tartok tudományos és továbbképző előadásokat. A Budai Szemészeti Központban refraktív lézeres beavatkozásokat végzek, ahol Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D kezeléseket alkalmazunk.
Budai Szemészeti Központ | dr. Jaros Katarina szemész
Dr. Jaros Katarina
Szemész szakorvos, FEBO
Rövid bemutatkozás:
2004-ben végeztem a pozsonyi Orvostudomány Egyetemen. Ezt követően Magyarországra költöztem és 2013-ban tettem le a szemészeti szakvizsgát. Továbbképzésemet folytatva 2015-ben Párizsban megszereztem a FEBO fokozatot (Fellow Of European Board Of Ophthalmology), illetve 1 hónapos tanulmányutat töltöttem a müncheni szemészeti klinikán, a szemhéj plasztika és rekonstrukciós sebészeti részlegén. Rendszeresen részt veszek magyarországi és külföldi kongresszusokon. Folyékonyan beszélek magyarul, szlovákul, angolul, társalgási szinten németül és spanyolul.
Dr. Megyesi Mária
szemész szakorvos, egyetemi adjunktus
Rövid bemutatkozás:
Orvosi diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, Budapesten szereztem 1974-ben. Tanulmányaim befejeztével a Tömő utcai, I.sz. Szemészeti klinikára kerültem klinikai orvosként, ahol egészen 2007-ig, a nyugdíjazásomig dolgoztam. 1979-ben szakvizsgáztam, ezt követően tanársegéd, majd 1991-ben egyetemi adjunktus lettem. A közvetlen klinikai gyógyító munkám során az intézet valamennyi eltérő profilú osztályán, szakambulanciáján dolgoztam, az utolsó évtizedben az általános ambulanciát vezettem, ügyeleti - konziliárusi feladatokat láttam el rendszeresen. Klinikai munkám mellett másik fontos feladatom volt az oktatás. Az V. éves orvostanhallgatók oktatása mellett pályázataik, szakdolgozataik elkészítésében konzulensként működtem. A szemész rezidensek gyakorlati és elméleti képzésén túl, a szakorvosi továbbképzések, háziorvos és fül-orr-gégész rezidensek, gyógyszerészhallgatók részére szervezett tanfolyamok, továbbá nővér és asszisztens továbbképzések gyakori előadója voltam. 2008-2013 között az Oxivit Orvoscsoport tagjaként foglalkozás-egészségügyi, szűrési programokban vettem részt, majd 2013-tól a Budai Szemészeti Központ orvosaként találkozhattak velem.
Dr. Füst Ágnes | Budai Szemészeti Központ szemész szakorvos
Dr. Füst Ágnes
Szemész szakorvos, Egyetemi adjunktus, PhD
Rövid bemutatkozás:
1991-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Egy évig Szegeden, a Szemészeti Klinikán dolgoztam, majd visszaköltöztem Budapestre, és az 1. sz. Szemészeti Klinikán folytattam a szemészet tanulását. 1995-ben tettem le a szemészet szakvizsgát. 1995-ben Innsbruckban, 1996-ban Rotterdamban jártam 3 hónapos tanulmányúton. Letettem az ICO nemzetközi szemészeti alapvizsgát (Basic Science Assessment for Ophthalmologists, 1996), és klinikai szakvizsgát (Clinical Science Assessment for Ophthalmologists, 2001). 2003-ban Ph.D. fokozatot szereztem, disszertációm témái az excimer lézerkezelés szaruhártyára gyakorolt hatása, valamint a refraktív és terápiás kezelésekkel elért eredmények voltak. Jelenleg is a budapesti Szemészeti Klinikán dolgozom adjunktusként. A szaruhártyával illetve szemfelszíni betegségekkel foglalkozó munkacsoportban végzek ambuláns, konziliárusi és műtéti, valamint kutatási tevékenységet. 2006 óta tanulmányi felelősként szervezem az egyetemisták oktatását. 2007 óta a klinikán működő szövetbank vezetője vagyok. 1992 óta vagyok tagja a Magyar Szemorvostársaságnak, 2014-től a vezetőség munkájában is részt veszek. 2006-ban lettem a Magyar Szemorvostársaság Cornea szekciójának tagja, 2013-tól az EuCornea európai corneatársaság, 2010-tól az European Eye Bank Association tagja vagyok. 2011 és 2019 között a Premium Visionben folytattam magánrendelést.
Budai Szemészeti Központ | Dr Toth Emilia
Dr. Tóth Emília
Szemész szakorvos
Rövid bemutatkozás:
A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem 2006-ban. Az egyetemi időszakot követő rezidens éveimet a DEOEC Szemklinikan töltöttem, ahol széles körű betekintést nyertem a szaruhártya és retina betegségek gyógyításába, a mikrosebészeti műtéttanba, az ocularis melanoma diagnosztikájába és kezelésébe. 2009-től szakgyakorlatos szakorvosjelöltként a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban folytattam képzésemet, ahol már önálló műtéti tevékenységet végeztem (cataracta sebészet, szemhéj korrekciós műtétek). 2012-ben a SZOTE Szemklinikán szemészet szakvizsgát tettem kiválóan megfelelt minősítéssel. 2012-től a Budai Szemészeti Központban tapasztalt munkatársaimmal a refraktív lézersebészet legmodernebb technikai eszközeivel végzünk látásjavító kezeléseket, illetve teljeskörű szemészeti vizsgálatokat, szürkehályog szűrést, glaucoma gondozást, menedzser szemészeti szűréseket.
Dr. Nagy Éva
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem az általános orvosi karon. Szemészeti rezidens  képzésem az I. számú Szemészeti Klinikán kezdtem Budapesten. Itt 2 évet dolgoztam a klinika minden osztályát végigjárva, betekintve a  szemészet minden részlegébe, a diagnosztikától a mikrosebészeti műtéttanig. A rezidens képzésem után a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szemészeti osztályán dolgoztam közel 10 évig, ahol konzervatív gyógyító és műtéti tevékenységben egyaránt részt vettem. Főleg szürkehályog műtéteket és szemhéj korrekciós műtéteket végeztem. Szakvizsgámat 2007-ben tettem le Budapesten kiváló minősítéssel. A kórházi munkám után egy privát lézeres szemműtét központ kiépítésén dolgoztam Győrben, ami Szempont Szemészeti Lézerközpont néven működött. Itt 6 évig tulajdonosként és diagnosztikai vezetőként főleg lézeres látásjavítással foglalkoztam. Az excimer lézer, a FEMTO lézer, illetve a refraktív lézersebészet alapjait Kölnben dr. Maus klinikáján tanultam. Közben több külföldi és hazai kongresszuson vettem részt, ahol e terület dinamikus fejlődését követhettem. Társszerzőként  több előadásban, közleményben is részt vettem. A győri Lézerközpont átalakulása után a Trend Optika Csoportban dolgozom, majd Budapestre költözésemmel 2020-tól a Budai Szemészeti Központ munkáját segíthetem. 
Budai Szemészeti Központ | Dr. Barcsay-Veres Amarilla
Dr. Barcsay-Veres Amarilla
szemész szakorvos, egyetemi adjunktus, gyermekszemész, PHD
Rövid bemutatkozás:
Budapesten, a Semmelweis Egyetemen szereztem általános orvosi diplomát summa cum laude minősítéssel. Az egyetemi évek után elméleti kutatóként dolgoztam, doktori fokozatomat immunológia témában védtem. Később még számos elméleti és klinikai kutatásban vettem részt, melyek középpontjában elsősorban a szem védekezőképessége, a szemfelszín gyulladások, a szaruhártya gyógyulási folyamatai és a száraz szem álltak. A Semmelweis Egyetem Szemészeti klinikáján 2001-ben kezdtem klinikusi munkámat. A rezidensképzést követően 2010-ben ugyanitt tettem szemészeti szakvizsgát. Általános szemészettel, szemgyulladásokkal, a kötőhártya tumoros betegségeivel, szemhéjkorrekciós műtétekkel, illetve a retinabetegségek diagnosztikájával és lézeres kezelésével, gyengénlátók rehabilitációjával foglalkoztam. A orvostanhallgató- és optometrista képzésben is szerepet vállaltam: magyar, angol és német nyelven oktatok. Több külföldi tanulmányúton vettem részt, többek között Németországban Mainz és Freiburg szemészeti klinikáján, illetve Angliában bővítettem szakmai tapasztalatomat. 2019-ben egyetemi adjunktusi kinevezést kaptam a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján. Rendszeresen publikálok, illetve tartok előadást továbbképzéseken, különösképpen száraz szem és szemfelszíni betegségek témában. Fontosnak tartom a szemészeti betegségek megelőzését, korai felismerését és célzott kezelését, érdeklődésem ezért is fordult a gyermekszemészet felé. 2021-ben gyermekszemészeti licence vizsgát tettem. A Semmelweis Egyetem Szemészeti klinikáján kancsalság ellenes műtéteket is végzek gyermekeken és felnőtteken egyaránt.
Budai Szemészeti Központ | Dr. Franciska Meszaros
Dr. Mészáros Franciska
SZEMÉSZ SZAKORVOS, FEBO, MRCSI
Rövid bemutatkozás:
Orvosi diplomámat a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen, illetve a Semmelweis Egyetemen, Budapesten szereztem. A szemészeti szakképzés ideje alatt a Kaposi Mór Oktató Kórházban (Kaposvár) és a Tömő utcai I.sz. Szemészeti Klinikán (Budapest) dolgoztam. A rezidensképzés kapcsán több külföldi tanulmányúton is részt vettem, többek között Olaszországban, Trieste szemészeti klinikáján. Szemészeti szakvizsgát 2007-ben tettem Budapesten, kiválóan megfelelt minősítéssel. Továbbképzésemet ezt követően Írországban folytattam, ahol kezdetben a Cork University Hospital, majd több mint két éven át a dublini Royal Victoria Eye and Ear Hospital szemészeti részlegein fejleszthettem tovább klinikai és műtéti tudásomat. Dublinban 2011-ben megszereztem az ír szemészeti szakvizsgával a MRCSI (Member of the Royal College of Surgeons in Ireland) fokozatot, illetve ugyanebben az évben Párizsban az európai szemészeti szakvizsgával a FEBO (Fellow of the European Board of Ophthalmology) fokozatot. Egy két éves glaucoma fellowship keretén belül 2015-ben Angliában kezdtem dolgozni, ahol a warringtoni kórház szemészeti részlegén a zöldhályogos betegek klinikai ellátásában, illetve a glaukóma lézeres és műtéti kezelési lehetőségeiben szereztem értékes gyakorlati tapasztalatokat, a MIGS-t (Minimally Invasive Glaucoma Surgery) is beleértve.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Dr. Bertalan Zsolt
Szemész szakorvos, EGYETEMI ADJUNKTUS
Rövid bemutatkozás:
Orvosi diplomámat 1994-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem. 15 éven keresztül a Zalaegerszegi Megyei Kórház Szemészeti Osztályán dolgoztam, ahol a konzervatív szemészet mellett a szem elülső szegmentjének sebészetét tanultam. Az általam érintett terület a szürkehályog, valamint a zöldhályog sebészi kezelését és szemkörnyéki plasztikai műtétek végzését foglalta magába. Tevékenységemért adjunktusi címet kaptam. 2010-19 között a németországi Detmoldban az Augen Praxisklinik OWL szemészeti magánklinikán dolgoztam. Itt sajátítottam el a szem hátsószegmentum betegségeinek konzervatív és műtéti kezelési technikáit. Makuladegenerációs betegek kezelése során számos intraviterális injekciót adtam be. Fő szemsebészeti profilom a szürkehályog műtéti kezelése volt, melynek során több ezer műlencsebeültetéses műtétet végeztem. Emellett jelentős számú hátsószegment műtét elvégzésére volt lehetőségem. 2019-21 között a Pécsi Orvostudományi Egyetem Szemészeti Klinikáján tevékenykedtem klinikai főorvosként. A 2020-as hazaköltözésünk óta részmunkaidőben folytatom németországi tevékenységemet és 2022-től rendelek rendszeresen a Budai Szemészeti Központban.
Budai Szemészeti Központ | Dr. Lendvai Zsanett
Dr. Lendvai Zsanett
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
2007-ben szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen, majd még abban az évben központi gyakornok lettem a Semmelweis Egyetemen, ahol a Szemészeti Klinikán kezdtem el dolgozni. 2012-ben szemész szakorvosi képesítést szereztem. Már a rezidensképzés ideje alatt is a szem elülső szegmentumával foglalkoztam legfőképp, a szaruhártya csoportban tevékenykedtem, az amnionhártya preparálások lelkes résztvevője, majd aztán évekig megszervezője voltam, illetve a szaruhártya átültetésre váró betegek behívása, műtétük megszervezése is az én feladatom volt. Részt vettem száraz szemű betegekkel kapcsolatos tanulmányban is. Emellett 2011 óta tagja vagyok a Szemhéj Csoportnak.
Budai Szemészeti Központ | Dr. Nagy Angéla
Dr. Nagy Angéla
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem orvosi diplomámat 2012-ben. Egyetemi éveim alatt érdeklődésem a szemészeti refraktív műtéti lehetőségek felé irányult, szakdolgozatomat speciális többfókuszú műlencsékről írtam. Szemészeti szakképzésemet a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján töltöttem, széleskörű klinikai tapasztalatot a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szemészeti osztályán szereztem, ahol jelenleg is dolgozom. Szemészeti szakvizsgámat 2017-ben szereztem a Pécsi Tudományegyetemen.
Dr. Pék Anita | Budai Szemészet | szemész szakorvos
Dr. Pék Anita
SZEMÉSZ SZAKORVOS, Neuro-ophthalmológus
Rövid bemutatkozás:
A budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam 2012-ben. Szakképzésemet a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban és a Mária utcai Szemészeti Klinikán töltöttem. 2017-ben szemészeti szakvizsgát tettem kiváló minősítéssel, ugyanebben az évben nemzetközi vizsgát is szereztem „Optika és refrakció” témában (ICO, The Optics and Refraction Examination in Ophthalmology). A szemészeti betegellátás mellett 2015 óta végzek szürkehályog és szemhéj műtéteket. Rendszeresen részt veszek és előadok itthoni és nemzetközi konferenciákon. 2018-ban a szingapúri Nemzeti Szemészeti Központban (Singapore National Eye Center) töltöttem 3 hónapot ösztöndíjasként. 2019-ben neuro-ophthalmológiai licenc vizsgát szereztem.
Dr. Cserháti Zoltán | Budai Szemészet | szemész szakorvos
Dr. Cserháti Zoltán
Rövid bemutatkozás:
A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomáztam 2015-ben. Az egyetemet követően a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Szemészeti Osztályán dolgoztam néhány évet, miközben a szakképzésemet a Semmelweis Egyetem Szemklinikáján végeztem. 2017 júliusa óta a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet Szemészeti Osztályán dolgozom, ahol az ambuláns és osztályos betegek vizsgálata és ellátása mellett szürkehályog és ún. szemészeti kisműtéteket is végzek. Munkám során a szemészeti megbetegedések széles skálájával találkozom. Részt veszek a Retina Ambulancia munkájában, ahol a retina betegségeinek gyógyszeres és szemfenéki lézerkezelését is alkalmazom. Mindamellett a VII. kerületi és a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet Szemészeti Szakrendelésén is rendelek. 2020-ban szakvizsgáztam a Semmelweis Egyetem Szemklinikáján kiválóan megfelelt minősítéssel.
Dr. Török Mátyás szemész, lézeres szemműtét
Dr. Török Mátyás
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
2015-ben végeztem a budapesti Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Karán. Az egyetem harmadévétől kezdve klinikai munka miatt már jelen voltam a Semmelweis Egyetem Mária utcai Szemészeti Klinikáján, majd az ötöd és hatod évben ügyeleti asszisztensként is dolgoztam ott. Rezidensi és szakorvosi képzésemet a Péterfy Kórház szemészeti osztályán és a Mária utcai Szemészeti Klinikán töltöttem, ahol lehetőségem nyílt a szürkehályog műtét elsajátítására és széleskörű klinikai tapasztalat megszerzésére. Szakmai tudásomat konferenciákon és továbbképzéseken igyekszem tovább gyarapítani. Szakvizsgámat 2020-ban szereztem. Lézeres szemműtéten 2021 októberben estem át.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Dr. Bodrogi Petra
SZEMÉSZ SZAKORVOS, GYERMEKSZEMÉSZ
Rövid bemutatkozás:
Orvosi diplomámat 2000-ben szereztem a budapesti Semmelweis Egyetemen, summa cum laude minősítéssel. Rezidensi éveimet a Mária utcai, akkor még II.sz. Szemklinikán töltöttem, ahol megszerettem a gyermekszemészetet, amit Molnár Kálmán tanár úrtól és Fodor Magdolna adjunktusnőtől tanulhattam. Szemészet szakvizsgát 2010-ben, gyermekszemészet licenc vizsgát 2019-ben szereztem. 2002 óta a mai napig a Szent János kórházban dolgozom, ezen belül 2019 óta főorvosként vezetem a Budai Gyermekkórház Gyerekszemészeti Szakrendelését. A szakrendelői feladatokon túl koraszülöttek szűrésével és utánkövetésével is foglalkozom, ebben a témában több tudományos kutatási projektben is részt vettem.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Dr. Somodi Dóra
SZEMÉSZ SZAKORVOS, GYERMEKSZEMÉSZ
Rövid bemutatkozás:
Általános orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Negyedéves koromtól végeztem tudományos diákköri munkát, szemfelszíni eltéréseket vizsgáltunk. Szakképzésemet a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján és a tatabányai Szent Borbála Kórházban töltöttem, ahol jelenleg is dolgozom. Az érdeklődési köröm korán a gyermekszemészet felé irányult, a koraszülöttek szűrésétől kezdve a gyermekszemészeti műtéteken át a szemdaganatos gyermekek kezeléséig széleskörű képzést kaptam.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Dr. Lukács Regina
Szemész szakorvos
Rövid bemutatkozás:
A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem 2010-ben. A Fejér Megyei Szent György Kórház Szemészeti Osztályán kezdtem el dolgozni, a rezidensi évek egy részét Budapesten, a Szemészeti Klinikán töltöttem. 2013-ban nemzetközi vizsgát tettem ,,Alapismeretek a szemészetben”, valamint ,,Optika és refrakció” témakörben (ICO Exam: International Basic Science Examination, International Optics and Refraction Examination). 2015-ben tettem szemészeti szakvizsgát kiváló minősítéssel. 2015-től 2021-ig a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szemészeti Osztályán dolgoztam, ahol tapasztalatot szereztem a szürkehályog és szemhéj műtétek elvégzésben is a mindennapi szemészeti betegellátás mellett. Hazai tudományos folyóiratok több közleményének vagyok első szerzője a macula betegségei témakörben.
Budai Szemészeti Központ | Dr. Volek Éva
Dr. Volek Éva
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
Budapesten, a Semmelweis Egyetemen szereztem általános orvosi diplomámat 2011-ben. A szemészeti szakképzés ideje alatt a Szent Lázár Megyei Kórházban (Salgótarján) és a Tömő utcai I. sz. Szemészeti Klinikán, majd a budapesti mária utcai Szemészeti Klinikán dolgoztam. A rezidensképzésem alatt tanulmányi ösztöndíjjal néhány hónapot külföldön töltöttem, 2013-ban Freiburgban (Albert-Ludwigs Universität, Augenklinik), 2016-ban Galwayban (University Hospital Galway, Eye Clinic). 2016-ban kiválóan megfelelt minősítéssel szemészet szakvizsgát tettem, majd 2017-től a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben dolgozom. 2019-ben sikeres neuro-opthalmológia licencvizsgát tettem. Rendszeresen publikálok, illetve tartok előadást kongresszusokon.
Dr. Úr László - szemész - sebész - árpa -szemhéjkorrekció
Dr. Úr László
SZEMÉSZ SZAKORVOS, SEBÉSZ
Rövid bemutatkozás:
2000-ben szereztem meg a diplomámat a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán (DEOEC), majd a Debreceni Egyetem Szemészeti klinikáján szemész rezidensként dolgoztam. 2002-től 2011-ig voltam a Nyíregyházi Jósa András kórház szemészeti osztályán és 2005-ben tettem le a szakvizsgámat szemészetből. 2011 óta vagyok a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei kórház Mátészalkai kórházának osztályvezető főorvosa. A fehérgyarmati és a vásárosnaményi szemészeti járóbeteg ellátásáért felelek. Emellett örömmel jelenthetem ki, hogy tagja vagyok a Magyar Szemorvos Társaságnak és a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaságnak is.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Dr. Tóth Flóra
Rövid bemutatkozás:
A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem 2013-ban, szakdolgozatomat a keratoconus súlyossága és a könnyfimben lévő gyulladásos mediátorok szintjének összefüggéséről írtam. Az egyetemi időszakot követő rezidens éveimet a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján töltöttem, ahol széleskörű betekintést nyertem a szaruhártya és retina betegségek gyógyításába, a mikrosebészeti műtéttanba, valamint a gyermekszemészeti ellátásba. 2018-ban szemészet szakvizsgát tettem kiválóan megfelelt minősítéssel. Klinikai tapasztalatot a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szemészeti osztályán szereztem, ahol már önálló műtéti tevékenységet is végeztem (szürkehályog, illetve szemhéj műtétek).
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Dr. Pálya Fanni
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
Általános orvosi diplomámat 2017-ben szereztem a Semmelweis Egyetemen, summa cum laude minősítéssel. Tudományos diákköri munka keretében 2012 óta foglalkozom szemészettel, fő vizsgálati témáink közé tartoztak a retina rétegszerkezetének leképezési lehetőségei (OCT), illetve a cukorbetegség okozta szemfenéki elváltozások. Szakképzésemet a Honvédkórházban és a Semmelweis Egyetemen töltöttem, 2022-ben szereztem szemészet szakvizsgát, kiválóan megfelelt minősítéssel. Jelenleg a Budai Szemészeti Központ mellett az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház szemészeti osztályán is dolgozom, ahol az általános ambuláns betegellátás mellett szürkehályog és vitreoretinális műtéteteket végzek, időskori szemfenék degeneráció kezelésével, zöldhályogos betegek gondozásával foglalkozom, valamint nemzetközi multicentrikus tanulmányok résztvevője vagyok.
Dr. Szalai Irén
Szemész szakorvos, PHD
Rövid bemutatkozás:
A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam. 2007-től a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján dolgozom. Szakképzésem alatt tanulmányi ösztöndíjjal a dublini Royal Victoria Eye and Ear Hospital szemészeti részlegén fejleszthettem tovább tudásomat, ICO I, II. nemzetközi szemészeti vizsgát tettem, GCP (Good Clinical Practice) tanfolyamot végeztem. Szakvizsgámat 2012-ben szereztem. A gyógyításon kívül rendszeresen tartok tudományos és továbbképző előadásokat magyar és angol nyelven, PhD tanulmányaim során a retina finom szerkezetét vizsgálom.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Unger Adrienn
DIPLOMÁS OPTOMETRISTA, LÁTSZERÉSZ
Rövid bemutatkozás:
A látás "hogyanja" gimnazista korom óta érdekel, az egészségügy pedig kiskorom óta vonz. Ennek tökéletes kombinációja az optometria, amit a Semmelweis Egyetem optometria szakán tanultam. 2018-ban látszerész végzettséget szereztem. Több, mint 4 éve dolgozom szemészeti területen és ezalatt minden részébe bepillanthattam. A Budapest Retina Intézetben 2,5 évig dolgoztam, itt tanultam meg a szemészeti szakma alapköveit. A Budai Szemészeti Központban tovább gyarapítom tudásomat az általános szemészet és a látásjavítás területén.
Budai Szemészeti Központ | Papp Brigitta
Papp Brigitta
Diplomás optometrista
Rövid bemutatkozás:
Tanulmányaim alatt egy ózdi optikában, családi barátunktól kaptam információt a szakmáról, ő érttette és szerettette meg velem ezt a szakirányt.  2017-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitika szakán, optometrista szakirányon. Szakdolgozatomat a könny és a könnyszervek jelentőségéről és a műkönnyekről írtam az optometrista hivatás tükrében, mely bekerült a legjobb dolgozatok közé, és kutatásaimat prezentálhattam a Magyar Optikus Ipartestület Szakmai Délutánján. Angol és német középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. A szemészet mellett érdekel az orvostudomány és a pszichológia.       A kötelező szakmai gyakorlat mellett másfél évig egy budapesti optikában dolgoztam, szemész főorvos és optometrista mellett, így mélyebb tudásra és gyakorlatra tehettem szert. 
Budai Szemészeti Központ | Friem Dávid
Friem Dávid
diplomás optometrista
Rövid bemutatkozás:
Optometristaként végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán 2020-ban. Az elméleti ismeretek mellett fontosnak tartottam a gyakorlati tudás elsajátítását is, így már a képzésem alatt csatlakoztam a Budai Szemészeti Központ csapatához. Mindennapi munkám során lehetőségem nyílik folyamatos szakmai fejlődésre. Felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem.
Budai Szemészeti Központ | Jancsek Zsófi
Jancsek Zsófia
DIPLOMÁS OPTOMETRISTA
Rövid bemutatkozás:
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának végzett optometristája vagyok. A szakma utáni érdeklődésem gyermekkoromban kezdődött, amikor az első szemüvegemet kaptam. Továbbtanulás előtt biztos voltam abban, hogy olyan szakmát szeretnék választani, ahol emberekkel foglalkozhatok és segíthetek az életminőség javításban. Örömmel tölt el, hogy az iskola által nyújtott elméleti tudnivalók mellé a gyakorlati tudást egy remek csapat tagjaként sajátíthatom el a Budai Szemészeti Központban. 
Budai Szemészeti Központ | Benedeczki Sándor
Benedeczki Sándor
Diplomás Optometrista, Látszerész
Rövid bemutatkozás:
Általános iskolai tanulmányaimat Pakson, gimnáziumi tanulmányaimat Dunaföldváron folytattam. Látszerész végzettségemet 2011-ben szereztem, azóta volt szerencsén több kisebb, nagyobb optikai cégnél munkát vállalni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karának végzett diákja vagyok. Örömömre szolgál, hogy ismereteimet a Budai Szemészeti Központ orvosainak és optometristáinak a segítségével gyarapíthatom.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Patkós Luca
Rövid bemutatkozás:
A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának utolsó éves optometrista hallgatója vagyok. 8 évig dolgoztam a Vision Therapy Központban. Pedagógusi végzettségemnek köszönhetően gyermekeket és felnőtteket is fejlesztettem ezzel a látásterápiával. Itt ismerkedtem meg az optometrista hivatás komplexitásával. A korábbi tapasztalataimra építve szeretném bővíteni tudásomat a Budai Szemészeti Központ csapatában, mivel elengedhetetlen számomra a folyamatos szakmai fejlődés. Nagy hangsúlyt fektetek a páciensközpontú vizsgálatra és a nyugodt légkörre. Fontos számomra, hogy tudásommal a hozzánk fordulókat egyénre szabottan segítsem.
Cziráki Fanni | Budai Szemészet | Optometrista
Cziráki Fanni
OPTOMETRISTA HALLGATÓ
Rövid bemutatkozás:
A Semmelweis Egyetem Optometrista képzése mellett csatlakoztam a Budai Szemészeti Központhoz. Korábban optikusként dolgoztam, ahol más oldalát is megismerhettem a szemészetnek. Már gyerekként lenyűgözött az optika szakma komplexitása, a látás vizsgálattól egészen a szemüveg elkészítéséig. A látás optikai, fizikai oldala mellett a látás a pszichológiai oldala is fontos számomra. Örömömre szolgál, hogy a Budai Szemészeti Központ szakképzett csapatát erősíthetem, és lehetőségem nyílik folyamatos szakmai fejlődésre. Kulcsfontosságú számomra, hogy minden Páciens személyre szabott odafigyelést kapjon barátságos környezetben.
Kékes Liliána | Budai Szemészet
Kékes Liliána
OPTOMETRISTA HALLGATÓ
Rövid bemutatkozás:
Recepciós, valamint ügyfélszolgálatos munkatársként dolgozom a Budai Szemészeti Központban. A munkám során rengeteg élménnyel gazdagodhatok. Nap, mint nap látom a Pácienseink arcán az örömöt és az elégedettséget, valamint a megkönnyebbülést, amikor hosszú évekig tartó szemüvegviselés után megszabadulnak a szemüvegtől. Célom, hogy fejlesszem magam a szakmában, és egyre több kérdésben tudjak segítséget nyújtani. Ezen célom megvalósítása érdekében szeptemberben megkezdtem tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán , ahol Optometria Szakon tanulok. Az egyetemen szerzett tudásomat tökéletesen tudom kamatoztatni a Budai Szemészeti Központban.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Burián Andrea
OPTOMETRISTA HALLGATÓ
Rövid bemutatkozás:
Első szemüvegem 10 éves koromban kaptam, ekkor kezdődött a rajongásom a szakmáért. Gimnáziumi éveim során körvonalazódott bennem, hogy optometrista szeretnék lenni. Ezért is jelentkeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitika szakára, ahol jelenleg Optometrista szakirányon tanulok. A képzés során lehetőségem adódott csatlakozni a Budai Szemészeti Központ magasan képzett, jó hangulatú csapatához. Nagyon örülök, hogy az egyetemen szerzett elméleti ismereteimet precíz és alapos gyakorlati tudással bővíthetem a csapat tagjaként. Középfokú nyelvvizsgával rendelkezem angol és német nyelvből. Igyekszem a páciensek számára kellemes, barátságos és szakmailag felkészült légkört nyújtani a vizsgálatok során.
lézeres szemműtét vélemény kép nélkül
Topolszki Nóra
OPTOMETRISTA HALLGATÓ, LÁTSZERÉSZ
Rövid bemutatkozás:
Mindig is érdekelt a biológia és az egészségtudomány, már kiskorom óta biztos voltam benne, hogy ilyen szakmát fogok választani. 2021-ben végeztem látszerészként, így volt lehetőségem több optikában is dolgozni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának optometria szakos hallgatója vagyok. Örömmel tölt el, hogy már a tanulmányaim alatt csatlakozhatok a Budai Szemészeti Központ csapatához, hiszen nagyon fontos számomra, hogy az elméleti ismereteket kiegészítve pontos és alapos gyakorlati tudásra tegyek szert és ezt kamatoztathassam a munkám során. Angol nyelven középfokon beszélek. Célom, hogy a Páciensek számára kellemes és biztonságos légkört teremtsek, kellő odafigyelést biztosítsak számukra személyre szabottan.
Gyüre Luca | Budai Szemészet | Optometrista
Gyüre Luca
OPTOMETRISTA HALLGATÓ
Rövid bemutatkozás:
Már kiskoromban lehetőségem volt megismerkedni a látás és a szemüvegek világával. A családi optika ahol sok időt töltöttem felkeltette az érdeklődésem a szakma felé, így a gimnáziumi tanulmányaim után én is ezt az irányt választottam, jelenleg a Semmelweis Egyetem optometrista hallgatója vagyok. Szeretem a munkám, mert boldogsággal tölt el hogy segíthetek az embereknek. Nagy örömömre szolgál hogy csatlakozhattam a Budai Szemészeti Központ magasan szakképzett csapatához, és közösen megoldást találhatunk a különböző látásproblémákra. A pontosság és az alapos munka mellett nagyon fontos számomra hogy a Páciens kényelmesen érezze magát vizsgálat közben,  így igyekszem mindig nyugodt és kellemes légkört teremteni, a felmerülő kérdéseket mind megválaszolni.
Budai Szemészeti Központ | Tóth Anikó
Tóth Anikó
ÜGYFÉLSZOLGÁLATOS MUNKATÁRS
Rövid bemutatkozás:
A Budai Szemészeti Központban recepciós és telefonos ügyfélszolgálati tevékenységem során találkozhatnak velem. Életemben mindig is emberekkel foglalkoztam, ami számomra kihívás és érdekesebb feladat is egyben. Sok örömöt, sikerélményt élek meg munkám során, amikor elégedett arcokat látok távozni a klinikáról. Egészségügyi végzettségem révén fontos számomra a szakma közelsége, ahol empátiás képességem nap, mint nap kamatoztathatom. Igyekszem értékes része lenni a csapatnak, új ismeretekkel gazdagodni, azt tovább adni és minél megfelelőbben tájékoztatni a hozzánk fordulókat. Úgy gondolom, itt egy nagy családként dolgozunk együtt, minden egyes Páciensért, várjuk Önt is szeretettel!
Calderale Costanza | Budai Szemészet
Calderale Costanza
Ügyfélszolgálati munkatárs
Rövid bemutatkozás:
A leendő és meglévő pácienseink a Budai Szemészeti Központ recepcióján vagy az ügyfélszolgálaton keresztül találkozhatnak velem. Korábban is emberekkel foglalkoztam, így ez a munkakör különösen közel áll hozzám. Fontosnak tartom, hogy a recepción feladatot teljesítők kommunikációja megnyugtatóan hasson a pácienseinkre. Egy kedves, együttérző szó a műtét előtt állókra is mindig megnyugtatóan hat. Jó érzés, amikor látom, hogy munkámmal, jelenlétemmel segíthetek oldani a bennük levő feszültséget és boldoggá tesz, amikor a beavatkozás után felszabadult mosollyal távoznak. Az, hogy nap, mint nap új információkkal gazdagodom, még motiváltabbá tesz. Szuper ilyen csapatban dolgozni. Várjuk sok szeretettel!
Nagy Bernadett | Budai Szemészet
Nagy Bernadett
Ügyfélszolgálati munkatárs
Rövid bemutatkozás:
A kedves páciensek főként a Budai Szemészeti Központ recepcióján találkozhatnak velem. Egész életemben emberekkel foglalkoztam, elsődleges célom mindig is az volt, hogy segítsek a hozzám fordulóknak. Fontosnak tartom, hogy a pácienseknek kedves és barátságos atmoszférát teremtsek, ezért mindenre kiterjedő figyelemmel fordulok feléjük. Mindig jó érzéssel tölt el, ha a páciensek mosollyal távoznak a rendelőből. Angol és német nyelvű pácienseinknek is szívesen segítek a kérdések megválaszolásában. Én magam is lézerszemű vagyok a legmodernebb Z Femto 7D kezelésnek köszönhetően, így első kézből adhatom át a tapasztalataimat az érdeklődőknek illetve őszintén mondhatom, hogy életem egyik legjobb döntése volt a lézeres szemműtét. Várjuk Önt is szeretettel, legyen Őn is lézerszemű!
Budai Szemészeti Központ | Baranyi Andrea
Baranyi Andrea
Ügyfélszolgálatos munkatárs
Rövid bemutatkozás:
A Budai Szemészeti Központ munkatársaként nap, mint nap foglalkozom leendő és már meglévő pácienseinkkel személyesen és telefonon keresztül egyaránt. Örömmel végzem a munkám és kifejezetten szeretem benne azt, hogy emberekkel foglalkozhatok, segíthetem őket kérdéseinek megválaszolásában, esetlegesen felmerülő nehézségek, problémák megoldásában. A legjobb az egészben, hogy minden nap újabb dolgokat tanulok meg egy olyan területről, amely igazán érdekel, így tényleg mondhatni, hogy számomra tetsző és izgalmas munkát végezhetek. Egyre jobban érdekel minden információ, ami a szemhez és főként a lézeres látásjavító kezelésekhez tartozik. Nem véletlen vetem alá magam én is személyesen a legmodernebb Femto kezelésnek. A műtét után személyes tapasztalataimat hitelesen adhatom át minden kedves érdeklődő páciensünknek!

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Kedvezmények a Budai Szemészeti Központban!

Nézze meg, hogy melyek az aktuális kedvezmények a Budapesten csak nálunk elérhető Z FEMTO 7Dplus szemműtétre! Az eljárás során

  • a Ziemer LDV Z8 stabil, egyedi, peremes lebenyt készít rendkívül alacsony energiával, így nem károsítja a környező szöveteket,
  • a SCHWIND SIRIUS, 37 000 ponton mérő hullámfront és topográfiás mérőeszköz személyre szabottan méri,
  • a SCHWIND AMARIS 1050RS dioptria korrigáló lézer 7 dimenziós szemkövető rendszere pedig egyénre szabva kezeli a szem fénytörési hibáit!
Videóklinika
Orvosaink 1 percben válaszolnak szemészeti kérdésekre.
Melyik kezelést válasszam?
Egyértelmű összehasonlítás, hogy Önnek is érthető legyen
Páciensek történetei
Ők már lézerszeműek! Ismerje meg tapasztalataikat!
Nézzen szét klinikánkon
Járjon körbe még mielőtt ide jönne. Modern, letisztult környezet az Ön kényelméért!