Alkalmas lehet lézerkezelésre Magyarország legmodernebb látásjavító lézerével?

Töltse ki 3 perces online tesztünket és megtudhatja!

Műlencse beültetés

A műlencse beültetések a ma elérhető egyik legmodernebb megoldást jelentik azok számára, akik szeretnék visszanyerni az éleslátás élményét akkor is, ha nagyon magas dioptriával rendelkeznek, nem akarnak többé szemüveget hordani, vagy szeretnének megszabadulni a szürkehályogtól.

teljes szemüvegmentesség
sorbanállás nélkül
magánorvosi körülmények

MŰLENCSÉKRŐL

A Budai Szemészeti Központban használt beültethető műlencsékről

Hogyan működik?

Első vizsgálat

Hogyan készüljek a vizsgálatra?

  • Ha kontaktlencsét hord, akkor a vizsgálat előtt nem szabad viselnie kemény lencséjét 3 hétig, lágyat 4 napig. Kérjük, hogy a vizsgálatra is szemüvegben érkezzen!
  • Kb. 2 órát fog eltölteni a szemészeten, ennyi ideig tartanak a vizsgálatok
  • Várakoznia nem kell majd, mert előre egyeztetett időpontban érkezik
  • Hozzon magával kísérőt! Pupillatágításos vizsgálatot fogunk végezni, amely után 2-3 óráig homályosabban fog látni és fényérzékeny lesz a szeme, ezért nem javasoljuk, hogy vezessen.

A klinikán részletes szemészeti vizsgálatot végzünk

  • Látásélesség vizsgálata, Pupillatágításos vizsgálat, Szemnyomásmérés:

 

Egyéb vizsgálatokat is végezhet szemész szakorvosa annak érdekében, hogy többet megtudjon szeme állapotáról és felépítéséről. Ezek alapján részletesen tájékoztatja majd Önt, hogy milyen eredmény érhető el lencseműtéttel.

Kiegészítő vizsgálatok

Műlencsetervezés

  • Ha Ön alkalmas a műtétre és orvosával kiválasztják az Önnek legmegfelelőbb műlencse típust, akkor a műtét előtt megtervezzük a beültetendő műlencséjét.
  • A műlencsetervezés, azaz biometria egy olyan optikai vagy ultrahangos, számítógépes vizsgálat, melynek eredménye alapján meg tudjuk tervezni az Ön egyénre szabott műlencséjét.

 

Belgyógyászati vizsgálatok

A műtét napján kérjük, hogy hozza magával a következő, 3 hónapnál nem régebbi vizsgálatok eredményeit:  EKG vizsgálat, vérkép (qualitativ vérkép, süllyedés, májfunkciók), vizeletvizsgálat

Műtét napja

A műtét napján a megbeszélt időpontban várjuk kísérőjével. Nincs altatás, sem injekció! Az érzéstelenítést szemcseppekkel végezzük, amelynek hatása tökéletes, nem fog fájdalmat, vagy kellemetlenséget érezni sem a műtét alatt, sem utána.

A legkorszerűbb műtéti eljárást alkalmazzuk, amely a kis seben át végzett phacoemulsificatio (ultrahangos lencseeltávolítás).

A beavatkozás rendszerint kevesebb, mint 10 percig tart és fájdalommentes.

A műtét után 1-2 órát pihennie kell. Amennyiben semmiféle komplikáció nem lép fel, ezt követően hazamehet, a másnapi kontrollvizsgálaton ellenőrizzük.

Kontrollvizsgálatok
  • 1 napos kontroll: a műtét másnapján be kell fáradnia, hogy ellenőrizzük a műtét eredményét
  • 2 hónap után ellenőrizzük a látásélességet és amennyiben szüksége van szemüvegre, azt felírjuk az Ön számára.
  • Ezután évenkénti szemészeti szakvizsgálat javasolt.
Élet a műtét után

Hogyan fog látni a műtét után?

A trifokális és multifokális műlencse beültetése esetén távolra is és közelre is élesen fog látni szemüveg nélkül. Monofokális műlencse beültetés esetén távolra élesen, közelre szemüveg segítségével fog jól látni.

Közvetlenül a műtét után: A műtét után enyhe diszkomfort érzése lehet és könnyezhet is. Előfordulhat fényérzékenység. Ezek a panaszok 1-2 nap alatt javarészt megszűnnek. Már a műtét másnapján is sokkal élesebben, színgazdagabban fog látni.

A műtét utáni hetek, hónapok: A fejlődés és javulás a műtét után fokozatos, a végleges látása kb. 1 hónappal a műtét után fog beállni.

Garancia, biztonság

A lencseműtétet nagy biztonsággal végezzük klinikánkon. Az esetleges szövődmények és komplikációk aránya a nagy tapasztalatnak, és a fejlett műtéti technikának köszönhetően nagyon alacsony. Erről az előzetes vizsgálat során részletes tájékoztatót kaphat. Amennyiben a műtétet követően az optikai eredmény nem teljesen kielégítő, klinikánkon lehetőség van utólagos lézeres dioptriakorrekcióra is.

Kinek ajánljuk?

Kinek ajánljuk?

…ha 40 év felett van, szemüveget hord, homályosan lát távolra és/vagy közelre,

…ha se közelre, se távolra nem jó a látása, de még nincs szürkehályog a szemén,

…ha nem tudja megszokni multifokális, bifokális szemüvegét,

…ha nem szeretné cserélgetni a szemüvegeit különböző távolságokra,

…ha szeretné elfelejteni a szemüveget és a szemüveghordással járó kellemetlenségeket,

…ha meg szeretné előzni a szürkehályogot,

…ha nem alkalmas lézeres látásjavításra, mert időskori szemromlást diagnosztizáltak Önnél.

A betegség, tünetek leírása önmagában nem alkalmas diagnózis felállítására, nem helyettesítheti a szakorvossal történő konzultációt. Ha bármilyen betegség gyanúja felmerül, kérjük egyeztessen kezelőorvosával!

ALKALMAS VAGYOK?

Töltse ki alkalmassági tesztünket, hogy megtudja, hogy mely kezelésünk a legmegfelelőbb az Ön számára!Melyik kezelést válasszam?
Egyértelmű összehasonlítás, hogy Önnek is érthető legyen
Csapatunk, szemész orvosaink
Ismerje meg a Budai Szemészeti Központban dolgozókat!
Online alkalmassági teszt
Válaszoljon pár kérdésre és mi személyre szabott választ küldünk!
Páciensek vélemenye
Ők már lézerszeműek! Ismerje meg tapasztalataikat!