Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Tudományos források - lézeres látásjavító szemműtétek Lézeres szemműtét és műlencse beültetés a Budai Szemészeti Központban

Lézeres szemműtét garancia

Garancia

5 év újrakezelési garancia lézeres szemműtétre
 • 10 év tapasztalat
 • több, mint 10.000 lézerszem
 • több, mint 60.000 eltűntetett dioptria

A kezelés tervezett eredményére Magyarországon elsőként 5 év újrakezelési garanciát adunk minden lézeres szemműtét mellé!

Alkalmas vagyok?

Z FEMTO 7D lézeres szemműtét
Fájdalommentes, ultramodern lézertechnológa

Ha távolra nem lát jól és dioptriája -12 és +4 között van, töltse ki az online alkalmassági tesztet!

Érdemes eljönnie a műtétet megelőző alkalmassági vizsgálatra? Megadott adatai alapján személyre szabott választ kap 48 órán belül.

Vizsgálati helyek: Budapest, Debrecen

Lézeres szemműtét orvosi garanciával!

Mit jelent az 5 év újrakezelési garancia?

Tervezhetőség

A lézeres látásjavítás során, az előzetes orvosi vizsgálatot követően nagy biztonsággal megjósolható a tervezett kezelés eredménye. Ez alapján a kezelőorvos elmondja, hogy milyen reális cél érhető el a kezelést követően. Ön ennek az információnak a birtokában dönti el, hogy szeretné-e a látásjavító kezelést.

100%

A műtétek legnagyobb részében ez a tervezett eredmény azonnal megvalósul.

Az esetek kevesebb, mint 1%-ában előfordulhat azonban, hogy ezt a dioptriát mégsem érjük el. Ennek leggyakoribb oka az, hogy a szaruhártya műtét utáni sebgyógyulása egyéni különbséget mutathat, amely befolyásolhatja a végleges eredményt. Ennek a ritka reakciónak az eredménye a kezelést követő hónapokban lesz látható. Amennyiben a kontroll vizsgálatok során a szemész szakorvos úgy ítéli meg, hogy a vártnál rosszabb eredményt hoz a kezelés, ennek korrigálását térítés nélkül elvégezzük, hogy a tervezett eredményt elérhessük! Magyarországon elsőként 5 éves periódusra adunk újrakezelési garanciát, minden 2020. november 30. után műtött páciensünknek!

FONTOS FELTÉTEL:

A lézeres szemműtét újrakezelési garancia 5 évig érvényes abban az esetben, ha Ön a beavatkozást követően minden előírást betart és részt vesz a kötelező kontroll vizsgálatokon, melyek a műtét után 1 nappal (lebenyes beavatkozás esetén), 3-4 nappal (nem lebenyes lézeres szemműtét esetén)  és 1 héttel esedékesek (minden típusú lézeres szemműtét után)! A lézeres szemműtét után 2 hónappal és 1 évvel javasolt kontroll vizsgálatok javasoltak, de nem feltételei a garanciának. Fontos, hogy az előírásoknak megfelelően használja a szemcseppeket és mindenben hallgasson szakorvosára!

Az 5 éves újrakezelési garancia a 2020. november 30. után műtött páciensek estében él. A 2020. november 30. előtt műtött páciensek esetében a vállalt garancia idő 1 év.

Végleges látásélesség beállása

A lézeres szemműtét elvégzésének egyik alapfetétele, hogy legalább 1 éve ne változzon a dioptriája. Amennyiben a látása még romlik, a lézeres látásjavítás után is romolni fog. Tehát pl. ha -5-ös dioptriát visel és 1 év alatt -6-os-ra változna a szeme, akkor amennyiben megoperáljuk, a 0-s szeme 1 év alatt -1-re fog romlani. Ahhoz, hogy a látásjavító kezelés eredménye tartós legyen nagyon fontos, hogy pácienseink megvárják, amíg beáll a látásélességük a végleges értékre (szemtengelyhossz stabilizálódik).

Mire nem vonatkozik az újrakezelési garancia?

A lézeres szemműtét, mint minden orvosi beavatkozás rendkívül összetett, melyet korszerű német és svájci lézerekkel végzünk magasan képzett, szakmailag elismert, tapasztalt orvosok közreműködésével. Az 5 év újrakezelési garancia az előzetes orvosi vizsgálatot követően tervezett eredményre vonatkozik, de nem érvényes olyan élettani vagy fizikai folyamatok következtében kialakult változásra, melyre a műtétnek nincs hatása.

1. Időskori látásromlás

40-45 éves kor felett a megfelelő fókuszálásért felelős szemlencse rugalmassága változik és elindul az öregszeműségnek nevezett romlási folyamat. Az időskori látásromlás miatt a páciensnek közelre, azaz olvasásához kell szemüveget viselnie. Ez a látásromlás a lézeres látásjavítástól függetlenül alakul ki, tehát nem vonatkozik rá a lézeres szemműtét garancia, és előbb-utóbb mindenkit utolér.

2. Nincsenek meg az anatómiai feltételek az újrakezeléshez

Az első kezelés előtti vizsgálaton mért értékek alapján (pl. szaruhártya vastagság) előre látható, hogy csak egy kezelés lesz lehetséges, újra kezelésre nem ad teret a szem egyéni anatómiája. Ön ennek az információnak a birtokában dönti el, hogy szeretné-e a látásjavító kezelést. Az orvosi garancia természetesen ebben az esetben is érvényes, de az újrakezelés fizikailag nem kivitelezhető.

3. Szemészeti betegség, fizikai behatás miatt bekövetkező látásromlás

Látásromlás sajnos bekövetkezhet szemészeti betegségek miatt, gyógyszerek mellékhatásaként vagy valamilyen fizikai behatást (szemet ért sérülést) követően. Ezekre az esetekre nem vonatkozik a garancia és a kialakult probléma sajnos nem is korrigálható lézeres látásjavítással.

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Mi történik az 5 éves garancia időn túl?

A lézeres szemműtét során a szaruhártya alakját formáljuk át, amely egy maradandó változtatás, vagyis egy életre szól. Amennyiben egy nagyon lassú folyamat eredményeként, többnyire környezeti tényezők hatására, a lézeres látásjavítás után 5 éven túl romlik a látása, lehetőség van arra, hogy újra a Budai Szemészeti Központ lézeres látásjavító eljárását válassza, kedvezményes áron. Viszont ez előre nem megjósolható és nem a kezelésre adott válaszreakcióról van szó, ezért nem vonatkozik rá a garancia.

Bízza a Budai Szemészeti Központ szakembereire a látását!

Kedvezmények a Budai Szemészeti Központban!

Nézze meg, hogy melyek az aktuális kedvezmények a Budapesten csak nálunk elérhető Z FEMTO 7D és 7Dplus szemműtétre!

Az eljárás során

  • a Ziemer LDV Z8 stabil, egyedi, peremes lebenyt készít rendkívül alacsony energiával, így nem károsítja a környező szöveteket,
  • a SCHWIND SIRIUS, 37 000 ponton mérő hullámfront és topográfiás mérőeszköz személyre szabottan méri,
  • a SCHWIND AMARIS 1050RS dioptria korrigáló lézer 7 dimenziós szemkövető rendszere pedig egyénre szabva kezeli a szem fénytörési hibáit!
  • a 7Dpluskezelés szükségességéről az alkalmassági vizsgálaton mért eredmények figyelembevételével  a sebész dönt.

Lézerkezelések összehasonlítása

Dr. Tóth Emília, szemész szakorvosunk beszél a Budai Szemészeti Központban elérhető lézeres szemműtét típusokról és mind a négy kezelés esetében részletesen elmagyarázza, hogy az eljárás során mi történik a páciens szemével. A Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres kezelések esetén is tájékoztatást nyújt előnyökről, hátrányokról és a gyógyulási időről.

2 lézeres lebenyes eljárások 1 lézeres lebenyes eljárások Lebeny nélküli eljárások
Z FEMTO 7D OptiLASIK 7D Zero-Touch 7D PRK 7D
Mi az eljárás lényege? A szaruhártya stroma állományában a lebenyt a svájci Ziemer cég lézere készíti, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya stroma állományában a lebeny a lebenyt egy mikrokeraton elnevezésű precíziós eszközzel készül, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi. A szaruhártya felszínes hámrétege ELTÁVOLÍTÁSRA KERÜL a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer által. A dioptriakorrekciót is ez a lézer végzi. A szaruhártya legfelső hámrétege egy speciális mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra, a dioptriakorrekciót pedig a német 7 dimenziós szemkövető rendszer rendelkező SCHWIND AMARIS 1050RS excimer lézer végzi.
Hány lézer dolgozik az eljárás közben? 1 femto lézer
1 excimer lézer
1 excimer lézer 1 excimer lézer 1 excimer lézer
Kellemetlenség, fájdalom, homokszem érzés a műtét után Nincs fájdalom, csak kellemetlenség lehet. 1-2 óra Nincs fájdalom, csak enyhe homokszem érzés. 2-3 óra Enyhe fényérzékenység, hosszabb gyógyulás 3-4 nap Kellemetlen, fényérzékeny, fájdalmas gyógyulás 7-9 nap
Munkából kieső napok száma a műtét után 1 nap 1-2 nap 5-7 nap 7-10 nap
Napszemüveg szükséges 4 hét 4 hét 6 hónap 6 hónap
Steroid tartalmú szemcsepp használata 3 hét 3 hét 6 hónap 6 hónap
Látásélesség kialakulása műtét után Azonnali tiszta látás élmény a műtét után, vagy néhány órán belül
Teljes gyógyulási idő: 2 hónap
Azonnali jó látás a műtét utáni órákban, vagy 1-2 napon belül
Teljes gyógyulási idő: 2 hónap
Látás kitisztulása: 2-4 hét
A végleges látásélesség: 6 hónap
Látás kitisztulása: 2-4 hét
A végleges látásélesség: 6 hónap
Előnye A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes és érintésmentes. Azonnali éleslátás érhető el, másnap már dolgozhat! A szövődmények kockázata minimális. A kezelés és gyógyulás is teljesen fájdalommentes, megbízható. 1-2 napon belül már dolgozhat! Egy teljesen kipróbált és jól bejáratott kezelés, több ezer sikeresen elvégzett kezelés bizonyítja! A Zero-Touch 7D kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A Zero-Touch 7D érintésmentes kezelés tökéletes megoldást nyújt ha nem szeretné, hogy a szeméhez érjenek. A PRK kezelés hosszú távú eredménye ugyanolyan mint a többi kezelésé. A PRK tökéletes megoldást nyújt speciális esetekben, például vékony szaruhártya esetén.
Hátránya A klinikákon elérhető lézerek között nagy különbségek vannak, amelyek a páciensek számára nehezen azonosíthatóak. Figyelmesen válasszon klinikát, hiszen sok múlik a lézeren! A kezelés utáni első pár hétben szemszárazság jelentkezhet, műkönny használata javasolt. A kezelés utáni gyógyulási folyamat néhány napig fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 5-7 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét. A kezelés utáni gyógyulási folyamat fájdalmas, kellemetlen. A munkából kiesés kb 7-10 nap. A látásélesség beállása kb. 2-4 hét.
Mely kezelések tartoznak ide Magyarországon? Z FEMTO 7D, Sasszem FEMTO, Intralasik, Zypotix, FEMTO HD, Visumax, Visumax HD, Sasszem FEMTO Smart OptiLASIK Touch-Free, Sasszem NO-Touch PRK, Epi-LASIK, Sasszem PRK
Miért jobb a Z FEMTO 7D, mint a hagyományos kezelések? Miért jobb az OptiLASIK, mint a PRK? Hogyan működik az érintésmentes kezelés? Mi a különbség a felszíni kezelések között?