Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Ziemer Femto LDV Z8 lézer - Clear - lézeres látásjavítás - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - küzdősport Ziemer Femto LDV Z8 lézer - Clear - lézeres látásjavítás - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - küzdősport

CLEAR

Ultramodern FEMTO kezelés lebeny nélkül

CLEAR - A lebeny nélkül FEMTO kezelés

Éleslátás kíméletesen, svájci mérnöki pontossággal

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel  A CLEAR egy lebenyképzést nem igénylő eljárás. A dioptria korrekció egyetlen kis energiájú FEMTO lézer használatával történik a hagyományos FEMTO és LASIK kezeléseknél megszokott C alakú lebeny nélkül. A szaruhártya felső rétegeiben csupán egy (vagy két) apró 2-3 mm-es bemetszést ejtenek, amivel elkerülhető a felesleges szövetkárosodás és sokkal kevésbé sérülnek a szaruhátya felső rétegében futó idegek, melyek a szem megfelelő hidratálásához is információt szállítanak az agyba. Ez potenciálisan csökkentheti a tartós szemszárazság előfordulását. A látásjavító kezelés a svájci Ziemer cég Z8 Femto LDV lézerrel történik, mely bármelyik femtoszekundumos lézernél nagyobb ismétlési gyakorisággal bocsátja ki a lézersugarakat és az összes ma működő femto lézerrendszernél alacsonyabb energiával terheli a szemet.

Ziemer Femto LDV Z8 lézer - Clear - lézeres látásjavítás - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - cut shape

Miben más a CLEAR, mint a többi lézeres szemműtét?

Minimálisan invazív

A CLEAR egy minimálisan invazív lézeres szemműtét, ami rendkívül alacsony lézerenergiát használ a látás javításához szükséges szövet eltávolításához. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a szaruhártya szöveti stabilitása megmaradjon a műtét után.

Páciens komfort

A CLEAR egyetlen lézert használ a folyamat során, ez gyors kezelést tesz lehetővé és nagyobb kényelmet biztosít a műtét során. A műtét körülbelül 15 percet vesz igénybe, ebből a lézeres korrekció mindössze 35-40 másodperc/szem.

Nincs lebeny

A CLEAR egy lebenyképzést nem igénylő eljárás. A szaruhártya felső rétegeiben minimális a szövetkárosodás a folyamat során. A szaruhártya belső rétegei nem érintkeznek a műtő légterével és a szemfelszínen futó idegpályák is kevésbé sérülnek, ami potenciálisan csökkentheti a tartós szemszárazság előfordulását.

4. generációs lézeres szemműtét

A CLEAR az úgynevezett 4. generációs, lentikuláris KLEx /ejtsd: key-lex/ eljárások (keratorefractive lenticule extraction), vagy más néven RCLE eljárások (refractive corneal lenticule extraction) családjába tartozik. A CLEAR CE-jelöléssel (EU megfelelőségi nyilatkozat) rendelkezik, vagyis megfelel az EU biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi követelményeinek.

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Lézeres látásjavítás lebeny nélkül

Kíméletes svájci szuperlézer a tökéletes látásért
Ziemer Femto LDV Z8 lézer - Clear - lézeres látásjavítás - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - FLECS - femtocatarcta

Lézeres szemműtét - látásjavító műtét - látásjavítás lézerrel A Ziemer FEMTO LDV Z8 lézerrel végezhető CLEAR látásjavító eljárást a miópia és az asztigmatizmus fénytörési hibák kíméletes, lebeny nélküli korrekciójához fejlesztették. A legmodernebb, 4. generációs lézeres szemműtét során a sebész excimer lézer alkalmazása nélkül egy lépésben távolítja el a felesleges részt a szaruhártya szövetből.

A CLEAR küzdősport és kontaktsport esetén is biztonsággal választható, hiszen nem alakítunk ki lebenyt, ami problémát okozhat ezeknél a tevékenységeknél. A CLEAR egyesíti a hagyományos felszíni (PRK) és a lebenyes kezelések (FEMTO, LASIK) előnyeit, hiszen nem készül lebeny, a regeneráció gyors1 és a csepegtetési idő rövid.

1Results of corneal lenticule extraction for correction – A V Doga, S V Kostenev, I A Mushkova, P O Nosirov

Hogyan működik a CLEAR lézeres szemműtét?

Lézeres szemműtét - FEMTO lézer
Érzéstelenítés

Az érzéstelenítés szemcseppekkel történik a kezelés előtt.

Miután felvette az egyszer használatos műtéti ruhát, kollégánk érzéstelenítő cseppet cseppent a szemébe több alkalommal. Amikor a cseppek kifejtik hatásukat a kezelési terület teljesen elérzéstelenedik.

Ziemer Femto LDV Z8 lézer - Clear - lézeres látásjavítás - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - cornea cut
Bemetszés és szövet szeparáció

A FEMTO lézer a szaruhártya stroma rétegében
szeparál egy lencse alakú
szövet darabot, majd a szaruhártya
széli részén egy (vagy két) kis
bemetszést (kb. 2-3 mm) alakít ki. A szaruhártya felső rétege intakt marad. Ez a lépés kb. fél perc.

Ziemer Femto LDV Z8 lézer - Clear - lézeres látásjavítás - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - lenticul extraction
A szövet eltávolítása

A lencse alakú szövet darabot a bemetszésen keresztül a sebész elválasztja a környező szövetektől, majd eltávolítja, így korrigálásra kerül a fénytörési hiba. A kezelés során nem használjuk a hagyományos lézeres szemműtéteknél megszokott excimer lézert. A bemetszés(ek) néhány nap alatt maguktól gyógyulnak, nincs szükség varratra.

Ziemer Femto LDV Z8 lézer - Clear - lézeres látásjavítás - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - reshaped cornea
Gyógyulás

A szöveteltávolítást követően a szaruhártya alakja megváltozik és a fénytörési hiba megszűnik. A látás a beavatkozást követően homályos lehet, de kezelést követő 2-5 napban kitisztul. Enyhe kellemetlenség a műtét napján várható, de a műtét és a gyógyulás is fájdalommentes.

A szem mely részén történik a lézeres szemműtét?

Lézeres szemműtét - lézeres látásjavítás - szaruhártya - stroma - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - Clear - FEMTO

A lézeres szemműtét a stromában történik, ami a szaruhártya legvastagabb rétege. A 4. generációs CLEAR kezelésnél a hagyományos lézeres szemműtétekkel ellentétben nincs szükség excimer lézerre. A Ziemer FEMTO LDV Z8 lézer a szaruhártya felső rétegének eltávolítása nélkül képes egy lencse alakú szövetet elszeparálni a stroma rétegben a környező szövetállománytól. A FEMTO lézer a CLEAR kezelés során ultra-rövid infravörös sugarakat használ, ami lehetővé teszi a pontos és jelentős hőhatás nélküli szövet szétválasztást. A lencse alakú szövetet a szaruhártya felszíni rétegeiben kialakított 2-3 mm-es bemetszés(ek)en keresztül távolítják el. A szövet eltávolítással megtörténik a dioptria korrekció, az apró seb(ek) maguktól záródnak.

Miben más a Ziemer FEMTO LDV Z8 lézer?

Nincs felesleges szövetkárosodás

A rendkívül alacsony impulzusenergiával, egymást szorosan fedő gázbuborékokkal és magas ismétlési frekvenciával dolgozó egyedi Ziemer FEMTO LDV Z8 lézer a beavatkozást követően kiváló látásélményt nyújt.1

A Ziemer FEMTO LDV Z8 kb. 400 milliónyi apró gázbuborékot hoz létre, a szaruhártya stroma rétegében, melyek egymással szoros fedésben helyezkednek el. Ezek a mikroszkópikus buborékok teszik lehetővé, hogy a felesleges dioptriát okozó szövet szeparációjánál ne alakuljanak ki szöveti hidak (mint az egyéb FEMTO lézerek), így nincs felesleges szövetkárosodás, ami lassíthatja a gyógyulást és a látásélesség beállását.2,3 Nem keletkezik károsodás a környező szövetekben és nincs gyulladás a kezelés után.4 A lézeres szemműtétek után ritkán előforduló tartós szemszárazság kialakulásának veszélye ezzel a beavatkozással minimalizálható.
1 Refractive Corneal Lenticule Extraction With the CLEAR Femtosecond Laser Application – Leccisotti, Antonio MD, PhD, MSc,†,‡; Fields, Stefania V. AO, MSc, PgDip; De Bartolo, Giuseppe MD, PgDip
2  A Femto lézerek alapvető tulajdonságai
3 First Experience in Small Incision Lenticule Extraction with the Femto LDV Z8 and Lenticule Evaluation Using Scanning Electron Microscopy  – Mengmeng Wang, Fengju Zhang, Christine Carole Copruz, Longhui Han
4 Gyulladás lézeres szemműtét után? – Csak ha magas a pulzus energia!

Lézeres szemműtét - lézeres látásjavítás - szaruhártya - stroma - ReLEx SMILE - SIKK Smartsight - KLEx - Clear - FEMTO - gázbuborék

Kinek ajánljuk a CLEAR lézeres szemműtétet?

pipa Legújabb csúcstechnológiát keresem pipa Bízom a svájci precizitásban       pipa Fájdalom nélküli gyógyulást szeretnék pipa Nem szeretnék lebenyes kezelést

Mire számítsak a CLEAR kezelés után?

fájdalom lézeres - látásjavító szemműtét után
Fájdalom

A kezelést követő néhány órában várható enyhe kellemetlenség, pl. könnyezés, fényérzékenység.

fényérzékenység lézeres - látásjavító szemműtét után
Fényérzékenység

A műtét utáni 1-4 órában enyhe fényérzékenység. 1 hónapig napszemüveg viselése kötelező.

Látásélesség beállása lézeres - látásjavító szemműtét után
Látásélesség beállása

A műtét utáni nap még homályos lehet. Jó látás a műtét utáni 2-5 napra várható.

Sport lézeres - látásjavító szemműtét után
Sport

A műtét után 2 nappal már kocoghat, biciklizhet. 1 hét után már nehezebb edzést is elkezdhet.

Uszoda, tenger lézeres - látásjavító szemműtét után
Uszoda, tenger

1 hónapig nem lehet sem uszodába, sem tengervízbe, sem természetes vizekbe menni.

Szauna és szolárium lézeres - látásjavító szemműtét után
Szauna, szolárium, gőzfürdő

1 hónapig tilos minden olyan tevékenység, ahol meleg, párás a levegő.

Elveszett az elnevezésekben? Mi a különbség a lézeres szemműtétek között?

Táblázatba rendeztük a magyarországi lézeres látásjavító kezeléseket.

ALKALMAS VAGYOK CLEAR LÁTÁSJAVÍTÓ SZEMMŰTÉTRE?

Alkalmas lehet CLEAR kezelésre, amennyiben a következő állítások igazak Önre:

  • Elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be az 55-et
  • Dioptriája -0,75 és -10,00 dioptria között van, cilinder dioptriája pedig nem haladja meg a -5,00 cilinder dioptriát
  • Nem volt súlyos szemészeti fertőzés vagy szemsérülése az elmúlt évben
  • Nem volt szaruhártya-herpesze és nincsenek hegek a szaruhártyáján

Pontosabb választ szeretne egyéni alkalmasságáról? Töltse ki alkalmassági tesztünket, hogy megtudja, mely kezelésünk a legmegfelelőbb az Ön számára!

A kérdőívre adott válaszai alapján meg tudjuk mondani, hogy Ön nagy valószínűséggel alkalmas lehet-e valamelyik látásjavító szemműtétre!

Többet szeretne tudni a lézeres szemműtétekről?

A hagyományos lézeres szemműtét egy olyan sebészi eljárás, amely során a szaruhártya stroma rétegébe irányított excimer lézersugár segítségével úgy formálják át a szaruhártyát, hogy a páciensnek a távoli látáshoz ne legyen szüksége segédeszközre (szemüveg, kontaktlencse). A kezelés bizonyos dioptriahatárok között megoldást jelent rövidlátás, távollátás és astigmia (cilinderes dioptria) esetén is. Ezek azok a fénytörési hibák, amelyek  megakadályozzák, hogy a kép a megfelelő helyre fókuszálódjon a retinán. A Budai Szemészeti Központban Z FEMTO, OptiLASIK, Zero-Touch és PRK beavatkozások közül választhat a hagyományos lézeres szemműtétek között. Olvasson a lézeres szemműtétek közötti különbségekről.

A 4. generációs lézeres szemműtét egy olyan sebészi eljárás, amely során a szaruhártya stroma rétegébe irányított femto lézer ultra-rövid infravörös sugarak segítségével egy kapszula szerű szövetet választ le. A leválasztott szövet eltávolítása után a páciensnek a távoli látáshoz ne legyen szüksége segédeszközre (szemüveg, kontaktlencse). A kezelés bizonyos dioptriahatárok között megoldást jelent rövidlátás és astigmia (cilinderes dioptria) esetén is. A Budai Szemészeti Központban a CLEAR eljárást alkalmazzuk, mely a svájci Ziemer cég ultramodern Z8 FEMTO lézerével történik. A CLEAR a lentikuláris KLEx /ejtsd: key-lex/ eljárások (keratorefractive lenticule extraction), vagy más néven RCLE eljárások (refractive corneal lenticule extraction) családjába tartozik. Ilyen típusú kezelés még a SMILE (VisuMax FS – Carl Zeiss Meditec AG, Germany), SILK (Johnson and Johnson, USA), SIKK Smartsight (SCHWIND eye-tech-solutions GmbH, Germany), stb.