Szemüveges menyasszonyok öt kínos pillanata

2019. 09. 23.

Ha a nyaraláson megvolt a lánykérés, és hazaérve buzgón nekikezdtél az esküvőd szervezésének, az egyik első dolog, amit végiggondolsz, hogy mit fogsz viselni a nagy napon. A megjelenésedet azonban nem csak a ruha határozza majd meg, hanem a frizura, smink és bizony a szemüveg is. Öt kínos pillanatot szedtünk össze, amit egy rövidlátó menyasszony átélhet a nagy napon. Ha mellőznéd az ilyen momentumokat az esküvődön, akkor érdemes előre gondolkodni, és lézeres szemműtéttel megszabadulni a problémától! 

lézeres szemműtét | esküvő szemüveg nélkül

  1. A sminkelést egyértelműen megnehezíti a szemüveg, nem csak akkor, ha magadat fested ki, hanem akkor is, ha profira bízod a munkát. Mindegy, hogy ki készíti a sminked, a lencsék nagyíthatják vagy kicsinyíthetik a szemet, torzíthatják az arányokat, így egész máshogy fest majd a szemed a szemüveg mögött, mint nélküle. Ha erre a napra kontaktlencsére váltasz, akkor komoly kínokat és szempirosságot tud okozni, ha a szemhéjpúder a szemedbe kerül, hiszen a szertartás körüli forgatagba nem lesz alkalmad a lencsét kivenni. Ha mégis találsz egy kósza pillanatot a lencse eltávolításra, akkor pedig ott állsz majd egy olyan szemüveggel, ami sem a sminkedhez, sem a ruhádhoz nem illik igazán, hisz nem erre készültél.
  2. A frizurád is egész máshogy fest, ha a szemüveged keretbe foglalja az arcod. Egy menyasszony sem örül, ha egy jellegzetes keret miatt a képeken a szemüvegen van a hangsúly, a drága frizura, a smink és a csodálatos fej-, vagy hajdíszek helyett. Ezen kívül még bőséges hajlakk-használat mellett is megeshet, hogy a szemüveg szára a fülek mellett összekuszálja a gondosan elkészített kontyot, aztán a fotók láttán lehet szomorkodni az elálló hajszálak miatt.
  3. A menyasszonyoknál az egyik legfontosabb kérdés, és egyben a legnehezebb feladat, a megfelelő menyasszonyi ruha kiválasztása. Az aktuális divat, a saját ízlés, az alakhoz illő fazon mellett szemüvegesként arra is figyelni kell, hogy a szemüveg ne üssön el a kiválasztott darabtól, ne legyen túl színes, túl harsány, sötét. Újat készíttetni kizárólag erre az egy napra nem túl költséghatékony, de megeshet, hogy a hétköznapokon használt darab nem elég ünnepélyes, nem való erre a különleges alkalomra.
  4. Nem csak esztétikailag változtatja meg a külsőt a szemüveg viselése, gyakran kellemetlen helyzeteket is okozhat. Ha megkönnyezed a megható pillanatot, mikor a családtagok és a barátok előtt örök hűséget fogadtok egymásnak, a szemüveg mögé nyúlva kell a könnycseppeket törölgetned, ezzel könnyen összemaszatolhatod a lencséket. A bulizás közben is zavaró lehet, elég egy rossz mozdulat, vagy egy óvatlanul ünneplő vendég, és máris a földön landol a keret. Az is kellemetlen helyzet lehet, amikor a forró levest próbálod fogyasztani, és folyamatosan bepárásodik a lencséd, miközben az egész násznép téged fényképez. 
  5. És ha már kellemetlen pillanatoknál tartunk, akkor a fényképezés megér egy külön pontot. Elég kényelmetlen szituáció, mikor a fotózáson a fotós rád szól, hogy vedd le szemüveged, mert nagyon furán csillog a ráeső fényektől a képeken. Onnantól kezdve homályos látással, kényelmetlenül bukdácsolod végig ezt a rég várt alkalmat, mikor végre valaki igazán jó képeket készít majd rólad. A rokonok által készített képeken pedig ott lesz a fejeden a csillogó szemüveg.

„Gyakran halljuk érvként a lézeres szemműtét ellen, hogy drága. Ha azonban összevetjük a kontaktlencse használat és az évek alatt elkopó szemüvegek árával, akkor 3 év alatt megtérülhet a befektetés. Egy esküvő esetén pedig, ha időben betervezzük a költségekbe, akkor nem is tűnik olyan nagy összegnek a többi tétel mellett, egy menyasszonyt mégis ugyanúgy boldoggá tehet a nagy napon, mint egy szép frizura vagy egy csodálatos ruha. Egy nő mindig sokkal többet foglalkozik az esküvői előkészületekkel, mint a férfiak, de természetesen számtalan olyan vőlegénnyel is találkozunk a lézeres szemműtét alkalmassági vizsgálatok során, akik az esküvő előtt szeretnének megszabadulni a szemüvegtől, hogy felhőtlenül élvezhessék a nagy napot.” – mondja Dr. Jaros Katarina, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa.

Forrás: Budai Szemészeti Központ, purecom

Kép: Unsplash