Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Dr. Agárdy Cecília

Vélemény:
"Nagyon ajánlom mindenkinek a műtétet, akinek lehetősége van rá, maga a beavatkozás egyáltalán nem vészes és - bár én a szemtémára nagyon érzékeny voltam - tényleg gyakorlatilag semmi kényelmetlenséggel nem jár."
  1. Milyen volt a szeme a műtét előtt? Miben zavarta a kontaktlencse/szemüveg?

-3.5-ös lencsét hordtam, szemüveget csak esténként tévézéshez. A lencse alapvetően nem zavart, de azért néha a monitor előtti munka közben kiszáradt a szemem, plusz esténként a kanapén fekve a szemüveg sem volt túl kényelmes. Napközben nem tudtam szemüveget hordani télen a párásodás, nyáron a napsütés miatt.

  1. Hogy döntötte el, hogy belevág a lézeres látásjavításba? Miért választotta a Budai Szemészeti Központot?

Magamtól nem mertem volna belevágni a szemműtétbe, de férjem 2 évvel ezelőtt az Önök látásjavító központjában műttette meg a szemét és olyan jó tapasztalatai voltak (azóta sem volt semmilyen problémája és tökéletesen lát), hogy idén, amikor őt értesítették, hogy kedvezményesen lehet most megműttetni a szememet, újragondoltam a dolgot, és úgy döntöttem, megpróbálom.

  1. Félt, izgult a műtét napján? Milyen élmény volt a műtét napja?

Nem igazán féltem, mert láttam korábban, hogy nincs mitől.:)

  1. Milyen azóta  a látása? Milyen azóta az élete? Miben változott meg?

A látásom (szerintem:)) tökéletes, most már nem is nyúlok minden reggel a szemüvegem után (régen ez volt az első mozdulatom és még a műtétet követő első hónapban is). A jót hamar megszokja az ember, de azért néha tudatosul bennem, hogy mennyivel kényelmesebb lett így az életem:)

  1. Összefoglalná a véleményét pár mondatban a lézeres látásjavítás élményéről?

Nagyon ajánlom mindenkinek a műtétet, akinek lehetősége van rá, maga a lézeres beavatkozás egyáltalán nem vészes és – bár én a szemtémára nagyon érzékeny voltam – tényleg gyakorlatilag semmi kényelmetlenséggel nem jár. És ha belegondolunk, hogy mennyi pénzt költünk el kontaktlencsére, folyadékra, szemüvegre, akkor még anyagilag sem nevezhetjük megterhelőnek. A látásjavító központban mindenki segítőkész volt, minden az előzetes eligazításnak megfelelően zajlott, nagyon elégedett vagyok.