Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Bezzeg Ramóna lézerszemű

Bezzeg Ramóna

Vélemény:
Szívből merem ajánlani mindenkinek, akinek elege van a kontaktlencsével járó macerával vagy nem szereti a szemüveget magán.

A Budai Szemészeti Központ csapata szakértelme, odafigyelése, kedvessége számomra egyértelművé tette, hogy a vizsgálatok, konzultációk után ott műttessem meg a szemem. Most, hogy lassan 2 éve volt a műtét, még mindig ugyanazt gondolom. 

  1. Milyen volt a szeme a műtét előtt? Miben zavarta a konkaktlencse/szemüveg?

-2,75-ös volt a szemem, ami azt jelenti, hogy a mindennapjaim elképzelhetetlenek voltak szemüveg/ kontaktlencse viselése nélkül. Mivel hiú vagyok valamennyire, ezért szinte mindig csak kontaktlencsét hordtam, ami pedig a szemeim folyamatos pirosságát okozták. Szerettem volna megtudni, hogy milyen úgy felébredni, hogy nem homályosságot látok, nyúlok a szemüvegemért, hanem rögtön minden tűéles. Emiatt döntöttem el majdnem két évvel ezelőtt, hogy megműttetem a szemem és lézerszeművé válok.

 

  1. Hogy döntötte el, hogy belevág a lézeres látásjaívtásba?

Ismerősöktől hallottam pozitív véleményeket, de a végső löketet az interneten látott videók adták meg.

 

  1. Félt? Izgult?

Egyáltalán nem. Az orvosok, ápolók nagyon kedvesek voltak, a központ megjelenése is nagyon meggyőző volt számomra.

 

  1. Milyen élmény volt a műtét napja?

Lehet meglepő lesz a válaszom, de mondhatni kellemes volt. El sem hiszem, hogy pár perces műtét után, amikor kiléptem a rendelő szoba ajtaján már élesen (bár kissé fátyolosan) láttam. Pár nap múlva, amikor pedig séta közben a legkisebb faleveleket is láttam a fán szemüveg/ kontaktlencse nélkül  nagyon jó érzés volt.

 

  1. Milyen azóta az élete? Miben változott meg?

Már megszoktam teljesen, hogy tökéletes a látásom, de néha eszembe jut, hogy régen mennyit „szenvedtem” a kontaktlencsékkel/ szemüveggel és olyankor hálás vagyok, hogy létezik ez a technológia.