Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Bodgán Mária Eszter lézerszemű

Bogdán Mária Eszter

Vélemény:
Mióta hallottam erről a technológiáról, tudtam, hogy ez fogja megváltoztatni az életem. Egy ismerősöm mesélt anyukámnak, aztán nekem a Budai Szemészeti Központról.

Úgy hat éve hordtam már kontaktlencsét, csak a jobb szememre, -5-ös dioptriájút, mivel a bal szememre csak -0.5-es vagy -1-es kellett volna.  A nagy dioptria különbség zavaró volt lencse nélkül, szemüveget nem is tudtam miatta hordani. Ha letakartam a bal szemem, a tükörképem már homályosan láttam. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemre járok, sokat tanulok és ülök a laptopom előtt. A nap végére mindig elfáradt a szemem, ki kellett vennem a kontaktlencsét és minden egyes alkalommal rá kellett döbbennem, hogy mennyire borzalmasan látok.

Régóta szerettem volna magam rászánni a lézeres látásjavításra. Az ismerősöm pozitív beszámolója segített végleg elhatározni magam és megtenni ezt a hihetetlen lépést.

A műtét napján már csak arra tudtam gondolni, hogy mennyivel jobb lesz ez után, és hogy legyek túl rajta szerencsésen. Anyukám és a barátom is elkísért a nagy napon. A Központban mindenki annyira kedves és közvetlen volt, hogy az izgalom pillanatok alatt elillant. Felejthetetlen, hogy mennyire boldog voltam, amikor kijöttem a műtőből. Csak mosolyogni tudtam és azt hajtogattam, ez mennyire csodálatos.

A műtét óta teljesen jól látok, élesebben, mint korábban kontaktlencsével valaha.  A szemem újjá született! Leírhatatlanul hálás vagyok ezért a Budai Szemészeti Központ minden dolgozójának, főleg Dr. Nagymihály Attilának.