Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Dálya László lézerszemű

Dálya László

Vélemény:
Kezdettől fogva a Budai Szemészeti Központ honlapja keltett bennem legjobb benyomást. A FEMTO kezelésről olvasott pozitív visszajelzések, és az itt dolgozó orvosok szakmai felkészültsége sokat nyomott a latban.

Milyen volt a látása a műtét előtt?
Mindkét szememen -3 dioptria és -2,5 cylinder volt. Gyakorlatilag 25 cm távolságig láttam élesen.

Hogyan döntötte el, hogy a Budai Szemészet Központ lézeres látásjavítását választotta? 
Minden létező online forrást felkutattam. Először általánosan tájékozódtam a szemműtétek fajtáiról, majd részletesen átböngésztem a hazai látásjavító központok által nyújtott kezeléseket. Kezdettől fogva a Budai Szemészeti Központ honlapja keltett bennem legjobb benyomást. Az elérhető információk részletessége, a FEMTO kezelésről olvasott pozitív visszajelzések, és az itt dolgozó orvosok szakmai felkészültsége sokat nyomott a latban. A szemészet YouTube csatornáján lévő videók, a Facebook és Google+ értékelések végleg meggyőztek, hogy ide jelentkezzem alkalmassági vizsgálatra.

Milyen volt a műtét napja? Félt, izgult? Milyen élmény volt?
Természetesen a várakozás perceiben feszült voltam, de ez inkább csak egy külső tünet volt. Régóta elhatároztam magam a beavatkozás mellett, tudtam, hogy probléma nem adódhat, így csak túl akartam esni rajta. A doktornők és asszisztensek folyamatosan bátorítottak, illetve jó volt beszélni egy pácienssel, aki épp akkor jött ki a műtőből, és már jól látott. Maga a műtét tényleg 10 perc volt, enyhe nyomáson és villogó fényeken kívül semmi kellemetlenséggel nem járt. A műtét után azonnal élesen láttam, de mintha egyúttal egy ködfelhőben járnék, ami fél óra után teljesen kitisztult. Semmilyen fájdalom nem jelentkezett akkor és azóta sem.

Milyen a látása azóta, hogyan változott meg az élete? 
Aznap estére beállt a végleges látásélességem, ami a 2 hónapos kontroll alapján 120%. Leírhatatlan érzés ez, 18 év szemüvegviselés után. Az éleslátás legnagyobb előnyét sportolás közben élvezem, illetve rengeteg hétköznapi tevékenység, pl. borotválkozás jelentősen könnyebbé vált. Köszönöm Dr. Mészáros Franciskának a profi munkát, illetve a Budai Szemészeti Központ minden dolgozójának a segítőkész, kedves hozzáállást.