Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Deres Ádám - lézeres szemműtét vélemény - Z Femto 7D - Exatlon Hungary

Deres Ádám

Vélemény:
„A lézeres szemműtét után úgy éreztem, hogy megváltozott a világ!” 
Deres Ádám, akit az Exatlon Hungary kihívójaként ismerhetünk saját elmondása szerint sosem érezte magáénak a szemüveget és már a kontaktlencsével sem szeretett bíbelődni. Végül a lézeres szemműtét mellett döntött, ami élete egyik legjobb döntése volt. Ádám a lézeres szemműtét előtt -2,00 körüli dioptriás szemüveget viselt, e nélkül csak 50%-ot látott.

Ádám életében a mozgás mindig is nagyon fontos volt, szabadidejében rengeteget sportol és edzősködik is. Nem csoda, hogy már az Exatlon során is problémát okozott neki, hogy nem lát tökéletesen. „Főként a vízi feladatoknál és a célzásnál volt gond, mikor kijöttem a vizes pályáról, lassan tisztult ki a kép és a dobálós feladatoknál nehezen mértem be a célpontot” – mesélte Ádám. Végül elhatározta magát, és a lézeres szemműtét mellett döntött, amire a Budai Szemészeti Központban került sor. Több Exatlonos társa is itt végeztette a műtétet és mindegyikük pozitívan számolt be a beavatkozásról és az eredményről is. A kezelésre nagyon pozitív élményként tekint vissza. „Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, ami egy olyan keretet adott az egésznek, amiben teljesen biztonságban éreztem magam” – emlékezett vissza a sportoló. A műtét napján Virág András is meglepte Ádámot, elkísérte a műtőbe és elterelte a figyelmét a beavatkozásról.

A látásjavító szemműtétet dr. Pék Anita végezte, aki rendszeresen operál a Budai Szemészeti Központban, és a lézeres látásjavító műtétek mellet egyaránt foglalkozik lencseműtétek utáni lézeres lencsekorrekcióval is. Ádám Z FEMTO 7D lézeres szemműtéten esett át, ami egy teljesen fájdalommentes beavatkozás, és mindössze pár percet vesz igénybe. Emellett előny, hogy a páciens másnap már dolgozhat is, hiszen a látásjavulás szinte azonnal észrevehető. Ez Ádám esetében igen jelentős volt, hiszen a beavatkozás előtti csupán 50%-os látása 120%-os lett.

„A lézeres szemműtét után napokig mindenre rácsodálkoztam, teljesen megváltozott a világ” – idézi fel a beavatkozás utáni első napokat Ádám. A sportoló azóta már szinte teljesen hozzászokott, hogy nem kell szemüveget vagy kontaktlencsét hordania és már a hunyorgás is a múlté.