Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Dobos Evelin színésznő lézeres szemműtét vélemény - Keresztanyu - Sztárbox

Dobos Evelin

Vélemény:
"A lézeres szemműtéttel az éleslátás képességét kaptam vissza! Jobban látok, mint valaha."

Dobos Evelin színésznő, műsorvezető napjainkban a Keresztanyu sorozat Petrájaként látogat esténként a nappalinkba. A sorozatban Evelinnek nincs szemüvege és fotókon sem nagyon látni róla szemüveges képet, pedig kiskora óta rossz a szeme. Evelin évek óta tervezte a lézeres szemműtétet, mivel a forgatásokon is egyre jobban zavarta a kontaktlencsével való bajlódás. A járvány miatti lelassuló életritmus végül lehetőséget adott arra, hogy meg is valósítsa régi álmát és túlessen a látásjavító beavatkozáson. Több kollégája ajánlására kereste fel a Budai Szemészeti Központot, ahol az alkalmassági vizsgálatot követő héten 2021. februárjában a műtétre is sor került.

Evelin szeme minden eljárásra alkalmas volt, így végül a leggyorsabb gyógyulást biztosító Z FEMTO 7D kezelést választotta. Evelin a lézeres szemműtét előtt nagyon izgult és nem igazán hitt benne, hogy a beavatkozás teljesen fájdalommentes, hisz annyi mindent hirdetnek így. A 10 perces kezelés után azonban már úgy kelt fel a műtőasztalról, hogy bár még kicsit vízfüggönyösen, de élesen látott és azt is megtapasztalta, hogy ez a fajta látásjavító eljárás tényleg nem fáj.

„Szerettem a szemüveget, csak nem praktikus. Mindig macera volt a szemüveg és a kontaktlencse. Olyan képességemet kaptam vissza a lézeres szemműtéttel, amire nem is számítottam. Megható volt, amikor felültem a műtét után és láttam. Ez a beavatkozás egy igazi életmódbeli változást hozott az életembe”- mesélte Evelin a kezelés után két héttel az RTL Reggeli című műsorában.

Evelin hónapokkal a műtét után az is elmondta mennyivel könnyebb a forgatás így, hogy már nincs szüksége kontaktlencsére. A Keresztanyu sorozat második évadát, már a műtét után forgatta. Nem csak a munka megy könnyebben jó látással, a színésznő a szemeit is sokkal egészségesebbnek érzi, nem pirosodik úgy be a fehérje és nem fárad el a nap végére.

A RTL Sztárbox című műsorában Dobos Evelin fejvédőjén láthatták a nézők az extra szemvédőt. A szemvédőre többek között a műtött szem miatt volt szükség. Evelinnek lebenyes technológiával végzett lézeres szemműtétje volt, mely után nem javasolt a küzdősport, hiszen a lebeny miatt a szem egy kicsit mindig sérülékenyebb lesz nagy erejű ütésekkel szemben. A hétköznapi életben nem kell ilyesfajta hatástól tartania egy lebenyes kezelésen átesett páciensnek, de küzdősportok során előfordulhat, hogy egy rossz szögből érkező erős ütés kárt tesz a szemben. A fejvédő és a plusz szemvédő többek közt Evelin sérülékenyebb szemét hivatott védelmezni a meccsek során.

Amennyiben szeretné tudni, hogy Ön alkalmas-e lézeres műtétre, töltse ki 3 perc alatt online alkalmassági tesztünket!

 

Nézzétek meg Evelin rövid összefoglaló videóját lézeres szemműtét napjáról.

Evelin teljes lézeres szemműtét beszámoló videóját itt találjátok.