Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Horváth Erika

Vélemény:
Hálás leszek egész életemben a Budai Szemészeti Központnak, az ott dolgozó nagyon kedves, elhivatott szemészeknek.

Felfigyeltem a Budai Szemészeti Központ lézeres látásjavító ajánlatára a facebookon, én onnan indult minden, az OptiLasik beavatkozás és az éleslátás lett a végeredménye.  Nagyon régóta szerettem volna látásjavító beavatkozást, hogy ne kelljen se szemüveget, se kontaktlencsét viselnem. Én 3 éves koromtól viseltem szemüveget, és körülbelül 15 éves koromtól kontaktlencsére váltottam. A szemüveg dioptriám +3 volt, a kontaklencse +3,5. Leginkább kontaktlencsét viseltem, amit jellemzően minden nap 12-15 órát hordtam, amit persze tudtam, hogy nem kéne.

Bevallom nagyon féltem, a lézeres beavatkozástól, de legalább 10 éve szeretnék megszabadulni a kontaktlencsétől. Én 2 évente bejelentkeztem különböző látásjavító központokba, hogy alkalmas vagyok-e már a lézeres szemműtétre. Mivel 40 év alatti vagyok és pluszos a dioptriám, a kérdőív kitöltése után asszisztensek tájékoztattak, vizsgálat nélkül, hogy nem vagyok alkalmas a műtétre, mert a szemem még változni fog, így mindig annyiban maradt a próbálkozásom, elhittem, mert szakember mondta.

Az első látásjavító központ, ahol valós segítséget és műszeres vizsgálatokat kaptam a Budai Szemészeti Központ volt. Kiderült, hogy alkalmas vagyok, és az első szabad időpontra kértem a műtétet. A műtét előtt 1 hétig már csak szemüveget viseltem, ezért egyre jobban vártam a szemműtét napját. Picit izgultam a műtét előtt, amely sokkal kényelmesebb, fájdalommentes volt… mint ahogy korábban számítottam rá. A műtét maximum 15 percig tarthatott. Az eredmény azonnal műtét után jelentkezett, a látásom jelentősen javult, utána itthon pihenéssel töltöttem a délutánt, és előírások szerint feltettem a szemvédőt és csepegtettem. A másnapi kontrollról úgy távoztam, hogy élesen látok. Az 1 hetes kontroll napjáig és azóta is a hő, fény, gőz, smink, sport tilalmakat betartottam, amik az eredményhez képest elhanyagolható korlátozások. Az 1 hetes kontroll vizsgálaton 120% eredményt mértek.

Azóta is szinte felfoghatatlan a számomra, hogy mennyit változott az életem, nem kell kontaktlencsét hordanom és látok, a szemem nem fárad el, minden éles előttem. Ez a kincs, amit a látásjavító központban kaptam, az éleslátás, mindent megér annak, aki 3 éves korától tudja, hogy a szeme gyenge, és emiatt korábban megkülönböztették. Jelentem: látok és lézerszemű vagyok! Hálás leszek egész életemben a Budai Szemészeti Központnak, az ott dolgozó nagyon kedves, elhivatott szemészeknek. Mindvégig jó és gondos kezekben éreztem magam, mindenki nagyon kedves, figyelmes, és azon van, hogy se kellemetlenség, se félelem ne legyen a páciensben, aki erre a beavatkozásra vállalkozik. Hozzá nem értőként az ottani berendezések és gépek véleményem szerint 500% biztonsággal és pontossággal adnak képet a szem állapotáról, így hibafaktor szerintem kizárt. Én csak dicsérni és ajánlani tudom a Budai Szemészeti Központot, és bármelyik ismerősöm ilyen kezelés után érdeklődik, oda fogom irányítani. (Horváth Erika, 34, Budapest)