Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Kallai Bálint Szabolcs - lézeres szemműtét vélemény

Kállai-Bálint Szabolcs

Vélemény:
"Őszinte véleményem az OptiLASIK lézeres szemműtétről"

2020 nyarán műtötték meg a szemem. A legfontosabbal kezdem: a lézeres szemműtét nem más, mint egy döntés. Nem is pénzkérdés. Hat gyermekes családapaként mondom ezt, ahol a pénz nem mellékes. Annyi marhaságra költ az ember, hogy észre sem veszi. A szemvizsgálatot még 2019 decemberében csináltattam meg. Mivel már nem vagyok fiatal kifizettem a vizsgálati díjat. Mivel banki segítséggel a díjat havonta rendezem (kamatmentesen), mindössze 85.000 forintot kellett fizetnem. Havonta kifizetni 20.000 forintot azért sem olyan nagy dolog, mert normál esetben egy év alatt néhány havi törlesztőrészletet kifizetnék szemüvegre is. Nekem a szüleim segítettek kicsit, de úgy gondolom a cél érdekében mindenki gondolkodhat kreatívan, kérhet a környezetétől kis támogatást.

Kerekítve +3 és +4 volt a dioptriám, olvasáshoz még durvább. Ha uszodában voltam civilben, mert egyébként az a munkahelyem is, a vendégek köszöntek rám, én meg nem ismertem meg őket, mert nem láttam. Ha kinyitottam a sütőt, mosogatógépet, 3-4 másodperc „vakság”, szörnyű. A maszkos időszakban vásároltam még szemüveggel, azt hittem, megőrülök. Most mosolyogva, mint a jóllakott kis óvodás, úgy veszem fel a maszkot (pedig utálom), de tudom, hogy nem párásodik a szemüvegem.

Hogy milyen volt a lézeres szemműtét? Mint a nagy döntések előtt a nagyobb tettek: mély levegő, aztán hajrá, összeszorítottam a fogam és nem gondolkodtam. A doki vérprofi! Minden túlzás nélkül. Néhány másodpernyi matatás, nem látás, kellemetlenség után szólt, hogy kész. Kérdeztem, mi? Hát az egyik szemem, mondta. Azt gondoltam, csak viccel, de inkább csak örültem, nem kérdeztem vissza. Ezek után már tudtam, hogy a második milyen lesz, pár perc múlva pedig felültem és ujjongtam örömömben.

Ez az év nem feltétlenül mondható a legjobbnak a vírus miatt, de ezek mellett is ki merem jelenteni, hogy talán mégis csak az egyik legjobb évem, a szemüveg „eldobása” miatt.

Nincs min gondolkodni!

Ja, és még valami. A fenti sorokat megosztottam egy munkatársammal és az unokatestvéremmel, akik baromi hálásak voltak nekem műtétük után. Én meg a Budai Szemészetnek, akik ígéretükhöz híven utalták a 2×10.000 forintot. Nem csak profik, korrektek is! Megkérdőjelezhetetlenül és messzemenőkig ajánlom.