Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Kanyó Patrik lézerszemű

Kanyó Patrik

Vélemény:
A műtét teljesen fájdalommentes - és mi több- nagyon gyors is. Bármikor újra végigcsinálnám és bátran ajánlom akárkinek aki a jövőben ilyen beavatkozást tervez!

Az általam választott műtét a FEMTO lézeres szemműtét volt, amelyet nem is bántam meg. Számomra fontos volt, hogy a legmodernebb beavatkozást válasszam, mivel a szem egészsége meghatározó a mindennapokban. A kezelés előtt nagyrészt kontaktlencsét hordtam, ha nem otthon voltam, mivel így tudtam napszemüveget is használni kint. Akár egy-egy 3D mozifilm megnézése is könnyebb volt, mivel így pl. a 3D szemüveg és a rendes szemüveg nem zavarta egymást!

A kontaktlencse negatívuma viszont, hogy az egész napos használat eléggé lefárasztotta a szememet, így a nap végére jól esett megválni tőle. Így már egy hosszú nap után már csak a pihenéssel kell foglalkoznom, nem kell a kontaktlencsét kivenni.

Ami talán még sok ember számára fontos, hogy a jövőben lehetőségem nyílik strandolás közben is jól látni, amikor is már bent a vízben is éles a látásom. Számomra egyszerű volt a döntés, tényleg nagyon nagy segítség lesz ez a mindennapokban, egyszer sem jutott eszembe, hogy esetleg megbántam volna a műtétet. A döntést segítette a teljes körű és érthető tájékoztatás is, minden kérdésemre választ kaptam. Alapvetően nem izgultam, maximum annyira, mint mondjuk ha az ember egy nagyobb egyetemi dolgozat előtt áll!

A műtét napján (és már az alkalmassági vizsgálatkor is) a személyzet nagyon kedves volt velem, mosolyogtak rám, és érdeklődtek utánam. Idő közben egy-egy kötetlenebb beszélgetés is belefért. A műtét óta még csak fél nap telt el, de már látványos a változás. Azóta szinte teljesen kitisztult a látásom, nagyon nagy élmény ez nekem!

Összességében nagyon pozitívan értékelem a látásjavító központ munkáját, ez az egészségügyi befektetés nagyon kifizetődő, a közérzetet is nagyban javítja! Mint említettem a személyzet nagyon kedves és odafigyelő, a felszereltség nagyszerű, a modern eszközöktől a hangulatos termekig!

A műtét teljesen fájdalommentes – és mi több- nagyon gyors is. Bármikor újra végigcsinálnám és bátran ajánlom akárkinek aki a jövőben ilyen beavatkozást tervez!

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget!