Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Komjáthi Csaba - Erzsi család
Vélemény:
,,Hihetetlen, hogy az ember élete egy 10 perces lézeres szemműtéttől ennyire meg tud változni!”

Komjáthi Csaba TikTok tartalomgyártó (Erzsi család), már 18 éve küzdött rossz látással, amikor elhatározta, hogy lézeres szemműtétre szánja el magát és végleg megszabadul a szemüvegétől. Csabit mindig is zavarta, hogy szemüveget kell hordania, hiszen aktív életet él és sokat jár edzeni, ahol a szemüveg folyamatos problémát és kellemetlenséget okozott neki.

Eleinte tartott a beavatkozástól és fél évig gondolkozott rajta, hogy tényleg belevágjon-e. Azonban a Budai Szemészeti Központ oldalait böngészve látta, hogy mennyi elégedett páciens és ismert személy osztotta meg a véleményét a kezelésről, ami bátorságot adott neki. A műtét előtti éjszaka szinte nem is tudott aludni annyira izgult, de azzal nyugtatta magát, hogy ezután már biztos, hogy nem kell hordania többet a szemüvegét. ,,Amikor beértem a műtőbe cseppentettek a  szemembe érzéstelenítővel, és attól féltem, hogy mi lesz, ha nem tudok majd pislogni, de szerencsére minden rendben volt, műtét közben pedig a doktor úr nagyon segítőkész és kedves volt. Amikor azt mondta, hogy nyugodjak meg, most már csak egy perc és kész, az nagyon sokat segített” – meséli a TikToker. „A műtő mellett volt egy tábla, amit még a beavatkozás előtt szemüveg nélkül próbáltam leolvasni, de nem ment, majd miután megműtöttek és felültem, mintha 10 perc után megváltozott volna a világ, és eltudtam olvasni gond nélkül” – mondja Csabi, aki még hozzáteszi, hogy ez egy olyan maradandó élmény számára, hogy azóta is mindenkinek elmeséli.

Csabi Z FEMTO 7D lézeres szemműtéten esett át, amit Dr. Nagymihály Attila, intézetvezető főorvos végzett el. Ez egy nagyon kíméletes beavatkozás, a lézer alacsony energiával dolgozik, hogy minél kisebb mértékű legyen a szövetkárosodás. Ezáltal személyre szabott nagyon stabil, peremes lebeny készíthető, így a környező szövetek nem károsodnak és gyulladás sem keletkezik. A gyógyulás folyamata is sokkal gyorsabb lesz és a páciens akár már a műtétet követő napon dolgozni is tud néhány órát (természetesen ez munkakörtől is függ). Fontos kiemelni, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes és mindössze pár percig tart, ezzel is minimalizálva a műtétekkel járó általános kellemetlenségeket.

,,A műtét utáni napokon mindent másként láttam, végre el tudtam olvasni a rendszámtáblákat, amit szemüveg nélkül ez előtt soha. De a színek és a fények is teljesen megváltoztak, minden élesebb lett” – meséli vidáman Csabi, akinél már csak az ”anyukája” Erzsi boldogabb.

Ha érdekli Komjáthi Csabi lézeres látásjavító műtétje, a lenti beszámoló videóból mindent megtudhat a beavatkozás menetéről és Erzsi reakciójáról is.

Mondja el ön is a véleményét!