Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

lézeres szemműtét vélemény

Molnár Andrea

Vélemény:
Lézeres szemműtét vélemény: "Csak azt sajnálom, hogy nem korábban szántam rá magam a műtétre."

Milyen volt a szeme a műtét előtt? Miben zavarta a kontaktlencse/szemüveg viselése?

-3.00 és -2.25, tehát átlagosnak mondható dioptriáim voltak. A szemüveget sosem szerettem, nagyon nehezen találtam az arcformámhoz (és a kis szemköz távolságomhoz) illő keretet. Így kontaktlencsét viseltem hosszú évek óta. Az esti programok során folyamatos gondot okozott a szemeim fáradtsága és a szemszárazság. Az örökös „szöszkeresés”, akkor is ha szabad szemmel nem lehetett látni a lencsében semmi szennyeződést. Sportolni viszont csak kontaktlencsében volt kényelmes, a szemüveg teljes mértékben gátolta ezt a mindennapos és fontos tevékenységet.

 

Hogyan döntötte el, hogy belevág a lézeres látásjavításba? Miért választotta a Budai Szemészeti Központot?

Már nagyon régi vágyam volt a műtét, de valahogy mindig közbejött valami, míg kvázi a sors jelenként, februárban eltörtem a szemüvegem és vissza kellett térnem az eggyel korábbi kerethez. Ekkor kezdtem el kutakodni a lehetőségek után. Ismerősöket körbekérdezve és utánaolvasva, mindig egy név jött szembe, a Budai Szemészeti Központ. Ekkor döntöttem úgy, hogy bejelentkezem az alkalmassági vizsgálatra és elindulok ezen az úton.

 

Milyen élmény volt a műtét napja (félt, izgult)?

Természetesen izgalom volt bennem, de egyáltalán nem féltem, mert már az alkalmassági vizsgálaton is éreztem a profizmust, az orvosok hozzáértését és ez teljesen megnyugtatott. Maga a műtét valóban fájdalommentes volt, maximum apró kellemetlenségek voltak. A doktornő minden lépés előtt elmondta, hogy mi fog történni, így semmi nem ért váratlanul. Maga a műtét tényleg nagyon rövid volt, szemenként pár perc. Felülni a műtőasztalon pedig maga volt a csoda. Igazán felemelő pillanat volt amit sosem felejtek el.

 

Miben változott meg az élete? Milyen azóta a látása?

Szabadság. A látásom látványosabb jobb, mint bármikor előtte kontaktlencsével vagy szemüveggel. Nem lehet összehasonlítani. Nem kell többet azon izgulnom, hogy elfelejtek magammal vinni kontaktlencse-folyadékot egy utazásra vagy nem kell a szemüvegemet napjában többször alaposan megtisztítani. Olyan szabadságot nyertem vissza, ami 17 éve elveszett.

 

Összefoglalná a véleményét pár mondatban a lézeres látásjavítás élményéről és klinikánkról?

Csak azt sajnálom, hogy nem korábban szántam rá magam a műtétre. A Budai Szemészeti Központot profizmusa, segítőkészsége miatt csak ajánlani tudom mindenkinek. A műtét egyáltalán nem fájdalmas, inkább izgalmas és érdekes, ami ott történik. A végeredményt pedig nem lehet szavakba önteni, mindenkinek át kell élnie!