Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Molnár Dávid balett-táncos lézeres szemműtét vélemény

Molnár Dávid

Vélemény:
"A lézeres szemműtét után egyből élesen láttam, álomszerű pillanat volt. Tudtam, hogy nem szabad, de könnyeztem!"

Molnár Dávid a Magyar Állami Operaház balett-táncosa videóban mesél lézeres szemműtétjéről. Dávidot nem csak balett előadásokról, hanem az RTL Konyhafőnök című műsor 2016-os évadából is ismerhetik.

Dávid szeme több, mint -6 dioptria volt a lézeres szemműtét előtt. Ez tánc közben rengeteg kellemetlenséggel járt. Szemüveget nem tudott viselni, a kontaktlencsével pedig egyre több problémája akadt. Volt úgy, hogy a lencse kiesett előadás közben vagy úgy félrecsúszott, hogy nem látott semmit.

A balettművésznek régi álma volt a lézeres szemműtét, de a lézeres kezelésekkel kapcsolatban terjedő félinformációk sokáig visszatartották. Félt, hogy ne fog tudni nehezet emelni a műtét után, pedig az ő munkájában elengedhetetlen a kemény edzés és a lányok emelése tánc közben. Miután konzultált a Budai Szemészeti Központ orvosával rájött, hogy ezek a rémhírek alaptalanok. A lézeres szemműtét után néhány héttel már ugyan olyan erőbedobással próbálhatott, sportolhatott, mint előtte. Az egyetlen különbség, hogy a lézeres beavatkozás óta a látása 160%-ot lát és nem kell a szemüveggel, kontaktlencsével bajlódnia.

Dávid a legmodernebb kétlézeres femto kezelést választotta, melyet Dr. Jaros Katarina szemész szakorvos végzett el. „Nagyon jó asszisztenseket és orvost fogtam ki, nagyon kevesek voltak és végi velem izgultak, a higiéniára is nagyon odafigyeltek, összességében egy nagyon profi csapatról beszélhetünk. Én nagyon boldoga jöttem ki a műtét után”-meséli a táncművész.