A rendelés és a műtétek jelenleg halasztás nélkül zajlanak!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Molnár Márk
Vélemény.:
"Az OptiLASIK 7D lézeres szemműtétet csak ajánlani tudom bárkinek"

Első szemüvegemet már nagycsoportos koromban megkaptam, így az elmúlt majdnem 30 évben szemüveget viseltem, így éltem mindennapjaimat. Nagyobb koromban többször próbálkoztam hosszabb/rövidebb időre kontaktlencse használatával mivel a szemem nagyon rossz (-5 körüli) volt és ezek nélkül a nyári vízparti napok szinte élvezhetetlenek voltak. Sokféle kontaktlencsét kipróbáltam, sajnos semelyik nem volt tökéletes és a vége mindegyiknek szemgyulladása lett.

Régóta terveztem, hogy megműttetem a szememet, azonban korábban a régi típusú lézeres szemműtétek utólagos – ismerősöktől hallott – kellemetlenségei miatt inkább nem vágtam bele. Most kb. egy éve beléptem egy facebook csoportba, ahol a tapasztalatokat olvasgattam, és toronymagasan a Budai Szemészeti Központról olvastam a legjobb tapasztalatokat ezért jelentkeztem egy első vizsgálatra, ahol a Központ kollégáinak kedvessége és határozottsága hamar meggyőzött.

A műtét napján amikor a kezelőben lefeküdtem az ágyra akkor kezdtem félni, de ez a félelem segített abban, hogy minimálisan se mozduljak meg 🙂 A beavatkozás teljesen fájdalom mentes (egyedül a szemhéjak kitámasztását éreztem, de az sem fájdalomnak mondható) és gyors volt. Amikor a kezelés után felültem az ágyon, már láttam a szemben lévő órát. A délután kicsit kellemetlenebb volt, mert a látásom olyan volt mint amikor az ember belenéz egy erős fénybe, de ez az érzés estére eltűnt, a tv-t már tudtam nézni. A szemem minimálisan se pirosodott be, és nem volt idegentest érzés sem.

Reggelente még – így 1 hét után is – folyamatosan nyúlok a szemüvegemért, ezt még meg kell szokni. A látásom sokat javult. A bal szememet 100%-osnak érzem, viszont a jobb szememet még nem érzem tökéletesnek (lehet, hogy csak a cseppek hatása még), mert az egy hetes kontroll vizsgálaton 100-120%-os eredmény mértek.

A lézeres látásjavítás általam választott típusát (OptiLasik 7D) csak ajánlani tudom bárkinek. A klinikában a legjobban az tetszett, hogy folyamatosan kedvesek voltak és oda figyelnek az emberre. Nincs az embernek az az érzése, mintha egy “nagyüzemi” beavatkozásra ment volna (más klinikáról hallottam ezt negatívumként).

Mondja el ön is a véleményét!