Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Molnár Márk - lézeres szemműtét vélemény

Molnár Márk

Vélemény:
"Az OptiLASIK 7D lézeres szemműtétet csak ajánlani tudom bárkinek"

Első szemüvegemet már nagycsoportos koromban megkaptam, így az elmúlt majdnem 30 évben szemüveget viseltem, így éltem mindennapjaimat. Nagyobb koromban többször próbálkoztam hosszabb/rövidebb időre kontaktlencse használatával mivel a szemem nagyon rossz (-5 körüli) volt és ezek nélkül a nyári vízparti napok szinte élvezhetetlenek voltak. Sokféle kontaktlencsét kipróbáltam, sajnos semelyik nem volt tökéletes és a vége mindegyiknek szemgyulladása lett.

Régóta terveztem, hogy megműttetem a szememet, azonban korábban a régi típusú lézeres szemműtétek utólagos – ismerősöktől hallott – kellemetlenségei miatt inkább nem vágtam bele. Most kb. egy éve beléptem egy facebook csoportba, ahol a tapasztalatokat olvasgattam, és toronymagasan a Budai Szemészeti Központról olvastam a legjobb tapasztalatokat ezért jelentkeztem egy első vizsgálatra, ahol a Központ kollégáinak kedvessége és határozottsága hamar meggyőzött.

A műtét napján amikor a kezelőben lefeküdtem az ágyra akkor kezdtem félni, de ez a félelem segített abban, hogy minimálisan se mozduljak meg 🙂 A beavatkozás teljesen fájdalom mentes (egyedül a szemhéjak kitámasztását éreztem, de az sem fájdalomnak mondható) és gyors volt. Amikor a kezelés után felültem az ágyon, már láttam a szemben lévő órát. A délután kicsit kellemetlenebb volt, mert a látásom olyan volt mint amikor az ember belenéz egy erős fénybe, de ez az érzés estére eltűnt, a tv-t már tudtam nézni. A szemem minimálisan se pirosodott be, és nem volt idegentest érzés sem.

Reggelente még – így 1 hét után is – folyamatosan nyúlok a szemüvegemért, ezt még meg kell szokni. A látásom sokat javult. A bal szememet 100%-osnak érzem, viszont a jobb szememet még nem érzem tökéletesnek (lehet, hogy csak a cseppek hatása még), mert az egy hetes kontroll vizsgálaton 100-120%-os eredmény mértek.

A lézeres látásjavítás általam választott típusát (OptiLasik 7D) csak ajánlani tudom bárkinek. A szemészetben a legjobban az tetszett, hogy folyamatosan kedvesek voltak és oda figyelnek az emberre. Nincs az embernek az az érzése, mintha egy „nagyüzemi” beavatkozásra ment volna (más látásjavító központról hallottam ezt negatívumként).