Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

lézeres szemműtét vélemény

Nádas Mónika

Vélemény:
Amennyire féltem, annyira nem kellett volna. Mindenki nagyon kedves volt a klinikán a recepciós hölgyektől kezdve, a főorvos úrig.
A műtét előtt a 2 szemem közti különbség 6 dioptria volt.Szemüveget emiatt nem használhattam, kontaktlencsét pedig 28 éve használtam. Tavaly nyáron viszont valószínűleg allergiás lett a szemem az általam hordott kontaktlencse anyagára.Szóval mindenképpen már csak a műtét jöhetett szóba.
Egy alkalommal egy hirdetést került elém: a központ nagyon nagy kedvezményt ajánlott azoknak,akiknek mindkét szemét műteni kell (ekkor még úgy tudtam, hogy mindkét szememet szükséges lesz műteni). Megmutattam a férjemnek,aki közölte,hogy most kell belevágni. Napokig hezitáltam, de végül telefonáltam.
Az előzetes vizsgálaton aztán kiderült,hogy csak a rosszabbik szememet kell műteni,a másik tulajdonképpen jó. Egy szem műtétjénél viszont nincs kedvezmény – de már nem mondtam vissza, mert úgy éreztem,ha most nem vágok bele, akkor sosem. És egyáltalán nem bántam meg.
A vizsgálattól a műtétig majd 3 hónap telt el, ezalatt a férjem minden nap szembesített azzal, hogy egyre közeledik a tökéletes látásom napja. Közben persze érdeklődtem másoktól,akik átestek ilyen vagy hasonló műtéten. Volt aki megrémített: 3 napig a sötét szobában, napszemüvegben; lehet,hogy átmenetileg elmegy a látásom; nem tudok semmit sem csinálni. Szóval nagyon féltem és izgultam.
Aztán elérkezett a NAGY NAP! 10 órakor behívtak a műtőbe, 5 perc múlva már kint voltam, és LÁTTAM!!! Szemüveg és kontaktlencse nélkül!!! És nem fájt a szemem, nem szúrt, nem könnyezett. Amennyire féltem, annyira nem kellett volna. Mindenki nagyon kedves volt a látásjavító központban a recepciós hölgyektől kezdve, a főorvos úrig.
A műtét alatt végig beszéltek hozzám,mindent mondott a doktornő. Minden rendben ment és tökéletes volt. –  És azóta is az! Igaz,még esténként szólok a férjemnek,hogy megyek leveszem a lencsémet! 😀
Csak ajánlani tudom a Budai Szemészetet mindenkinek!