Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Németh Vivien lézeres szemműtét vélemény

Németh Vivien

Vélemény:
"Amikor felültettek a lézeres szemműtét után, nem hittem el amit látok, illetve épp ez az, hogy LÁTOK!"

A szemem a műtét előtt körülbelül -2, -2.5 dioptriás volt, ami véleményem szerint nem számított túl nagynak, mégis csalódnom kellett, amikor egy ismerős által ajánlott másik lézeres szemműtét központ valamiért alkalmatlannak talált a műtétre. Ott kicsit összeomlottam, mert már teljesen beleéltem magamat abba, hogy végre megszabadulok az utálatos szemüvegemtől, ami a munkámban is sokszor akadályozott. 

Egy évre rá saját keresésbe fogtam, újra elkezdtem olvasni a különböző lézeres szemműtétekről, és úgy döntöttem, hogy másodvéleményt fogok kérni egy, már általam kiválasztott látásjavító központtól. Így találtam rá a Budai Szemészeti Központot. A vizsgálat napján úgy keltem fel, hogy lesz ami lesz, nem akarok túl nagy reményeket hozzáfűzni az egészhez, nehogy megint csalódnom kelljen. Szerencsére ez a vizsgálat teljesen más élmény volt, mint az előző. Már a recepcióra belépve éreztem a pozitív energiát, hiszen ezen a szemészeten az elejétől a végéig szívesen fogadják a pácienst. Itt tényleg mindenki kedves és minden erejével azon dolgozik, hogy segítsen az embereknek. A vizsgálat elején egyből azzal kezdtem, hogy egyszer már alkalmatlannak ítéltek egy másik helyen, de ez nem rettentette el az orvosomat, nem küldött el azonnal, csak mosolyogva nyugtatott, hogy mindent alaposan ki fogunk vizsgálni, hogy rájöjjünk ennek az okára. Nem csak egy orvos, hanem több is megnézte az esetemet, majd alapos elemzések után, 3 napon belül el is végezték a szemműtétet. 

A lézeres szemműtét napján egyáltalán nem féltem, hiszen olyan régen vártam már erre, sőt, már majdnem le is mondtam róla. A műtőasztalon még éppen hogy csak elhelyezkedtem, amikor már szóltak is, hogy készen vagyunk. Nem hittem el, az egész procedúra nem tartott tovább pár percnél, és a szemcsepp csípésén kívül semmit nem éreztem. Már majdnem kész voltam mondani az orvosnak, hogy biztosan készen vagyunk, amikor felültettek, és nem hittem el amit látok, illetve épp ez az, hogy Látok! 

Olyan éles volt minden, mint még soha azelőtt. Hazaérve a nyolcadik emelet ablakából olvastam az autó rendszámokat. Hazudni nem fogok, az első éjszaka megszenvedtem, nem nagyon tudtam aludni, mert folyamatosan szúrt és könnyezett a szemem, de ez másnapra már teljesen meg is szűnt. Nekem mindent megért, újra és újra végig szenvedném azt az éjszakát, mert olyan dolgot kaptam vissza, amit sosem leszek képes eléggé meghálálni mindazoknak, akik ezt lehetővé tették. Ma újra teljes életet élhetek.

Ha az én történetemet olvasod éppen, csak annyit mondanék, hogy soha ne add fel!

Köszönöm nektek Budai Szemészeti Központot!