Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Nyúl-Tóth Brigitta lézerszemű

Nyúl-Tóth Brigitta

Vélemény:
"Nagyon örülök, hogy rászántam magam a lézeres szemműtétre és minden segédeszköz nélkül jól látok."

Milyen volt a szeme a műtét előtt? Miben zavarta a kontaktlencse/szemüveg viselése?

A szemem -2,5 dioptriás volt a műtét előtt. Nem mondhatni nagyon rossznak, mégis én annak éltem meg és a napjaim elképzelhetetlenek voltak szemüveg vagy kontaktlencse nélkül.

Hogyan döntötte el, hogy belevág a lézeres látásjavításba? Miért választotta a Budai Szemészeti Központot?

Régóta foglalkoztatott a látásjavítás gondolata, oda figyelek az egészségemre annak ellenére, hogy régóta stagnált a dioptriám, jártam ellenőriztetni. Elmentem a szokásos kontrollra és közben megkérdeztem a doktornőmet mit szólna egy ilyen műtéthez. Nagyon pozitív volt a hozzáállása, biztatott, menjek hisz ebből csak jól jöhetek ki, sokat segített a döntésem meghozatalában.

Rengeteget böngésztem az interneten, nagyon sok véleményt elolvastam és a legtöbb pozitívumot a Budai Szemészeti Központról olvastam. Weboldalon láttam, hogy több ott dolgozó is megműttette a szemét a saját központjukban, ami számomra megnyugtató volt, hisz ha ők is bevállalják én miért ne tenném.

Milyen élmény volt a műtét napja (félt, izgult)?

A műtét előtti napokban nem sokat aludtam, aznap borzasztóan izgultam, bár tudtam nincs miért, de mégis megműtik a szemem.

Ahogy odaértünk a látásjavító központba felpörögtek az események és már azt vettem észre hogy a műtő ajtó előtt ülök.

A műtét annyira gyors volt, Nagymihály Attila doktor úr végezte Gyenge Szandra aszisztálásával akik nagyon profin összedolgoztak. Ahogy végeztünk legalábba 3x kérdeztem meg tőlük hogy tényleg kész vagyunk? Tényleg ennyi volt?

Miben változott meg az élete? Milyen azóta a látása?

Már aznap estére kitisztult a látásom és a mikrón lévő órát 3-4 méterről olvastam el, hihetetlen érzés volt, hogy mindendezt látássegítő segédeszköz nélkül teszem.

Összefoglalná a véleményét pár mondatban a lézeres látásjavítás élményéről?

Örülök, hogy belevágtam, sem a műtét során sem utána abszolút nem tudok fájdalomról beszámolni.

Ez úton szeretnék még köszönetet mondani az alkalmassági vizsgálatot végző Jaros Katarina doktornőnek és Csordás Barbara optometristának, akik nagyon kedvesek, közvetlenek és nem utolsó sorban profik.