Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Pálinkás Brigitta lézerszemű

Pálinkás Brigitta

Vélemény:
A műtét nem tart sokkal tovább, mint egy vérvétel, viszont sokkal többet ad.

11 éves korom óta hordtam szemüveget, és a látásom folyamatosan romlott. A szemüveget sose szerettem, egyrészt mert valahogy nem éreztem magaménak másrészt a látás élményt sem, amit adni tudott. A szemüveg az első hetekben nagyon éles volt, majd hozzászokott vagy hozzáromlott a szemem. Amilyen hamar lehetett, 14 éves koromtól hordtam is kontaktlencsét, és csak otthon használtam a szemüveget. Kontaktlencsével végre úgy láttam, ahogy régebben a saját szememmel. Viszont ez csak napközbeni megoldás volt és estére volt hogy kényelmetlen volt, kiszáradt a szemem. Az utóbbi egy évben pedig érzékenyebbé vált a szemem és már nem volt olyan kényelmes a kontaktlencse sem, többször irritálta a szememet. Édesapám vetette fel végül, miután többször előfordult ez, hogy mi lenne, ha megműttetném. A műtét előtt már mindkét szemem -7-es volt.

A nővérem két évvel korábban műttette meg a szemét, így igazából innen jött az ötlet, mivel neki is tökéletes lett a látása és azóta sincs vele semmi probléma. Az interneten tájékozódtam, és a Budai Szemészeti Központ tűnt a legkedvezőbbnek.

Mivel korábban elkísértem a nővéremet mikor őt műtötték, és láttam hogy vele minden rendben volt, így nem féltem egyáltalán, csak izgatott voltam, hogy végre valóban a saját szememmel fogok látni. A műtét után teljesen jól voltam, igazából még kísérőre sem lett volna szükségem. Néhány órával később lett csak kellemetlen, az egyik szemem piros volt és könnyezett, de a másik olyan volt, mintha hozzá se értek volna. És kezdetektől fogva jól láttam, bár talán az első napokban még ingadozott kicsit az élesség, de teljesen elfogadható volt, nem éreztem úgy, hogy valamit nem látnék.

A látásomat a vizsgálatok szerint 120%-osra korrigálták. Szeretem, hogy nem kell már itthon sem szemüveget hordanom, hogy utazásnál nem kell külön szemüveget és kontaktlencsét meg folyadékot magammal vinnem, hogy ágyban fekve is tudok kényelmesen olvasni vagy filmet nézni, végre nincs útban a szemüveg. És jobban látok mint korábban a szemüveg vagy kontaktlencse bármelyikével.

Számomra minden remekül alakult. A Budai Szemészeti Központban dolgozók nagyon kedvesek és a műtétem során sem volt semmi nehézség. Maga a műtét kicsit kellemetlen, de szerintem egy vérvétel is az. A műtét nem tart sokkal tovább, mint egy vérvétel, viszont sokkal többet ad.