Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Pataki Richárd lézerszemű

Pataki László Richárd

Vélemény:
Hogy milyen lett a látásom? Nincs rá szó. Varázslat, csoda, tündérmese vagy egy gyönyörű álom! Olvasok és távol látásom is tökéletes, hihetetlen de igaz!

Milyen volt a látása a műtét előtt?

+4 drioptriás volt a szemüvegem, sem közelre sem távolra nem láttam! Mivel sofőr vagyok a szemüveg rabja lettem ami rengeteg kellemetlenséggel járt. Télen párásodott esőben törölgetni kellett és akármennyire sütött a nap nem tudtam napszemüveget hordani.

Hogyan döntötte el, hogy a Budai Szemészet Központ lézeres látásjavítását választotta?

Interneten jelentkeztem és már másnap visszahívást kaptam. Mivel eléggé bizonytalan voltam ezért nem tudtam még időpontot kérni. Ennek ellenére nem erőltettek semmit, megvárták míg újra jelentkezem. (Ez már nagyon szimpatikus volt.) A szemvizsgálat nagyon alapos, rengeteg féleképpen történt, végig nagyon kedves és segítőkész beszélgetés folyt. A végén egy doktornővel beszéltem, aki nagyon korrekten és őszintén tájékoztatott a lehetőségekről. Egyből döntöttem, jöhet a műtét!

Milyen volt a műtét napja? Félt, izgult? Milyen élmény volt?

Alig tudtam aludni éjszaka annyira izgultam. A megbeszélt időpontban másodperc pontosan szólítottak. A műtét előtt még egy utolsó vizsgálat aztán irány a folyosó. Ami nagyon kedves volt a doktornőtől, hogy a kézfogásomból érezte mennyire izgulok és felajánlott egy nyugtatót, amit én el is fogadtam. A műtőbe lépve is nagyon kedvesek voltak és egész végig beszéltek hozzám, ami nagyon sokat jelentett. A beavatkozás teljesen fájdalommentes és nagyon gyors. Negyed óra bentlét után újra a folyosón ültem, de már azzal a tudattal, hogy túl vagyok rajta. Hogy milyen lett a látásom? Nincs rá szó. Varázslat, csoda, tündérmese vagy egy gyönyörű álom! Olvasok és távol látásom is tökéletes, hihetetlen de igaz!

Milyen a látása azóta, hogyan változott meg az élete?

Másnap visszamentem az egy napos kontrollra, ahol eltávolították a kontaktlencsét és megvizsgálták a szemem. Mikor kimentem az utcára egy kicsit megijedtem, visszamentem a doktornőhöz és elmondtam neki, hogy a műtét után látásom és a lencse eltávolítás után változás történt: közelre még jobb lett, de a távoli egy kissé homályos, szellemképes lett. Ő azt mondta hogy ez nem a végleges, változni fog és nyugodjak meg nincs semmi gond. Sajnos a türelem nem az erősségem és egész hétvégén stresszeltem magam, hogy most mi lesz. Eljött a hétfő reggel és láss csodát a rövidlátás maradt tökéletes, a távollátás kiélesedett. Nem csak hallom a fákon a madarakat hanem látom is őket, ha a lányom mutat egy képet a telefonján már nem nyúlok a szemüvegemért és ezt a pár sort is kukker nélkül írom! Köszönetet szeretnék mondani a látásjavító központ összes dolgozójának, mert a hozzáállásukkal és szakértelmükkel újra LÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!