Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Szabó Kitti lézeres szemműtét vélemény

Szabó Kitti

Vélemény:
"A lézeres szemműtét után aludtam egy nagyot és mikor felkeltem tökéletesen láttam, elmúlt minden fátyolosság."

Szabó Kitti színésznőt ismerheti az ikonikus Barátok Közt sorozatból és több, mint 140 000 feliratkozóval rendelkező YouTube csatornájáról is. Kitti 17 év szemüveg és kontaktlencse használat után választotta a lézeres szemműtétet és a Z Femto 7D lézeres beavatkozás segítségével szemenként -3,00 dioptriától szabadult meg. Kittit több dologban is zavarta a szemüveg, kontaktlencse, az egyik ilyen volt, mikor egy jó sikerült fotót vagy videó felvételt elront, hogy becsillan a szemüveg lencséje.

A fiatal édesanyának már régóta rossz volt a szeme, bár ezt kevesen tudták, mivel videóiban nem nagyon viselt szemüveget, csak kontaktlencsét. Alapvetően a legtöbbször a hétköznapi élete során is inkább a lencsét választotta, mivel a szemüveg viselése nagyon zavarta. Amikor szemüveget hordott, állandóan küzdenie kellett a párásodással és a keret folyamatosan nyomta is, kényelmetlen volt. A kontaktlencse viselése számára kényelmesebb volt, de azért ennek az eszköznek is megtapasztalta a kellemetlenségeit, így már jó ideje gondolkodott rajta, hogy lézeres szemműtét mellett dönt.

Már kisfia, Félix születése előtt is tervezte, hogy a műtétet választja, ám a kisfiú érkezése megerősítette abba, hogy sokkal könnyebb lesz az élete, ha nem kell sem szemüveget, sem kontaktlencsét viselnie. Több ismerőse és egy kollégája ajánlására választotta a Budai Szemészeti Központot 2022 őszén, akik biztosították arról, hogy itt a legjobb kezekben lesz ő is és a szemei is. A műtét napján Kitti nagyon izgult. A párja kísérte el a beavatkozásra, aki viccekkel próbálta őt végig nyugtatni. Igazi meglepetés volt számára az, hogy ahogy azt ígérték neki korábban, a műtét nagyon gyors volt, és semmilyen fájdalmat sem tapasztalt az operáció alatt. Kittinek a Z FEMTO 7D lézeres szemműtétet javasolták, aminek nagy előnye, hogy akár csak a többi látásjavító műtét, ugyan úgy nem jár fájdalommal, a gyógyulási idő itt a legrövidebb, hiszen a beavatkozást követő napon már akár újra lehet dolgozni.

A lézeres szemműtét utána az asztalról leszállva egyből tapasztalta, hogy igaz, hogy kicsit fátyolosan, de már jól lát, meg is örült neki, hogy azonnal el tudta olvasni, mi van a tőle messzebb lévő ajtóra írva. Eléggé tartott attól, hogy a regenerálódási időszakban érezni fog fájdalmat, vagy valamilyen szúró, égő, esetleg viszkető érzést a szemein, ám ezekből semmit nem tapasztalt, zökkenő mentes volt a gyógyulása. A műtét után 2 hónappal már ott tartott, hogy nem csak tökéletes volt a látása, de már eszébe se jutott, milyen volt az az idő, amikor neki szemüveget vagy kontaktlencsét kellett hordania. Úgy érzi, hogy miután a Budai Szemészeti Központban átesett a Z FEMTO 7D lézeres látásjavításon, úgy új élet kezdődött el a számára, amiért nagyon hálás.

Nézze meg Szabó Kitti élménybeszámolóját, vagy videóját, amit saját Youtube csatornájára töltött fel.