Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Szabó Orsolya

Vélemény:
"A műtét után 120 %-os lett a látásom. Most már kényelmesen tudok sportolni. A hétköznapok, például a tévézés és az utazás is kényelmesebbé váltak."

Milyen volt a látása a műtét előtt?

Már több mint 15 éve hordtam szemüveget. Az alkalmassági vizsgálaton már kb. 6-os dioptriára volt szükség, hogy lássam a táblát.

Hogyan döntötte el, hogy a Budai Szemészet Központ lézeres látásjavítását választotta? 

Mivel öcsém a Budai Szemészeti Központba jelentkezett az alkalmassági vizsgálatra, én is a Központ honlapját kezdtem el böngészni. Csak jó véleményeket láttam, ezért nem is kerestem másik szemészetet.

Milyen volt a műtét napja? Félt, izgult? Milyen élmény volt?

A műtét napján már egy kicsit izgultam, de a műtét során ez teljesen elmúlt, ami a műtét alatti folyamatos tájékoztatásnak és a részletes információknak köszönhető. Maga a műtét érdekes volt. Éreztem, ahogy a lézer végigmegy a szememen, de fájdalmat egyáltalán nem éreztem. Csak a nyomás és a szemhéj-kifeszítés volt egy kicsit kellemetlen.

Milyen a látása azóta, hogyan változott meg az élete? 

A műtét után 120 %-os lett a látásom. Mivel a műtét előtt a karate edzéseken mindig levettem a szemüvegem, a tőlem távolabb állókat és az edzőt sem láttam tisztán. Most már kényelmesen tudok sportolni. A hétköznapok, például a tévézés és az utazás is kényelmesebbé váltak.