Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Lézeres szemműtét vélemény - Terényi Nikolett lézerszemű

Terényi Nikoletta

Vélemény:
A kezelés abszolút fájdalommentes, senmit nem éreztem az egészből. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akár újra végigcsinálnám!

Többen is ajánlották már nekem a lézeres szemműtétet, mivel eléggé nagy dioptriával éltem mindig is (-6,-8) szinte ovis korom óta.

Egy idő után számomra is egyre kényelmetlenebb volt a szemüveg viselése, majd amikor idősebb lettem átváltottam kontaklencsére, amit nagyon szerettem, de sokszor én is belefutottam abba a hibába, hogy tovább hordtam mint kellett volna és utána fájt a szemem, vagy elfelejtettem kivenni.

A kollégáim mind átestek már a lézeres szemműtéten, és egyértelműen javasolták, hogy bár nehéz a felgyógyulás belőle, mindenképpen megéri belevágni.

Amikor elkezdtem keresgélni a látásjavító központok között, természetesen megnézve az ő általuk javasoltakat is, nekem a Budai Szemészeti központ tűnt a legszimpatikusabbnak. Az alkalmassági vizsgálat során, igazam is lett. Szuper kedves és segítőkész volt mindenki, a látásjavító központ hangulata teljesen elterelte a gondolatomat a műtétről.

A műtétet nyár végére terveztem, a nagy meleg utánra. A műtét előtti pár hétben már egyre idegesebb voltam, nem a félelem miatt, hanem a lehetőség miatt hogy visszakaphatom a látásomat röpke pár perc alatt.

A műtét napja gyorsan eltelt. Reggel bementem, sokan vártak a műtétre, de minden gyorsan és zökkenőmentes ment. Kaptam érzéstelenítő cseppeket, (szükség esetén nyugtatót is lehet kérni), és amire észbekaptam, már bent is voltam a műtőben. A kezelés abszolút fájdalommentes, senmit nem éreztem az egészből, csak a tágító felhelyezése volt kényelmetlen, de kibirható. A doktor úr mindent mondott hogy mi fog történni, éreztem hogy jó kezekben vagyok. Pár percet voltam bent, amikorra felültem az ágyon, láttam is. Még nem teljesen tisztán, de érezni lehetett a különbséget. A műtét után megvizsgálták a szemem újra, hogy jól sikerült-e a műtét, és elmondták a tudnivalókat a következő pár napot illetően, és a cseppek használatát. Estére már tisztán láttam, tudtam Tv-t is nézni,olyan érzés volt mintha bent lenne a lencsém.

A másnapi kontrollon levételre került a kontaktlencse, ami után ért az igazi meglepetés, a két szemet együtt használva végképp tisztán tudtam elolvasni a tábla legalsó sorát.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, akár újra végigcsinálnám!