Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Török Nikolett lézeres szemműtét vélemény

Török Nikoletta - lézeres szemműtét nyertes

Vélemény:
"Már nem kell azzal foglalkoznom, hogy egy nyári kempingezés során, hogyan rakjam be tükör nélkül a lencséimet. Kimondhatatlanul jó érzés így élni, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy vágjon bele. "

Milyen volt a szeme a műtét előtt? Miben zavarta a kontaktlencse/szemüveg?

Nem volt olyan tragikusan rossz a látásom, -1-es dioptriát viseltem viszonylag magas cylinderrekkel. Télen és esőben mindig horror volt a szemüveg viselése számosra. Zavart a szemüveg, viszont nélküle nem láttam valami jól, ezért kontaktlencsét hordtam a munkám során, és sportolás közben is. Emlékszem nem egy lencsét hagytam el a strandokon csúszdázás közben, vagy éppen amikor biciklizéskor egy bogár miatt kidörzsöltem a szememből, így ez sem volt tökéletes megoldás.

Hogy döntötte el, hogy belevág a lézeres látásjavításba? Miért választotta a Budai Szemészeti Központot?

Akkor döntöttem el, hogy én is lézerszemű leszek, amikor az unokanővéremnek megvolt a lézeres szemműtétje és hihetetlenül jól látott rögtön a műtét után. Sok eljárást és látásjavító központot végignéztem, elolvastam minden tudnivalót, de végül rátaláltam a Budai Szemészeti Központra, ami igazán szimpatikusnak tűnt. Ezért követni kezdtem a Facebook oldalukat. Megláttam a Facebookon a FEMTO nyereményjátékot, amivel fél szemre meg lehetett nyerni a műtétet. Azonnal jelentkeztem is, kitöltöttem a kérdőívet és vártam. Elmentem alkalmassági vizsgálatra, amin megfeleltem és nagyon izgultam mi fog történni ezek után. Amikor kihúzták a nevem, azt hittem nem is én vagyok az. Ilyen velem nem történhet meg. Másnap végül kiderült, hogy tényleg én nyertem. Hihetetlenül örültem és azonnal felhívtam a szüleimet. Nem lehetett bírni velem annyira örültem.

Félt, izgult a műtét napján? Milyen élmény volt a műtét napja?

A műtét napján már egyáltalán nem izgultam. Olyan jó tájékoztatásban volt részem, és annyira kedvesek voltak a munkatársak, hogy már eszembe se jutott félni. Dr. Nagymihály Attila a műtőben mindent lépésről lépésre elmondott és pillanatok alatt végeztünk. Nem éreztem semmilyen kellemetlenséget. Utána meg is vizsgálta a szemem, és biztosított róla, hogy nagyon jól sikerült. Ezek után már csak örültem a látásomnak, és megkaptam a tájékoztatást a műtét utáni teendőimről.

Milyen az óta  a látása? Milyen az óta az élete? Miben változott meg?

A műtét napján mikor hazaérkeztem még gondoltam lepihenek, mert egy kicsit érzékeny voltam a szemem a fényre, ekkor döbbentem rá, hogy a kanapétól kb. 2,5 métere álló szekrénysoron lévő órát tökéletesen élesen látom. Eddig ez lencse nélkül sosem fordult elő. Egyből mentem a fürdőbe és búcsút vettem a tőlük. Azóta is tökéletesen élesen látok, már nem kell azzal foglalkoznom, hogy egy nyári kempingezés során, hogyan rakjam be tükör nélkül a lencséimet, vagy, hogy elhagyom őket. Kimondhatatlanul jó érzés így élni, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy vágjon bele. 

Nagyon szépen köszönöm Dr. Nagymihály Attilának és Budai Szemészeti Központ munkatársainak, hogy lézerszemű lehetek.