Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Veres Anita
Vélemény:
Kinyílt a világ, fantasztikus érzés. Hálás köszönetem a műtétemet végző Dr. Mészáros Franciska doktornőnek és az egész csapatnak.

Milyen volt a látása a műtét előtt?

A műtét előtt a szemüvegem mindkét lencséje -1,75 dioptriás volt. A műtétet megelőző alkalmassági vizsgálaton azonban kiderült számomra, hogy az egyik szemem -2,25 dioptriás. Ekkor döbbentem rá, hogy ezért nem látok annyira jól már szemüveggel sem. A téli korán sötétedő napokat nagyon nem szerettem, mert félhomályban rosszul láttam, annak ellenére, hogy a dioptriát tekintve nem volt annyira rossz a szemem. Esőben, sportolás és tévé nézés közben is nagyon zavart a szemüveg.

Hogyan döntötte el, hogy a Budai Szemészet Központ lézeres látásjavítását választotta? 

Új szemüveg készíttetésén gondolkodtam és a kontaktlencse kipróbálása is felmerült bennem. Ezek anyagi vonzatát mérlegelve döntöttem inkább a lézeres látásjavítás mellett. Korábban jártam egy másik klinikán is, ahol magas szemnyomás értékeket mértek, ezért ott nem találtak alkalmasnak. Ezután tovább kerestem és megtaláltam a Budai Szemészeti Központot, ahol viszont alkalmasnak találtak a kezelésre, így nem keresgéltem tovább.

Milyen volt a műtét napja? Félt, izgult? Milyen élmény volt?

OptiLasik műtétem volt, melynek a napján nem mondanám, hogy féltem. De a műtő előtt ülve már kicsit izgultam a bentről kiszűrődő hangok miatt. Aztán kiderült, hogy a lézer hangját hallottam. A műtét jó élmény volt, nagyon hamar vége lett. A műtőágyon felülve már láttam a falon lévő órát. Nagyon boldog voltam és óriási mosollyal ajándékoztam a Szemészeti Központnak a szemüvegem.

Milyen a látása azóta, hogyan változott meg az élete? 

Június elején volt a műtétem és azóta mindennap rácsodálkozom, hogy látok. Kinyílt a világ, fantasztikus érzés. Hálás köszönetem a műtétemet végző Dr. Mészáros Franciska doktornőnek és az egész csapatnak. Mindenki kedves, segítőkész és barátságos volt. Azóta már sok ismerősömnek meséltem a Budai Szemészeti Központban szerzett élményeimről és aki gondolkodik a kezelésen, annak bátran ajánlottam őket.

 

Mondja el ön is a véleményét!