Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Zöld Pálma lézeres szemműtét vélemény

Zöld Pálma

Vélemény:
Egy szép nap gondoltam egyet, hogy nem halasztom tovább a dolgot, igenis meg fogom csináltatni a szemem, én is a lézeres látásjavítást választom!

Egy szép nap gondoltam egyet, hogy nem halasztom tovább a dolgot, igenis meg fogom csináltatni a szemem! Nem jövőre, nem majd egyszer, hanem most! Mikor visszamentem a műtét másnapján a kontrollra, akkor fogtam fel igazán, hogy mennyire szuper, mikor ránéztem a táblára és az alsó számokat is láttam, előtte pedig a felsőt sem….”

Interjú Zöld Pálmával a lézerszem szemműtétről

1. Milyen volt a szeme a műtét előtt? Miben zavarta a kontaktlencse/szemüveg? Már régebben is foglalkoztatott a gondolat, hogy jó lenne tisztán látni szemüveg és kontaktlencse nélkül, de tartottam a műtéttől és őszintén szólva az árától is…Idén eldöntöttem, hogy szeretnék változtatni magamon, az életvitelemen, és ezt azzal kezdem, hogy elhagyom ezeket a látás segítő „kellékeket”. Erre nagyban rásegített az is, hogy már 12 éve hordok kontaktlencsét és mostanában már éreztem, hogy nem tolerálja a szemem, hiába volt új a lencse, már akkor is kényelmetlen volt. Szerettem a szemüvegem, de nem akartam állandóan hordani, mert azért sportolás közben vagy strandon elég zavaró. A legfőbb ok viszont inkább a szabadság érzet volt, az hogy ne kelljen állandóan azon gondolkodnom, ha elmegyek otthonról, hogy van-e nálam lencse tok és folyadék, hogy a szemüvegemet ne felejtsem el, ha elutazom, vagy épp nem otthon alszom. Ezek hozzám nőttek az évek során, de már eléggé untam…

2. Hogy döntötte el, hogy belevág a lézeres látásjavításba? Miért választotta a Budai Szemészeti Központot? Egy szép nap gondoltam egyet, hogy nem halasztom tovább a dolgot, igenis meg fogom csináltatni a szemem! Nem jövőre, nem majd egyszer, hanem most! Ezután jött a keresgélés, hogy hát mégis hol? Átnéztem az összes budapesti látásjavító központot, olvasgattam a különféle eljárásokról, összevetettem az árakat…Egy kuponos oldalon találtam rá erre a Szemészeti Központra, először túl szépnek tűnt, hogy igaz legyen. Féltem, hogy olcsó húsnak híg a leve, de jobban utánanéztem a látásjavító központnak és láttam, hogy erről szó sincs! Már akkor kellemesen csalódtam! Hamar bebizonyosodott, hogy itt tökéletes kezekben leszek.Az alkalmassági vizsgálat tette fel az i-re a pontot.

3. Félt, izgult a műtét napján? Milyen élmény volt a műtét napja?
Mindenki kérdezgette tőlem, akinek meséltem a tervemről, hogy nem félek a műtéttől??? És erre mindig az volt a válaszom, hogy NEM.Sokkal inkább a célt láttam a szemem előtt, hogy mennyire jó lesz utána! Mivel nagyjából képben voltam vele, hogy zajlik majd, hogy fájdalommentes és pár perc az egész, így abszolút nem féltem, a sikerben pedig biztos voltam! A műtét reggelén azért egy kis izgalom volt bennem, de amikor ott voltam, már az is elszállt. Esküszöm mindenki jobban izgult, mint én. Maga a műtét valóban nem fájt egyáltalán, nem mondom, hogy kellemes volt, de nem az érzés miatt, hanem inkább a tudat, hogy mit csinálnak vele, de igazából mire felfogtam már kész is voltam.

4. Milyen azóta a látása? Milyen azóta az élete? Miben változott meg?
Mikor kijöttem a műtőből, még elég homályos volt minden, de már akkor jobb volt a látásom, mint előtte! Aztán nagyon hamar, fokozatosan tisztult ki a látásom és tárult ki a világ.A lábadozás is nagyon jó volt, fájdalom mentes, nem szúrt, nem égett a szemem, nagyon jól viselte. Persze azért éreztem, hogy csak csináltak vele valamit, de sokkal jobb volt, mint amire számítottam! És a legjobb, hogy nem borítja fel annyira az életem mint gondolná az ember…nem kell egy hétig besötétített szobában gubbasztani, ugyanúgy élheted az életed akkor is, TV-t is nézhetsz, számítógépezhetsz (persze azért módjával, mert csak fáradékonyabb a szem). Az sem nagy kihívás, hogy napsütésben mindenképp kell a napszemüveg, mert így is úgy is hordtam.Mikor visszamentem következő nap a kontrollra, akkor fogtam fel igazán, hogy mennyire szuper, mikor ránéztem a táblára és az alsó számokat is láttam, előtte pedig a felsőt sem….

5. Összefoglalná a véleményét pár mondatban a lézeres látásjavítás élményéről?
Imádom!!! Egy percre sem bántam meg! Inkább csak azt, hogy eddig vártam vele…Az, hogy reggel felkelek, kinyitom a szemem és tisztán látok az felbecsülhetetlen! Na és persze megkaptam azt a szabadságot, amire vágytam! Ezt még szoknom kell…hogy szabadon járhatok, kelhetek, nem kell azon izgulnom, hogy nincs nálam a szemüveg vagy a lencse! Csak is ajánlani tudom! Nyugodtan vágjon bele mindenki, aki még csak gondolkozik rajta! Egyáltalán nem kell félni a műtéttől sem! Sokkal kevesebb „vesződséggel” jár mint azt gondolnák! Végül, de nem utolsó sorban és fontos szempontként a látásjavító központ dolgozói egytől-egyig nagyon kedvesek, segítőkészek és a környezet is nagyon szép, barátságos, egyáltalán nincs az a kórház hangulat! Köszönöm szépen a munkájukat és a segítségüket!!!