Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Kökényessy Ági szemlencse műtét vélemény - látásjavítás

Kökényessy Ági

Vélemény:
“Egy kis rugalmas alkalmazkodással könnyen megszoktam a műlencsét, sokkal kényelmesebb így dolgozni, mint korábban szemüvegben.”

Kökényessy Ági színésznő, rendező és több ismert nemzetközi színésznő állandó szinkronhangja (Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Lucy Liu). A művésznő nem nagyon mesél magánéletéről, de szemműtétje kapcsán egy rövid interjúra most mégis rendelkezésünkre állt.

Kökényessy Ági távolra és közelre sem látott jól, amikor ellátogatott a  Budai Szemészeti Központba és kezdődő szürkehályog is volt a szemén. Trifokális műlencsét kapot, mellyel mindhárom problémája megoldódott.

Ági kontaktlencsét nem tudott igazán viselni, nem bírta a szeme. A szemüveget nem szerette, hiúsági okokból nem is nagyon hordta sokáig. Később is utcára inkább dioptriás napszemüveget vett fel és csak bentre használt szemüveget. A szinkronban és a színpadon azonban nagyon zavarta a szemüveg, színpadon nem is hordta, ha nem volt muszály.

Ági ismerősei ajánlására választotta a Budai Szemészeti Központot, ahogy Dr. Nagymihály Attila végezte el a műlencse műtétet 2017-ben. Ági a lenti linken található interjúban arról is mesél, milyen élmény a volt a műtét és mennyi időt vett igénybe a gyógyulás.

A Kökényessy Ágival készült teljes beszélgetést itt olvashatja.