Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Dr. Megyesi Mária
szemész szakorvos, egyetemi adjunktus
Rövid bemutatkozás:
Orvosi diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, Budapesten szereztem 1974-ben. Tanulmányaim befejeztével a Tömő utcai, I.sz. Szemészeti klinikára kerültem klinikai orvosként, ahol egészen 2007-ig, a nyugdíjazásomig dolgoztam. 1979-ben szakvizsgáztam, ezt követően tanársegéd, majd 1991-ben egyetemi adjunktus lettem. A közvetlen klinikai gyógyító munkám során az intézet valamennyi eltérő profilú osztályán, szakambulanciáján dolgoztam, az utolsó évtizedben az általános ambulanciát vezettem, ügyeleti - konziliárusi feladatokat láttam el rendszeresen. Klinikai munkám mellett másik fontos feladatom volt az oktatás. Az V. éves orvostanhallgatók oktatása mellett pályázataik, szakdolgozataik elkészítésében konzulensként működtem. A szemész rezidensek gyakorlati és elméleti képzésén túl, a szakorvosi továbbképzések, háziorvos és fül-orr-gégész rezidensek, gyógyszerészhallgatók részére szervezett tanfolyamok, továbbá nővér és asszisztens továbbképzések gyakori előadója voltam. 2008-2013 között az Oxivit Orvoscsoport tagjaként foglalkozás-egészségügyi, szűrési programokban vettem részt, majd 2013-tól a Budai Szemészeti Központ orvosaként találkozhattak velem.

Mivel foglalkozik Dr. Megyesi Mária?

Fő érdeklődési területem a szemgolyó elülső szegmentumának betegségei, diagnosztikája és kezelése konzervatív, illetve műtéti vonatkozásban, pld: kötőhártya-szaruhártya elváltozások, zöldhályog, szürkehályog betegségek témaköre, szivárványhártya-érhártyagyulladások.

Kivételes érdeklődést mutattam a szemészeti farmakológia irányában. Másfél évtizedig voltam a klinika gyógyszerfelelőse. A Szemészeti Szakmai Kollégium képviseletében a szakmát képviseltem az ETT Gyógyszer Alkalmazási Bizottságában, aztán az SE Gyógyszer Terápiás Bizottságának munkájában, e témához kapcsolódóan kiadványok (Pharmindex, egyetemi tankönyv általános és fogorvostan hallgatók részére), szakmai protokollok vonatkozó fejezeteinek szerkesztésében.

Bárhol dolgoztam, gyógyító munkám során mindig az volt a célom, hogy lépést tartsak a haladással, képes legyek befogadni és alkalmazni az újat, a korszerűt, hogy a rám bízott páciensek mindig a kor színvonalának megfelelő ellátást kapják.

 

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon hozzám?

  • fénytörési hibák megállapítása
  • Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres szemműtét iránti érdeklődés esetén
  • általános szemészeti panaszok esetén
  • szemfelszíni betegségek gyanújakor, pld. kötőhártya, szaruhártya, ínhártya betegségek esetén
  • szürkehályog gyanú, diagnosztika, műtéti lehetőségek konzultációja
  • zöldhályog betegséggel kapcsolatos konzultáció
  • cukorbetegséggel kapcsolatos szemfenéki eltérések vizsgálata
  • belgyógyász-háziorvos kollégákkal való konzultáció