Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Dr. Nagy Éva
SZEMÉSZ SZAKORVOS
Rövid bemutatkozás:
A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem az általános orvosi karon. Szemészeti rezidens  képzésem az I. számú Szemészeti Klinikán kezdtem Budapesten. Itt 2 évet dolgoztam a klinika minden osztályát végigjárva, betekintve a  szemészet minden részlegébe, a diagnosztikától a mikrosebészeti műtéttanig. A rezidens képzésem után a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szemészeti osztályán dolgoztam közel 10 évig, ahol konzervatív gyógyító és műtéti tevékenységben egyaránt részt vettem. Főleg szürkehályog műtéteket és szemhéj korrekciós műtéteket végeztem. Szakvizsgámat 2007-ben tettem le Budapesten kiváló minősítéssel. A kórházi munkám után egy privát lézeres szemműtét központ kiépítésén dolgoztam Győrben, ami Szempont Szemészeti Lézerközpont néven működött. Itt 6 évig tulajdonosként és diagnosztikai vezetőként főleg lézeres látásjavítással foglalkoztam. Az excimer lézer, a FEMTO lézer, illetve a refraktív lézersebészet alapjait Kölnben dr. Maus klinikáján tanultam. Közben több külföldi és hazai kongresszuson vettem részt, ahol e terület dinamikus fejlődését követhettem. Társszerzőként  több előadásban, közleményben is részt vettem. A győri Lézerközpont átalakulása után a Trend Optika Csoportban dolgozom, majd Budapestre költözésemmel 2020-tól a Budai Szemészeti Központ munkáját segíthetem. 

A pályámat 20 éve a I. sz. Szemklinikán a Budai Szemészeti Központban dolgozó orvosokkal kezdtem. Az akkori fiatal doktorok elkötelezettségükről ,szakmai elhivatottságukról  és emberségükről már akkor meggyőztek. Néhányuk már akkor kiváló operatőr volt. Azt gondolom, hogy klinikán eltöltött hosszú éveik alatt, az ország legelismertebb szakembereivé váltak, akik nemzetközi vizeken is megállják a helyüket. A Budai Szemészeti Központ nem csak az orvosok szakmaiságban jár az ország szemészetének élén, de a műszerpark tekintetében is. A refraktív sebészet technológiai innovációjának egyik legújabb excimer lézere, a Schwind Amaris 1050 RS is csak a Budai Szemészeti Központban található meg Budapesten. Büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak a munkáját segíthetem!

 

Miért választotta a szemészeti pályát?
Már az egyetemi tanulmányaim alatt lenyűgözött a szem anatómiája, a fénytörés fizikája és annak javítási lehetőségei.  Közben a mikrosebészet dinamikus fejlődése, az implantátumok minőségi változásai, az új diagnosztikus műszerek és a lézeres látásjavítás megjelenése még színesebbé tette a szakma tevékenységét.  Nem is tudnék elképzelni magamnak más orvosi tevékenységet. 

 

Milyen tünetekkel, panaszokkal forduljon hozzám a Budai Szemészeti Központban?
A Budai Szemészeti Központ orvosaként számos szemészeti szakterületre rálátással bírok, bizalommal forduljon hozzám a következő esetekben:

  • fénytörési hibák megállapítása
  • Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres szemműtét iránti érdeklődés, alkalmassági vizsgálat
  • általános szemészeti panaszok esetén
  • szürkehályog gyanú, diagnosztika, műtéti lehetőségek konzultációja, vizsgálata
  • műlencse beültetés lehetőségek konzultációja, vizsgálata, kontrollja