Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Mátyás Dóra
LÁTSZERÉSZ, DIPLOMÁS Optometrista
Rövid bemutatkozás:
Családi indíttatásra fordultam a látásvizsgálat, szemészet irányába, majd 2010-ben kiváló minősítéssel végeztem el a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus szakát, Optometria szakirányon. A képzést követően látszerészként, majd optometristaként dolgoztam és szereztem magabiztos gyakorlati tudást is. Elméleti ismereteimet folyamatosan bővítem szakmai továbbképzéseken – érdeklődöm az alternatív gyógyászat és a legújabb szemvizsgálati módszerek iránt, így pácienseink számára a legkorszerűbb ismeretek birtokában teljeskörű tájékoztatást nyújtok.

Mivel foglalkozik  Mátyás Dóra?

Elsődleges feladatom a szemész szakorvosok munkájának folyamatos szakmai segítése. Emellett egyes vizsgálatokat, amelyek elengedhetetlenek a szakorvosi vélemény megalapozásához, alátámasztásához, egyedül is végzek. A Budai Szemészeti Központban a műtétek, vizsgálatok során végigkísérem a pácienseket, gondoskodom róla, hogy a vizsgálatok és szemészeti kezelések során a páciensek mindvégig a legnagyobb biztonságban érezzék magukat. A vizsgálatokról és beavatkozásokról részletesen tájékoztatom a pácienseket, és minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolok személyesen, telefonon és e-mailben egyaránt. A pácienseket előkészítem és felkészítem a műtétre, emellett a műtőben a szakorvos mellett asszisztálok a kezelés folyamán.

Mit tart a munkájában a legfontosabbnak?

Szeretek emberekkel dolgozni, kommunikálni, szívesen tájékoztatom pácienseinket az egyes beavatkozások lépéseiről, és jó érzéssel tölt el, hogy látom rajtuk, hogy válaszaim nyomán és a szükséges információk birtokában az első izgalmak után már nyugodtan, felkészülve várják az egyes műtéteket. Szívesen asszisztálok az operációk során, és a legjobb érzés, amikor páciensünk elégedetten távozik, majd mosolyogva tér vissza a kontrollvizsgálatokra. Csodálatos dolog részt vállalni abban, hogy visszaadhatjuk pácienseink látását és így újra kinyithatjuk számunkra a világot!