Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!
Mátyás Dóra
Optometrista
Rövid bemutatkozás:
Családi indíttatásra fordult a látásvizsgálat, szemészet irányába, majd 2010-ben végzett kiváló minősítéssel a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus szakán, optometria szakirányon. A képzést követően látszerészként, majd optometristaként dolgozott és szerzett magabiztos gyakorlati tudást is. Elméleti ismereteit folyamatosan bővíti szakmai továbbképzéseken – érdeklődik az alternatív gyógyászat és a legújabb szemvizsgálati módszerek iránt, így pácienseink számára a legkorszerűbb ismeretek birtokában a legteljesebb körű tájékoztatást tudja nyújtani.

Mivel foglalkozik  Mátyás Dóra?

Elsődleges feladata a szemész szakorvosok munkájának folyamatos szakmai segítése. Emellett egyes vizsgálatokat, amelyek elengedhetetlenek a szakorvosi vélemény megalapozásához, alátámasztásához, egyedül is végez. A Budai Szemészeti Központban a műtétek, vizsgálatok során végigkíséri a pácienseket, gondoskodik róla, hogy a vizsgálatok és szemészeti kezelések során a páciensek mindvégig a legnagyobb biztonságban érezzék magukat. A vizsgálatokról és beavatkozásokról részletesen tájékoztatja a pácienseket, és minden felmerülő kérdésre szívesen válaszol személyesen, telefonon és e-mailben egyaránt. A pácienseket előkészíti és felkészíti a műtétre, emellett a műtőben a szakorvos mellett asszisztál a kezelés folyamán.

Mit tart a munkájában a legfontosabbnak?

„Szeretek emberekkel dolgozni, kommunikálni, szívesen tájékoztatom pácienseinket az egyes beavatkozások lépéseiről, és jó érzéssel tölt el, hogy látom rajtuk, hogy válaszaim nyomán és a szükséges információk birtokában az első izgalmak után már nyugodtan, felkészülve várják az egyes műtéteket. Szívesen asszisztálok az operációk során, és a legjobb érzés, amikor páciensünk elégedetten távozik, majd mosolyogva tér vissza a kontrollvizsgálatokra. Csodálatos dolog részt vállalni abban, hogy visszaadhatjuk pácienseink látását és így újra kinyithatjuk számunkra a világot!”