Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Budai Szemészeti Központ - Papp Brigitta

Papp Brigitta

Diplomás optometrista
Rövid bemutatkozás:

Tanulmányaim alatt egy ózdi optikában, családi barátunktól kaptam információt a szakmáról, ő érttette és szerettette meg velem ezt a szakirányt.  2017-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitika szakán, optometrista szakirányon. Szakdolgozatomat a könny és a könnyszervek jelentőségéről és a műkönnyekről írtam az optometrista hivatás tükrében, mely bekerült a legjobb dolgozatok közé, és kutatásaimat prezentálhattam a Magyar Optikus Ipartestület Szakmai Délutánján. Angol és német középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. A szemészet mellett érdekel az orvostudomány és a pszichológia.       A kötelező szakmai gyakorlat mellett másfél évig egy budapesti optikában dolgoztam, szemész főorvos és optometrista mellett, így mélyebb tudásra és gyakorlatra tehettem szert. 

Mivel foglalkozik  Papp Brigitta?

A Budai Szemészeti Központban elsődleges feladata a szemész szakorvosok munkájának folyamatos szakmai segítése. Emellett látásvizsgálatokkal, kontaktlencse vizsgálatokkal kapcsolatosan is találkozhatnak vele a páciensek. Egyes vizsgálatokat önállóan végez, melyek biztos alapul szolgálnak a végleges szakorvosi véleményhez. A pácienseket előkészíti és felkészíti a műtétre. Szívesen ad tájékoztatást a beavatkozásokról, a vizsgálatok során felmerülő kérdésekről.

Mit tart a munkájában a legfontosabbnak?

„A munkámban azt szeretem, hogy változatos. Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma eset, mindenki problémájára személyre szabottan, a legjobb megoldást kell megadni. Fontos szempont, hogy olyan helyen tudok dolgozni, ahol fejlődhetek.Folyamatosan bővítem ismereteimet a szakmai továbbképzéseken, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezzek, mellyel segíthetem a pácienseket.

A Budai Szemészeti Központ egy új fejezetet nyitott az életemben. Örömmel tölt el, hogy tagja vagyok egy jó csapatnak és részese lehetek, amikor a pácienseknek elkezdődik a lézerszemű, új életük, és megannyi pozitív visszajelzést kapunk, amikor a kontrollok kapcsán újra találkozunk.”