2023-ban Betegbarát Szolgáltató lettünk!

2023. 06. 9.

2023-ban megrendezésre került a magánegészségügyi szolgáltatók versenye, az Év Betegbarát Szolgáltatója címért. A Budai Szemészeti Központ szemészet kategóriában egyedüli dijazottként kapott elismerést. Kisvállalkozói kategóriában megfelelt minősítést kapott, valamint az Év Betegbarát Szolgáltatója elismerés bronz fokozatával is díjazták.

Mi az a betegbarát projekt?

Napjainkban észrevehető, hogy egyre többen veszik igénybe a magánegészségügyi rendszert, azonban a betegközpontú szempontokat illetően még van hova fejlődni. Ezért is jött létre a betegbarát projekt, amely 2023-ban először választotta meg az Év Betegbarát Szolgáltatóit. Az elismerést azok a magánegészségügyi szolgáltatók érdemelték ki, amelyek Magyarországon idén a legjobb betegbarát ellátást nyújtják. Ez 12 kategóriában 34 szolgáltatót jelent.

A díjazáson kívül a betegbarát projekt célkitűzése volt, hogy felkutassák a magánegészségügyet érintő legfontosabb páciensközpontú szempontokat hazánkban. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok több mint 80 százaléka igénybe vette már a magánegészségügyi rendszert, az elmúlt évben pedig 10 emberből 6-an választották a magánellátást. Érdekesség, hogy a 30 év alattiak körében ez a szám jóval magasabb volt. A páciensek által lényegesnek ítélt szempontok alapján azonban már nem volt túlnyomóan pozitív a visszajelzés. Részben ezért is jött létre a kezdeményezés. Ugyanis látnunk kell, hogy amikor a betegek kiválasztják az adott szolgáltatót nem elegendő szempont a kiváló orvosi ellátás, megértő, türelmes, személyre szabott szolgáltatást igényelnek.

A kezdeményezés célja egy betegközpontú értékelési rendszer kialakítása, ami a páciensek által fontosnak ítélt szempontokon alapul. Ez egyúttal segíti a magánegészségügyi szolgáltatókat a betegek elvárásait illetően, másrészt visszajelzésül is szolgál az aktuális teljesítményükről. Mindemellett a páciensnek is megnyugvást ad, ha azt látja, hogy az adott intézmény megfelel ezeknek az elvárásoknak, vagyis rendelkezik betegbarát címmel. A pályázatra 99 szolgáltató regisztrált és döntőbe már csak 40 szolgáltató 50 pályázata került be. Vaszary Ádám szervező, kiemelte, hogy a projekt rámutatott a még fejlesztésre szoruló területekre a magánbetegellátást illetően, viszont fontos, elismerni azt is, hogy kiemelkedő megoldások már most is jelen vannak.

Az Év betegbarát szolgáltatója

A Budai Szemészeti Központot elismert szemész szakorvos kollégáimmal hívtuk életre, hogy egy olyan egészségügyi intézményt működtessünk, ahol a modern technológia és magasan képzett szakemberek mellett a páciensek egyedi szemészeti igényeinek megfelelő szolgáltatást is biztosítsunk. A cél elérése érdekében évről évre fejlesztjük műszerparkunkat, rendelői környezetünket és a kollégáink szaktudását. Intézményünk világszínvonalú lézeres látásjavító technikákkal rendelkezik, korszerű műlencséket használ, műtőink a szigorú nemzetközi követelményeknek is megfelelnek” – jegyzi meg Dr. Nagymihály Attila, intézetvezető főorvos.

Fókuszban a beteg biztonsága

Nem mindenki alkalmas bizonyos szemészeti beavatkozások elvégzésére. Központunk orvosait az vezérli, hogy a beteg számára a lehető legjobb megoldást ajánlják, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy le kell beszélnünk a műtétről, vagy más alternatívát kell számára ajánlanunk.

Egyéni igények

Ügyfélszolgálatos kollégáink képzésére kiemelt hangsúlyt fektetünk, hogy a pácienseink pontos és alapos tájékoztatást kapjanak már a telefonos időpontfoglalás során is. Emellett fontos, hogy szakorvosaink és diplomás optometristáink segítségével minden páciens számára egyéni kezelési tervet vázolunk fel, amely a szemészeti állapot, a páciens igénye, és az orvosi lehetőségek határán belül az optimális megoldást biztosítja. Teljes körű szemészeti vizsgálatokat végzünk műszeres mérésekkel és szakorvosi konzultációval, hogy az a megoldás kerüljön kiválasztásra, mely a páciens anatómiai adottságaihoz és látás igényéhez legjobban igazodik.

Pácienseinket elegáns, megnyugtató környezet várja

A Budai Szemészeti Központ 750 m2-en, tágas, exkluzív, modern, de megnyugtató környezetben nyújtja szemészeti szolgáltatásait – ahol minden páciens érezheti, hogy kimagasló figyelmet kap és kiemelt ellátásban részesül.

Személyreszabott információ

A Szemészi Központban nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb formában találja meg a keresett információt, legyen az szöveges tartalom, vagy videós beszámoló a weboldalon. Továbbá a látásjavító műtét iránt érdeklődőknek lehetőségük van egy mindössze pár perces alkalmassági teszt kitöltésére, melynek eredményéről munkatársaink 48 órán belül személyreszabott visszajelzést adnak. Páciens központú szolgáltatásunk minőségéről nem csak weboldalunkon, hanem Google és Facebook profilunk értékelésein keresztül is tájékozódhat.