5 dolog, amit nem tudott a lézeres szemműtétekről

2017. 08. 8.

Magyarországon több látásjavító központ foglalkozik lézeres látásjavító eljárással. Akármelyiket is választja: a Budai Szemészeti Központot, az Optimum Látásjavító Lézercentrumot, a Saint James Központ, a Sasszem Klinikát vagy valamely más rendelőt, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnia kell, mert ezek a tények mindenhol, minden napjainkban elérhető lézeres kezelésre igazak:

1

A lebenyes kezelések a gyógyulás alatt nem fájnak, a nem lebenyes kezelések viszont több napig is!

Lebenyes eljárások: Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D lézeres szemműtéteink – és minden olyan kezelés, melynek elnevezésében lasik, intralasik vagy femtolasik kifejezést talál. Ezen kezelések a műtét alatt és a gyógyulás ideje alatt is FÁJDALOMMENTESEK!

Nem lebenyes kezelések: PRK, Zero-Touch, No-touch, Epi-LASIK. Minden lézeres eljárásra igaz, hogy a műtét alatt nem fog érezni semmit, hiszen el van érzéstelenítve szemcseppekkel a szaruhártyája. Az utána következő időszakban viszont, mivel a felső hámréteget eltávolítják, a hámosodás folyamata mindenképpen fájdalmas és kellemetlen lesz. Akár 1 hét szabadságra is szüksége lehet, de leggyakrabban 4-6 napot igényel a kellemetlen gyógyulási időszak.

 

2

A lézeres szemműtét után azonnal jól lát!

A  modern technológia lehetővé teszi, hogy 5 perc alatt akár 12 dioptriát javítsunk pácienseink szemén. A műtét után nincs lekötve a szem, Önnek nem kell benn maradnia a rendelőben, ahogy a műtőágyon felül, máris kitisztul a világ, és élesen áthatja a falon lévő feliratokat, illetve a műtőből kilépve szerettei arcát. A teljes gyógyulás időtartama függ a kezelés típusától!

 

Ziemer FEMTO LDV Z8 és Dr. Nagymihály Attila | lézeres szemműtét
3

A lézeres szemműtét olcsóbb, mint éveken át szemüveget és/vagy kontaktlencsét hordani.

A kontaktlencsére, szemüvegre fordított összeg igen magas lehet az évek során, így a lézeres látásjavításra költött összeg alig pár év alatt megtérül. A Budai Szemészeti Központban arra is van lehetőség, hogy hitel segítségével finanszírozza a műtéteket, amellyel megkímélheti magát az egyszeri, nagyobb kiadástól!

 

4

Sajnos nem mindenki alkalmas a lézeres szemműtétre

Mielőtt elkezd gyűjteni a lézeres szemműtétre vagy beleássa magát az eljárások közötti különbségekbe, érdemes kiderítenie, hogy alkalmas-e a femtolasik, lasik vagy prk látásjavításra.

Az alkalmassági vizsgálat mindössze 1,5-2 órát vesz igénybe. Mielőtt jelentkezik, könnyen ki tudja deríteni, hogy egyáltalán javasolt-e eljönnie erre a vizsgálatra. Töltse ki online tesztünket, és kollégáink személyre szabottan válaszolnak Önnek!

 

Amennyiben az alapvető feltételeknek megfelel, már érdemes időpontot foglalnia egy alkalmassági vizsgálatra.
Lézeres szemműtét | Klem Viktor szemvizsgálat hír
5

A lézerkezelések után különböző hosszúságú pihenőidő szükséges!

Mennyi időre eshet ki a munkából?

Ha akár már másnap dolgozni szeretne, válassza a Z FEMTO 7D kétlézeres, lebenyes femto eljárást vagy az OptiLASIK 7D lebenyes, fájdalommentes megoldást!

Ha a műtét utáni kb. 1 hétben otthon tud maradni pihenni, választhatja a hagyományos PRK 7D módszert. Hogy a PRK műtétek közül végül melyik kezelés mellett dönt, ebből a szempontból nem lényeges, mivel a gyógyulás minden esetben hosszabb időt vesz igénybe, mint Z FEMTO 7D vagy OptiLASIK 7D eljárás esetében.

 

Kattintson, és tudjon meg többet a Budai Szemészeti Központról és a legmodernebb Ziemer FEMTO LDV Z8 femto lézerről!