5 DOLOG, AMIT NEM TUDOTT A LÉZERES SZEMMŰTÉTEKRŐL
2017. 08. 8.
Magyarországon több klinika foglalkozik lézeres látásjavító eljárással. Akármelyiket is választja: a Budai Szemészeti Központot, az Optimum Látásjavító Lézercentrumot, a Saint James klinikát, a Sasszem Klinikát vagy valamely más rendelőt, az alábbi dolgokat mindenképpen tudnia kell, mert ezek a tények mindenhol, minden napjainkban elérhető lézeres kezelésre igazak:
1
A lebenyes kezelések nem fájnak, de a nem lebenyes kezelések gyógyulási idejük alatt több napig fájnak!

Lebenyes eljárások: DiamondFEMTO, OptiLASIK lézeres szemműtéteink – és minden olyan kezelés, melynek elnevezésében lasik, intralasik vagy femtolasik kifejezést talál. Ezen kezelések a műtét alatt és a gyógyulás ideje alatt is FÁJDALOMMENTESEK!

Nem lebenyes kezelések: PRK, No-touch PRK, Epi-LASIK. Minden lézeres eljárásra igaz, hogy a műtét alatt nem fog érezni semmit, hiszen el van érzéstelenítve szemcseppekkel a szaruhártyája. Az utána következő időszakban viszont, mivel a felső hámréteget eltávolítják, a hámosodás folyamata mindenképpen fájdalmas és kellemetlen lesz. Akár 1 hét szabadságra is szüksége lehet, de leggyakrabban 4-6 napot igényel a kellemetlen gyógyulási időszak.

 

2
A lézeres szemműtét után azonnal jól lát!

A  modern technológia lehetővé teszi, hogy 5 perc alatt akár 12 dioptriát javítsunk pácienseink szemén. A műtét után nincs lekötve a szem, Önnek nem kell benn maradnia a klinikán, nem szorul a műtét után – ahogy a műtőágyon felül, máris kitisztul a világ, és élesen áthatja a falon lévő feliratokat, illetve a műtőből kilépve szerettei arcát. A teljes gyógyulás időtartama függ a kezelés típusától!

 

3
A lézeres szemműtét költségei alacsonyabbak, mint éveken át szemüveget és/vagy kontaktlencsét hordani.

A kontaktlencsére, szemüvegre fordított összeg igen magas lehet az évek során, így a lézeres látásjavításra költött összeg alig pár év alatt megtérül. A Budai Szemészeti Központban már részletfizetésre is van lehetőség, amellyel megkímélheti magát az egyszeri, nagyobb kiadástól!

 

4
Sajnos nem mindenki alkalmas a lézeres szemműtétre.

Mielőtt elkezd gyűjteni a lézeres szemműtétre vagy beleássa magát az eljárások közötti különbségekbe, érdemes kiderítenie, hogy alkalmas-e a femtolasik, lasik vagy prk látásjavításra.

Az alkalmassági vizsgálat mindössze 1,5-2 órát vesz igénybe. Mielőtt jelentkezik, könnyen ki tudja deríteni, hogy egyáltalán javasolt-e eljönnie erre a vizsgálatra. Töltse ki online tesztünket, és kollégáink személyre szabottan válaszolnak Önnek!

 

Amennyiben az alapvető feltételeknek megfelel, már érdemes időpontot foglalnia egy alkalmassági vizsgálatra.
5
A lézerkezelések után különböző hosszúságú pihenőidő szükséges! Mennyi ideig szeretne kiesni a munkából?

Ha akár már másnap dolgozni szeretne, válassza a DiamondFEMTO kétlézeres, lebenyes femtoeljárást vagy az OptiLASIK lebenyes, fájdalommentes megoldást!

Ha a műtét utáni kb. 1 hétben otthon tud maradni pihenni, választhatja a hagyományos PRK módszert. Hogy a PRK műtétek közül végül melyik kezelés mellett dönt, ebből a szempontból nem lényeges, mivel a gyógyulás minden esetben hosszabb időt vesz igénybe, mint DiamondFEMTO vagy OptiLASIK eljárás esetében.

 

Kattinson, és tudjon meg többet a Budai Szemészeti Központról és a lézerkezelések gyémántjáról, a DiamondFEMTO szemműtétről!