Nézd vissza Baranyi Andrea napjait a Z Femto 7D lézeres szemműtét előtt és után!

2017. 12. 14.

"Utolsó hétvégém szemüvegesként, vagyis az utolsó alkalom, amikor szemüvegben kellett járnom a természetet! Mivel 4 nap múlva megműtenek, így már kontaktlencsét egyáltalán nem viselhetek. Szerencsére ez volt az utolsó olyan alkalom, amikor szemüvegben kellett kirándulnom.

MÉG 4 NAP A LÉZERES SZEMMŰTÉTIG

„Utolsó hétvégém szemüvegesként, vagyis az utolsó alkalom, amikor szemüvegben kellett járnom a természetet! Mivel 4 nap múlva megműtenek, így már kontaktlencsét egyáltalán nem viselhetek. Szerencsére ez volt az utolsó olyan alkalom, amikor szemüvegben kellett kirándulnom.

Baranyi Andrea | lézeres szemműtét napja

 

A hegy tetejéről nézve a legszebb a kilátás, persze ha látni is akarom a tájat, akkor felteszem a szemüvegem. Sajnos ez még mindig kevés, ha szemembe süt a nap, jön a szemüvegre napszemüveget ötlet.

Mennyivel egyszerűbb az élet, ha nem kell ehhez hasonló dolgokon törni a fejünket! Imádok utazni, kirándulni, járni a természetet és gyönyörködni a szebbnél szebb tájakban. Eddig számtalan dologról lemaradtam, mert nem láttam elég élesen az adott távolságig.

Számomra az egyik legfőbb motiváció arra, hogy megszabaduljak hátráltató dioptriáimtól, az, hogy végre a saját szememmel láthassam nyaralásaim alkalmával a legszebb helyeket, a hullámzó tengert, csillagokat, repülőket, madarakat az égen, a szembejövő emberek arcát az utcán.

Nem elégszem meg azzal, hogy kereteken belül lássam a világot, így 4 nap múlva szemüvegem tökéletes látásra cserélem!”

MÉG 3 NAP A LÉZERES SZEMMŰTÉTIG!

„Leveszem, felteszem, leveszem, felteszem… Rengetegszer ismétlem ezt a mozdulatot naponta a szemüveggel, de már csak 3 napig kell, hiszen végre végleg megszabadulok szemüvegemtől!
Nem félek semmitől, mivel nincs mitől tartanom. A FEMTO lézerek gyöngye fogja korrigálni a látásom. Nem beszélve arról, hogy a Budai Szemészeti Központban a lehető legjobb kezekben vagyok!”

MÉG 2 NAP A LÉZERES SZEMMŰTÉTIG!

„Hogy mi szólt még a lézeres látásjavítás mellett?

Mint ahogy erről már korábban beszámoltam, természetesen tömérdek dolgot tudnék még felsorolni a szemüveg ellen.

  • Engem személy szerint nagyon zavar, ha nem tökéletesen tiszta a szemüvegem lencséje. Naponta többször törölgetem, de nagyon kevés kell ahhoz, hogy újra piszkos legyen. Egyszerűen zavar, ha bármilyen apró foltot látok a szemem előtt és nem teljesen tiszta képet.
  • A párásodásról nem is beszélve…
  • Imádok a konyhában sürögni-forogni, süteményeket készíteni, de az egyik legdühítőbb dolog, amikor a sütőajtót kinyitva bepárásodik a szemüvegem. Nem csak bosszantó, de különösen veszélyes is a forró edénnyel a kezemben találomra közlekedni a konyhában.
  • Esőben elázni miközben rajtam van a szemüvegem?
  • Szemüvegben elázni egyet jelent azzal, hogy nem látok semmit. Akkor sem ha rajtam marad a szemüvegem, de akkor sem ha leveszem.
  • Szerencsére a sok hátráltató dolognak 2 nap múlva vége!
  • A hétvégén már szemüveg nélkül készíthetem el kedvenc süteményem!”

MÉG 1 NAP A LÉZERES SZEMMŰTÉTIG!

Mindössze egyetlen nap választ el a szemműtétemtől. Már alig várom, hogy megtörténjen holnap és végre újra átélhessem az éleslátás örömét! Ami a beavatkozásra való készülődést illeti, kontaktlencsét már néhány napja nem viselek.

Sokszor kérdezik tőlem pácienseink, hogyan érdemes készülődniük a szemműtétre.

  • Elsősorban fontos, hogy kényelmes ruhában érkezzenek, amiben nyugodtan végig tudják feküdni azt a 10-15 percet a műtőben, amíg korrigálják szemüket.
  • Kifejezettem szoktam javasolni mindenkinek, hogy reggelizve érkezzenek, vagy legalább a műtét előtt pár falatot egyenek, fogyasszanak folyadékot, hogy az izgalom ne terhelje meg annyira szervezetüket.
  • Fontos tudni, hogy a műtét után néhány napig még nem javasolt autót vezetni, illetve jó, hogyha egy kísérővel érkeznek. Természetesen erre csak amiatt van szükség, hogy kezdetben, a műtét után megújult látásukkal növeljék biztonságérzetüket.
  • Hölgyek esetében a smink nem megengedett, erre szintén érdemes figyelmet szentelni, hogy a műtét napján sminket egyáltalán ne viseljenek!

Természetesen ezeket az utasításokat én is szem előtt tartom és ennek tudatában várom a holnapi Z FEMTO 7D szemműtétem!

MŰTÉT NAPJÁN

Andi teljes szemműtét megtekintheti élő felvételben itt ebben a 2 videóban!

MŰTÉT UTÁN

 

„Minden rendben! Már nagyon jól látok. Amikor felültem műtét után, akkor jobban láttam mint szemüvegben valaha! 😊😀”

A műtét után készült videót itt meg tudják tekinteni, ahol Andi mellett, Dr. Nagymihály Attila is mesél a kezelésről!