Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Tudományos források - lézeres látásjavító szemműtétek Lézeres szemműtét és műlencse beültetés a Budai Szemészeti Központban

A lézeres látásjavító műtét napja

Mire számíthat a Z FEMTO 7D műtét napján?

Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebbé tegyék Ön számára a lézeres szemműtét napját. A lézeres kezelés napja lesz szemének új születésnapja!

Tekintse meg videónkat ha kíváncsi, mire számíthat a Z FEMTO 7D műtét napján!

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

A műtét reggelén otthon

A műtét előtt, kérjük, hogy gondolja át az alábbiakat:

  • Használt-e reggel kozmetikumokat, sminket? Ezek használata tilos a mai napon, ha van az arcán smink, kérjük, hogy szóljon nekünk, adunk sminklemosót!
  • Reggelizett? – A lézeres szemműtét nem kívánja meg, hogy éhgyomorral jöjjön. Sőt, javasoljuk, hogy egyen valamit, segít a nyugalom fenntartásában.
  • Ivott alkoholt? – A lézeres szemműtét  előtt tilos alkoholt fogyasztani. Ha mégis ivott volna, kérjük jelezze az orvosának, hogy keressünk egy másik időpontot a műtét elvégzésére.
  • Van gyulladás a szervezetében? – Ha megfázott, lázas volt vagy valamilyen akut problémája van, kérjük, hogy jelezze nekünk, a kontraindikáció elkerülése érdekében
  • Van herpesze? – ha kijött a herpesze, kérjük jelezze számunkra, és keresünk egy új időpontot a műtétre.
  • Van, aki hazakísérje? a műtét után még homályosan fog látni, nem javasoljuk, hogy hazavezessen. Kérjen meg valakit, hogy kísérje haza, vagy használjon tömegközlekedést vagy taxit.
  •  Izgul? – amennyiben nagyon izgul a műtét miatt, jelezze az asszisztensünknek. Mindent megteszünk, hogy eloszlassuk félelmét: átbeszéljük újra a műtét menetét, figyelje azokat, akik kijönnek a műtőből – és már túl vannak rajta. Amennyiben ezek nem segítenek, lehetőség van arra, hogy gyógyszert kapjon tőlünk a stressz feloldására!

A Budai Szemészeti Központban

Asszisztensünk/Optometristánk még egyszer ellenőrzi a dokumentumokat. Egyik szakemberünk  elvégez egy rövid szemészeti vizsgálatot. Erre azért van szükség, hogy még egyszer megbizonyosodjunk az elővizsgálaton mért adatok helyességéről, illetve arról, hogy nem változott a szeme állapota az elővizsgálat óta.

Érzéstelenítő szemcseppeket kap majd. Ezek a cseppek érzéstelenítik el a szemét és enyhítik a beavatkozás alatti diszkomfort érzést. Több szemcseppet kap, rendszeres időközönként, ez alatt a váróban, családjával, kísérőjével tartózkodhat. A csepegtetés elkezdése után, kérjük, hogy ne nyúljon a szeméhez, ne dörzsölje meg!

A lézeres látásjavítás előtt műtősruhába kell öltöznie, melyet mi biztosítunk.

A műtőben a műtősnő előkészíti az eszközöket. A felszerelést ismét ellenőrzik, majd behívják a műtőbe, ahova már egyedül kell befáradnia. Le kell feküdnie a műtőágyra amely felett a lézer készülék helyezkedik el. Itt még adunk pár szemcseppet, ami után elkezdődik a műtét. Enyhe nyomást érezhet, de fájdalmat nem. A kezelés alatt az operációt végző orvos részletesen elmagyarázza, hogy mi történik éppen. A műtősnőn és operáló orvoson kívül több orvos is tartózkodhat a műtőben, akik az operációnál segédkeznek. Nem kell aggódnia, hogyha esetleg mozog a szeme – a lézerkészülék speciális szemkövető rendszerrel rendelkezik.

Körülbelül 5 perccel később a kezelés befejeződik. Amikor korrekció megtörtént, az orvos visszasimítja a lebenyt a helyére. A szaruhártya gyorsan meggyógyul magától, nincs szükség varratra. A szemére egy terápiás kontaktlencse kerül, melyet az első kontrollon a szemészünk távolít el. Erre azért van szükség, hogy védje a lebenyt a sérülésektől.

Alkalmas vagyok?

Z FEMTO 7D lézeres szemműtét
Fájdalommentes, ultramodern lézertechnológa

Ha távolra nem lát jól és dioptriája -12 és +4 között van, töltse ki az online alkalmassági tesztet!

Érdemes eljönnie a műtétet megelőző alkalmassági vizsgálatra? Megadott adatai alapján személyre szabott választ kap 48 órán belül.

Vizsgálati helyek: Budapest, Debrecen

Mire számíthat a Z FEMTO 7D és OptiLASIK 7D szemműtét után?

A lézeres szemműtét után pár percet kell pihennie a váróban. Ezután szakorvosunk még egyszer megvizsgálja, majd elmagyarázzuk az otthoni feladatokat: a szemcseppentést, (a duzzanat, a kellemetlenség érzés ellen, és a fertőzések megelőzésére), műtét utáni instrukciókat és megadjuk orvosaink telefonos elérhetőségét melyen a nap 24 órájában elérnek minket arra az esetre, ha kérdései vagy panaszai lennének. A szemcseppek néha csípnek, maró hatásuk lehet, van amikor az érzés csak a csepegtetési szakasz végén jelentkezik, nem kell tőle megijedni. Emellett a lebenykészítés közben a kötőhártya vékony erei elpattanhatnak, így kisebb véraláfutások lehetnek a szemen. Ez egy teljesen természetes jelenség, mely lassabban szívódik fel, de a látást nem befolyásolja.

Hogyan használja a szemcseppeket?

A lézeres szemműtét után elengedhetetlen a szemcsepp használata a lehetséges fertőzés illetve gyulladás megelőzésében és a megfelelő regeneráció érdekében. Sokan tartanak a szemcsepp használatától pedig egyáltalán nem bonyolult, a legfontosabb, hogy mindig tiszta kézzel nyúljunk a szemünkhöz, ha cseppentünk.

Már Ön is lézerszemű! - Kontroll vizsgálatok a műtét után

Az Ön első kontroll vizsgálatára a lebenyes eljárásoknál a műtét másnapján kerül sor, ahol további instrukciókat kap az 1 hetes kontrollvizsgálatig. A felszíni eljárásoknál az első kontroll vizsgálat a műtét utáni harmadik napon esedékes.