Szemészetünkön a maszk használata továbbra is kötelező!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre? Töltse ki a tesztet!

Tökéletes látás egy életen át!

A betegség, tünetek leírása önmagában nem alkalmas diagnózis felállítására, nem helyettesítheti a szakorvossal történő konzultációt.
Ha bármilyen betegség gyanúja felmerül, kérjük egyeztessen kezelőorvosával!

0-18

18 éves korig a szem folyamatos változásban van. Lézeres szemműtétre éppen ezért 18 éves korig nincs lehetőség. Ebben az életkorban nagyon fontos, hogy megfelelő szemüveget viseljünk!

Érdekel

18-45

A lézeres látásjavító eljárások, a Z FEMTO 7Dplus, OptiLASIK 7Dplus, Zero-Touch 7Dplus és PRK 7Dplus kezelés -12,00 és +4,00 dioptria között tökéletes megoldást jelentenek ebben az életkorban, szemüvegét mindössze pár perc alatt örökre elfelejtheti. Amennyiben viszont Önnek csak olvasószemüvege van…

Érdekel

45-55

Amennyiben szeretne megszabadulni szemüvegétől több tényezőt kell figyelembe vennie. Ha távolra visel szemüveget, a lézeres látásjavítás megoldást jelenthet Ön számára. Viszont az időskori szemromlásra több helyen is javasolt olvasószemüveg kezelésnek több kockázata is van.

Érdekel

55+

55 éves kor felett is van lehetőség a szemüveg teljes elhagyására! Multifokális vagy trifokális műlencsék beültetésével nem csak a teljes szemüvegmentesség érhető el, hanem a szürkehályog kialakulását is kivédi.

Érdekel

Független

Kortól független szembetegségek és kezelések Ha panasza van és általános kivizsgálást szeretne, vagy diagnosztizált szembetegsége van, nézzen körül kezeléseink között. Amennyiben speciális problémája van, mint könnyezés problémák, árpa, gyulladás, a Budai Szemészeti Központban ezekre is megoldást talál.

Érdekel

Szemészet 0-18 éves kor között

18 éves korig a szem folyamatos változásban van. Lézeres szemműtétre éppen ezért 18 éves korig nincs lehetőség. Ebben az életkorban nagyon fontos, hogy megfelelő szemüveget viseljünk!

A szem 18 éves korig fejlődik, változik. Éppen ezért a lézeres szemműtétek alap feltétele, hogy 18 év alatt nem érdemes kezelni a dioptriát. Egyes esetekben ez tovább is tarthat.

18 év körüli életkor esetén fontos szem előtt tartani, hogy a másik alapfeltétel, hogy az utolsó 1 évben ne változzon a dioptriája a jelentkezőnek. Ennek fontos oka az, hogyha romlik a látás, akkor a műtét után is romlani fog.

Példa erre az esetre:

Ha -2-es dioptria 1 év alatt még 1 dioptriával romlik, akkor hiába műtjük meg a szemet és lesz 0 a dioptriája, 1 év múlva ugyanúgy 1-gyel fog romlani, azaz -1-es lesz.

Gyermekkorban nagyon fontos a látás rendszeres, szakszerű ellenőrzése. Kisgyermekek esetén speciális műszerekre és speciális szaktudásra van szükség ahhoz, hogy a vizsgálatok tökéletes eredményre vezessenek.

A Budai Szemészeti Központban elérhető a gyermekszemészeti szakrendelés, foglaljon időpontot vizsgálatra!

Bővebben >>

Szemészet 18-45 éves kor között

A lézeres látásjavító eljárások, a Z FEMTO 7Dplus, OptiLASIK 7Dplus, Zero-Touch 7Dplus és PRK 7Dplus kezelés tökéletes megoldást jelentenek ebben az életkorban, szemüvegét mindössze pár perc alatt örökre elfelejtheti, ha dioptriái megfelelnek az alábbi követelményeknek.

  • Rövidlátás esetén -0,75 és -12,00 dioptria között lehetséges a lézeres szemműtét.
  • Távollátás esetén +0,75 és +4,00 dioptria között lehetséges a lézeres szemműtét.
  • Cilinderes dioptria (asztigmia) esetén -6,00 és +6,00 a dioptria határ.

Olvasson részletesen a lézeres szemműtét alkalmassági feltételekről.

Amennyiben viszont Önnek csak olvasószemüvege van, akkor az első lépés, hogy feltárjuk, miért nem lát jól közelre. Ha időskori szemromlásról van szó, akkor sajnos a lézeres látásjavítás nem jelent az Ön számára megoldást.

A Budai Szemészeti Központ 4 féle lézeres látásjavítást alkalmaz. Ezek közül választani az Ön és szemész szakorvosa közös feladata.

Az első lépés a lézerszeműség felé egy alkalmassági vizsgálat, amely során kiderül, hogy pontosan milyen eredményt tudunk elérni az Ön esetében. Erre az eredményre orvosi garanciát adunk.

Bővebben >>

Szemészet 45-55 éves kor között

Amennyiben szeretne megszabadulni szemüvegétől több tényezőt kell figyelembe vennie. Ha távolra visel szemüveget, a lézeres látásjavítás megoldást jelenthet Ön számára. Viszont az időskori szemromlásra több helyen is javasolt olvasószemüveg kezelésnek több kockázata is van.

Az egyszerűség kedvéért több csoportot definiálunk, hogy tudja mely kezelést javasoljuk az Ön számára ebben az életkorban:

45-55, távolra nem lát jól, azaz pl. vezetéshez visel szemüveget:

Ebben az esetben Önnek megoldást jelent a lézeres látásjavítás. A távoli dioptriájától Z FEMTO 7Dplus, OptiLASIK 7Dplus, Zero-Touch 7Dplus vagy PRK 7Dplus kezeléssel tudjuk megszabadítani. A modern Z FEMTO 7D kezeléssel mindössze pár perc alatt, fájdalommentesen és érintés mentesen tüntetjük el végleg a távoli szemüvegét. DE! Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a kezelés után valószínűleg szüksége lesz olvasószemüvegre. Az időskori szemromlás 40 és 50 éves kor között alakul ki. Annak ellenére, hogy Ön most nem hord olvasószemüveget, a műtét után valószínűséggel szüksége lesz rá.

  Dr. Barcsay-Veres Amarilla, szemész szakorvosunk elmagyarázza miért lehet szükség olvasószemüvegre 40 év felett.

 

45-55, se távolra, se közelre nem lát jól

Ebben az esetben Önt meg tudjuk szabadítani a távoli szemüvegétől, de közelre, olvasáshoz szüksége lesz továbbra is olvasószemüvegre. A mindennapi életét egy nagyon egyszerű, fájdalommentes eljárással megkönnyítjük, hiszen sportoláshoz, vezetéshez, a mindennapi aktív tevékenységek élvezetéhez nem lesz szüksége szemüvegre, csak olvasáshoz. Amennyiben nagyon zavarná az olvasószemüveg gondolkozzon el a műlencsebeültetésen!

45-55, se távolra, se közelre nem lát jól és a két szemüveg lencséje között nincs nagyobb különbség, mint 2,00 dioptria

Ez egy komplexebb eset, azaz Ön se közelre, se távolra nem lát jól, de nincs nagy különbség az olvasó és távoli szemüvegének dioptriája között. Mi csak ebben a speciális esetben javasoljuk az un. Presbymax 7D (olvasószemüveg kezelés) kezelést. A másnéven olvasószemüveg kezelés lényege, hogy az egyik szemet közelre, a másikat távoli látáshoz korrigáljuk és a két szem együttesen minden távolságba jól lát. Erről a kezelésünkről olvasson ITT bővebben.

45-55, csak olvasószemüveget használ

Ebben az esetben nagy valószínűség szerint Önnek időskori szemromlás miatt van szüksége a felírt olvasószemüvegére. Sajnos ebben az esetben nem tudjuk lézeres szemműtéttel korrigálni látását, hiszen az időskori szemromlás nem a felületi görbe torzulásából fakadnak, hanem a korral járó szemizmok megnyúlása, ernyedése jelenti a problémát. A későbbiekben Önnek a lencseműtétek jelenthetnek megoldást.

Töltse ki alkalmassági tesztünket, hogy személyre szabottan tudjuk a megfelelő kezelést ajánlani!

Bővebben >>

Szemészet 55 éves kor felett

Amennyiben Ön 55 év feletti, már nagy az esély, hogy pár éven belül kialakul szürkehályog a szemén, vagy már diagonsztizálták is. Önnek ezekkel az adatokkal azt tudjuk javasolni, hogy mérlegelje a lencsebeültetés lehetőségét, mellyel lehet korrigálni a dioptriáit is. Dr. Nagymihály Attila főorvosunk több, mint 25 éve végez látásjavító lencseműtéteket. A magán körülmények között elvégzett lencseműtéttel elérhető a teljes szemüvegmentesség, hiszen az egyfókuszú és EDOF lencsék mellett trifokális lencséket is alkalmazunk.

Nem kell megvárnia a szürkehályog kialakulását! Ha hamarabb szeretne szemüvegétől megszabadulni, akkor műlencse beültetéssel megelőzheti a szürkehályog betegség kialakulását is!

Olvasson bővebben a műlencse beültetés lehetőségéről!

Bővebben >>

Kortól független szembetegségek és kezelések

Ha panasza van és általános szemészeti kivizsgálást szeretne, vagy diagnosztizált szembetegsége van, nézzen körül kezeléseink között. Amennyiben speciális problémája van, mint könnyezés problémák, árpa, zöldhályog, macula degeneráció, gyulladás, stb. a Budai Szemészeti Központban ezekre is megoldást talál. Szemészeti vizsgálara jelentkezhet budapesti és debreceni rendelőnkba is.

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen panasza van, és kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz irányítják!

Bővebben >>

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!