Érdekli, hogy alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre?

Alkalmas vagyok?
Kitöltöm a tesztet!
Tudományos források - lézeres látásjavító szemműtétek Lézeres szemműtét és műlencse beültetés a Budai Szemészeti Központban

Szemészet

Tökéletes látás egy életen át!

A betegség, tünetek leírása önmagában nem alkalmas diagnózis felállítására, nem helyettesítheti a szakorvossal történő konzultációt. Ha bármilyen betegség gyanúja felmerül, kérjük egyeztessen kezelőorvosával!

0-18

18 éves korig a szem folyamatos változásban van. Lézeres szemműtétre éppen ezért 18 éves korig nincs lehetőség. Ebben az életkorban nagyon fontos, hogy megfelelő szemüveget viseljen a gyermek! Rövidlátó gyermekek esetében a szem romlásának lassítására miópia kontroll eszközöket használunk.

Érdekel
18-45

A lézeres látásjavító eljárások, a Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D, és PRK 7D kezelés -12 és +4 dioptria között tökéletes megoldást jelentenek ebben az életkorban, szemüvegét mindössze pár perc alatt örökre elfelejtheti. Magasabb dioptria esetén ICL szemen belüli kontaktlencse lehet megoldás.

Érdekel
45-60

Amennyiben szeretne megszabadulni szemüvegétől több tényezőt kell figyelembe venni. Ha nem zavarja az olvasószemüveg, a lézeres látásjavítás megoldást jelenthet Ön számára. A korral járó szemromlásra látásjavító szemlencse műtétet vagy olvasószemüveg kezelést javaslunk.

Érdekel
60+

60 éves kor felett is van lehetőség a szemüveg teljes elhagyására! Nyújtott fókuszú és trifokális műlencsék beültetésével részben vagy teljes egészében függetlenedhet a szemüveg használatától és a szürkehályog kialakulását is megelőzi.

Érdekel
Független

Kortól függetlenül, ha szemészeti panasza van, szemüveget, kontaktlencsét szeretne felíratni, általános szemészeti kivizsgálást szeretne, vagy diagnosztizált szembetegség gondozásában van szüksége segítségre, kérjen időpontot szemészeti vizsgálatra központ telefonszámunkon.

Érdekel

Látásjavítás 0-18 éves kor között

18 éves korig a szem folyamatos változásban van. Lézeres szemműtétre éppen ezért 18 éves korig nincs lehetőség. Ebben az életkorban nagyon fontos, hogy megfelelő szemüveget viseljünk!

A szem 18-23 éves korig fejlődik, változik. Éppen ezért a lézeres szemműtétek alap feltétele, hogy 18 év alatt nem érdemes kezelni a dioptriát. A másik alapfeltétel, hogy az utolsó 1 évben ne változzon a dioptriája a páciensnek. Ennek fontos oka az, hogyha még romlik a látás, akkor a műtét után is romlani fog. Példa erre az esetre: Ha -2-es dioptria 1 év alatt még 1 dioptriával romlik, akkor hiába műtjük meg a szemet és lesz 0 a dioptriája, 1 év múlva ugyanúgy 1-gyel fog romlani, azaz -1-es lesz.

Gyermekkorban nagyon fontos a látás rendszeres, szakszerű ellenőrzése. Kisgyermekek esetén speciális műszerekre és speciális szaktudásra van szükség ahhoz, hogy a vizsgálatok tökéletes eredményre vezessenek. A Budai Szemészeti Központban elérhető a gyermekszemészeti szakrendelés, foglaljon időpontot vizsgálatra!

A rövidlátás általában már gyermekkorban látásproblémát okoz és korrekciót (szemüveg, kontaktlencse) tesz szükségessé. A rövidlátó gyermeknek folyamatosan, de eltérő ütemben romolhat a rövidlátása attól függően, hogy milyen genetikai és optikai adottságokkal bír és milyen környezeti elemek befolyásolják a látását. A miópia progresszióval a gyermek szemgolyója folyamatosan megnyúlik. Ez a kor előrehaladtával komoly szemproblémákhoz vezethet, például rövidlátáshoz társuló glaukóma, retinaleválás, korai szürkehályog, retinát érintő sorvadás (atrófia), valamint szemfenéki érújdonképződés kialakulása*. Gyermekszemészetünkön miópia kontroll keretében alkalmazzuk a miópia progresszióját (éjszakai kontaktlencsespeciális lágy kontaktlencse és különleges kialakítású szemüveg) korlátozó eszközöket.

* Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26316834/

lézeres szemműtét életkor szerint - gyerekszemészet

Foglaljon időpontot

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen problémára szeretne megoldást, kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz adnak időpontot Önnek!

Látásjavítás életkor szerint

Szemünk korának és állapotának megfelelően eltérő látásjavító megoldás javasolt. Kiváló látásélmény, tapasztalt sebészek, világszínvonalú műszerek, modern műtők.

Tovább olvasok

Látásjavítás 18-45 éves kor között

lézeres szemműtét életkor szerint

A lézeres látásjavító eljárások, a Z FEMTO 7Dplus, OptiLASIK 7Dplus, Zero-Touch 7Dplus és PRK 7Dplus kezelés tökéletes megoldást jelentenek ebben az életkorban, szemüvegét mindössze pár perc alatt örökre elfelejtheti, ha dioptriái megfelelnek az alábbi követelményeknek.

  • Rövidlátás esetén -0,75 és -12,00 dioptria között lehetséges a lézeres szemműtét.
  • Távollátás esetén +0,75 és +4,00 dioptria között lehetséges a lézeres szemműtét.
  • Cilinderes dioptria (asztigmia) esetén -6,00 és +6,00 a dioptria határ.

Olvasson részletesen a lézeres szemműtét alkalmassági feltételekről.

Amennyiben viszont Önnek csak olvasószemüvege van, akkor az első lépés, hogy feltárjuk, miért nem lát jól közelre. Ha időskori szemromlásról van szó, akkor sajnos a lézeres látásjavítás nem jelent az Ön számára megoldást.

A Budai Szemészeti Központ 4 féle lézeres látásjavítást alkalmaz. Ezek közül választani az Ön és szemész szakorvosa közös feladata.

Az első lépés a lézerszeműség felé egy alkalmassági vizsgálat, amely során kiderül, hogy pontosan milyen eredményt tudunk elérni az Ön esetében. Erre az eredményre orvosi garanciát adunk.

Látásjavítás 45-55 éves kor között

Amennyiben 45-55 éves kor között szeretne megszabadulni szemüvegétől több tényezőt kell figyelembe vennie. Ha távolra visel szemüveget, a lézeres látásjavítás megoldást jelenthet Ön számára. Viszont az időskori szemromlásra több helyen is javasolt olvasószemüveg kezelésnek több kockázata is van.

Az egyszerűség kedvéért több csoportot definiálunk, hogy tudja mely kezelést javasoljuk az Ön számára ebben az életkorban:

1. Távolra nem lát jól

Tehát vezetéshez, TV nézéshez, utcára szemüvegre van szüksége. Ebben az esetben Önnek megoldást jelent a lézeres látásjavítás. A távoli dioptriájától Z FEMTO 7Dplus, OptiLASIK 7Dplus, Zero-Touch 7Dplus vagy PRK 7Dplus kezeléssel tudjuk megszabadítani. A modern Z FEMTO 7D kezeléssel mindössze pár perc alatt, fájdalommentesen és érintés mentesen tüntetjük el végleg a távoli szemüvegét. DE! Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a kezelés után valószínűleg szüksége lesz olvasószemüvegre. A korral járó szemromlás 40 és 50 éves kor között alakul ki. Annak ellenére, hogy Ön most nem hord olvasószemüveget, a műtét után valószínűséggel szüksége lesz rá.

lézeres szemműtét életkor szerint

Dr. Barcsay-Veres Amarilla, szemész szakorvosunk elmagyarázza miért lehet szükség olvasószemüvegre 40 év felett.

2. Sem távolra, sem közelre nem lát jól

Ebben az esetben Önt meg tudjuk szabadítani a távoli szemüvegétől, de közelre, olvasáshoz szüksége lesz továbbra is olvasószemüvegre. A mindennapi életét egy nagyon egyszerű, fájdalommentes eljárással megkönnyítjük, hiszen sportoláshoz, vezetéshez, a mindennapi aktív tevékenységek élvezetéhez nem lesz szüksége szemüvegre, csak olvasáshoz. Amennyiben nagyon zavarná az olvasószemüveg gondolkozzon el a műlencsebeültetésen!

50 év felett a lézeres szemműtétet egyre kevesebben választják, hisz ezen életkortól a látásjavító szemlencse műtét ár-érték arányban jobb és tartósabb megoldás lehet.

Látásjavítás 55 éves kor felett

lézeres szemműtét életkor szerint

Amennyiben Ön 55 év feletti, már nagy az esély, hogy pár éven belül kialakul szürkehályog a szemén, vagy már diagonsztizálták is. Önnek ezekkel az adatokkal azt tudjuk javasolni, hogy mérlegelje a lencsebeültetés lehetőségét, mellyel lehet korrigálni a dioptriáit is. Dr. Nagymihály Attila főorvosunk több, mint 25 éve végez látásjavító lencseműtéteket. A magán körülmények között elvégzett lencseműtéttel elérhető a teljes szemüvegmentesség, hiszen az egyfókuszú és EDOF lencsék mellett trifokális lencséket is alkalmazunk.

Nem kell megvárnia a szürkehályog kialakulását! Ha hamarabb szeretne szemüvegétől megszabadulni, akkor műlencse beültetéssel megelőzheti a szürkehályog betegség kialakulását is!

Olvasson bővebben a műlencse beültetés lehetőségéről!

Kortól független szembetegségek és kezelések

Ha panasza van és általános szemészeti kivizsgálást szeretne, vagy diagnosztizált szembetegsége van, nézzen körül kezeléseink között. Amennyiben speciális problémája van, mint könnyezés problémákárpazöldhályog, macula degeneráció, gyulladás, stb. a Budai Szemészeti Központban ezekre is megoldást talál. Szemészeti vizsgálara jelentkezhet budapesti és debreceni rendelőnkbe is.

Kérjen időpontot online! Írja meg nekünk, hogy milyen panasza van, és kollégáink a megfelelő szemész szakorvoshoz irányítják!

Ziemer FEMTO LDV Z8 és Dr. Nagymihály Attila | lézeres szemműtét
Friss híreink
Látásvizsgálat - szemvizsgálat - lézeres szemműtét - szembetegség

Látásvizsgálat vagy szemvizsgálat, mi a különbség?

Tovább
retinoblastoma - szem daganat - retina - daganat - retina betegség - szembetegség

Súlyos látásromlást okozó gyermekszemészeti betegségek szűrése

Tovább
Lehet-e katona vagy rendőr, akinek lézeres szemműtétje volt?

Lehet-e katona, rendőr, akinek rossz a szeme vagy lézeres szemműtétje volt?

Tovább
A Budai Szemészeti Központ Betegbarát Szolgáltató lett 2023-ban

2023-ban Betegbarát Szolgáltató lettünk!

Tovább